Crveni Mjesec, što on znači?

poruka: 22
|
čitano: 27.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Crveni Mijesec Što On Znaći?

Ev imam pitanje ja i lega smo išli sad biciklima u naselje i ovo je 2 ili 3 noć s crvenim mjesecom što on znaći?,on kaže da je ćuo da je u vezi s vampirima al mu ja nevjerujem pa da pitam vas što on znači?

Mato_Lukic pogledajte moj video...gta iv mod http://www.youtube.com/watch?v=3eK_qK48RHs&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2Fmy%5Fvideos%5Fedit&featur
16 godina
neaktivan

mjesec, a ne mIjesec

da, sad ce vas vampiti pojesti... :DD

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 21:25 (stipica_zd).
17 godina
neaktivan

Znaci da ce Manchester izgubit u sljedecem kolu Premiershipa.

http://www.youtube.com/watch?v=eVU9YWliLzs&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 21:30 (VirtUoso).
16 godina
neaktivan

ili vukodlaci... pazi i na njih :D

17 godina
neaktivan

Reptili?

16 godina
neaktivan

15-metarski dlakavi robo-monsteri iz močvare?

Pikachu? Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 21:37 (betmen).
16 godina
neaktivan

Kakve se sve teme rađajuNeodlučan

16 godina
neaktivan

Je li ovako možda:Wiki?

Punk's not dead!!!!
16 godina
protjeran
RE: Crveni Mijesec Što On Znaći?
doctor_crash kaže...

da kao onaj prvi mjesec!!

Mato_Lukic pogledajte moj video...gta iv mod http://www.youtube.com/watch?v=3eK_qK48RHs&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2Fmy%5Fvideos%5Fedit&featur
16 godina
neaktivan
Mato_Lukic kaže...
doctor_crash kaže...

da kao onaj prvi mjesec!!

Pomrčina mjeseca je to onda.

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 21:43 (doctor_crash).
16 godina
protjeran

Znači da svjetlost odbijena sa mjeseca prolazi kroz više atmosfere nego inače. Dakle kroz "deblji sloj" pa fotoni gube na energiji i svjetlost prelazi u crveni dio spektra. Isto tako je sa suncem na izlasku i zalasku. Sve je u kutu pada svjetlosti s obzirom na atmosferu.

Evo to znači.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
16 godina
neaktivan

znači, ništa od mračnih demona? ah, baš sam se ponadao...

16 godina

Nibiru ;)

12 mjesec je blizu
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Znači da svjetlost odbijena sa mjeseca prolazi kroz više atmosfere nego inače. Dakle kroz "deblji sloj" pa fotoni gube na energiji i svjetlost prelazi u crveni dio spektra. Isto tako je sa suncem na izlasku i zalasku. Sve je u kutu pada svjetlosti s obzirom na atmosferu.

Evo to znači.

Krivo govoriš...

Lijepo piše na onom gore linku:

Za vrijeme potpune pomrčine Mjesec nikad ne pada u potpuni mrak, već poprima jednu crveno-smeđu nijansu. Ova je pojava posljedica loma svjetlosti (refrakcije) u Zemljinoj atmosferi koja najviše raspršuje plavu svjetlost (zbog čega je nebo danju plavo), a najmanje crvenu. Crvena svjetlost koja se ne rasprši potpuno u atmosferi nastavlja (nakon loma) svoj put prema Mjesecu i čini ga crvenim.

Bit će!
16 godina
protjeran
unique83 kaže...

Krivo govoriš...

Lijepo piše na onom gore linku:

Za vrijeme potpune pomrčine Mjesec nikad ne pada u potpuni mrak, već poprima jednu crveno-smeđu nijansu. Ova je pojava posljedica loma svjetlosti (refrakcije) u Zemljinoj atmosferi koja najviše raspršuje plavu svjetlost (zbog čega je nebo danju plavo), a najmanje crvenu. Crvena svjetlost koja se ne rasprši potpuno u atmosferi nastavlja (nakon loma) svoj put prema Mjesecu i čini ga crvenim.

Na čemu si ti?

Nebo je plavo zbog molekula vode koje emitiraju plavu boju kad u njih "udari" ultraljubičasta svijetlost (laički rečeno)

Ovo drugo s nastavljanjem svjetlosti natrag prema mjesecu je apsolutna glupost.

Ne brini znam što govorim. Imam PMF iza sebe.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
17 godina

Igrom slučaja sam danas položio ispit iz astronomije i vjeruj mi i ja znam o čemu pričam... Nije bilo pitanje zašto je nebo plavo, nego zašto je mjesec crven. I crven je upravo zato što se svjetlost u Zamljinoj atmosferi rasipa na sve strane, a modra svijetlost se rasipa mnogo više nego crvena, pa Zemljina atmosfera propušta najviše crvene svijetlosti...koja onda pada na površinu Mjeseca i zato je tada Mjesec crvenkaste boje...

Bit će!
17 godina
neaktivan

Sa astronomskog gledišta, nema neko posebno značenje. Sa meteorološkog / ekološkog, mogao bi ukazivati na onečišćenost atmosfere.

Crveni mjesec se može pojaviti zbog dva razloga - nazivaju se Rayleighovo raspršenje i Tyndallov efekt. Oba su slučajevi raspršenja elektromagnetskog zračenja. Razlikuju se u tome što se Rayleighovo raspršenje odvija na česticama koje su manje od valne duljine elektromagnetskog zračenja (stoga se uglavnom javlja kod plinova), dok se Tyndallov efekt odvija na česticama koje su veće od valne duljine EM zračenja.

Rayleighovo raspršenje je glavni razlog zbog kojeg je nebo plavo, a zalasci crveni - raspršenje svjetlosti (EM zračenja) plave boje (na molekulama dušika i kisika u atmosferi) je veće od raspršenja svjetlosti crvene boje pa nebo izgleda plavo. Pri izlascima i zalascima Sunca, svjetlost treba prijeći dulji put kroz atmosferu, a zbog većeg raspršenja plave boje, do oka stiže uglavnom svjetlost crvene boje, te Sunce izgleda crveno.

Tyndallov efekt (koji je intenzivniji od Rayleighovog raspršenja) pridonosi raspršenju ukoliko u atmosferi postoje veće čestice, npr. prašina i pepeo - poznati su zalasci sunca u ljeto 1815. godine, koji su bili spektakularni zbog raspršenja na česticama vulkanskog pepela u višim slojevima atmosfere - u normalnim uvjetima doprinos Tyndallovog efekta nije značajan.

Ovih dana je Mjesec crven zbog Rayleighovog raspršenja - njegova svjetlost prelazi duži put kroz atmosferu (Mjesec je nisko nad horizontom, na oko 20 stupnjeva pri prelasku meridijana (zamišljena linija na nebu koja kreće od sjevera, preko nebeskog pola (90 stupnjeva iznad horizonta), do juga)), te je raspršenje zračenja valnih duljina koje odgovaraju plavoj boji veće nego kada kada je Mjesec visoko na nebu (prije tjedan dana, na 45 stupnjeva iznad horizonta na meridijanu). Isti je razlog crvenila kod djelomične pomrčine mjeseca - prolazak i raspršenje Sunčeve svjetlosti kada prolazi kroz Zemljinu atmosferu na putu do Mjeseca.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 10:20 (hrx).
16 godina
neaktivan

Trebalo je da svi proliju bullshit da se dodje do dva tri suvisla odgovora. Cak i intelektualno nadmetanje je bilo ok. :D

...ali zakaj ?!!! Mi citas vremensku prognozu !!!!...Kad ne valjaaaa!!!
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Znaci da ce Manchester izgubit u sljedecem kolu Premiershipa.

haha dobra ti je ta al ne vrijedi. stoke city is going DOWN!!1!

16 godina
neaktivan

Znači da imaš problema sa razlikovanjem slova "č" i "ć". Cool

They took our jobs!
16 godina
neaktivan

Svi ste u krivu. Crveni mjesec znači da predatori dolaze!

[...]

Nema veze čini se da sam zakasnio...

16 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Svi ste u krivu. Crveni mjesec znači da predatori dolaze!

[...]

Nema veze čini se da sam zakasnio...

haha, ovo me nasmijalo xD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice