Coca-Cola vs. Voda

poruka: 248
|
čitano: 75.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Coca-Cola vs. Voda

CC ove nove generacije čisti je otrov, i to klinci na grani znaju....ovaj ptice, htio sam kazatOsmijeh

Obzirom da originalna receptura CC nije na tržištu ovu današnju konzumiram vrlo rijetko, da ima originalne stvar vjerujem nebi bila ista Smijeh

Što se tiće jetrenih enzima odnosno povećanja ggt, ast, alt....CC ih neće tako lako povisiti, ali probajte nakon tjedan dana intenzivne teretane otići na kemijsku analizu krvi, pa da vidite...iz toga bi se moglo izvući zaključak da je težak tjelesni rad štetan za organizam više nego CC, što je daleko od istine!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
16 godina
neaktivan
RE: Coca-Cola vs. Voda
Wiz3m4n kaže...

CC ove nove generacije čisti je otrov, i to klinci na grani znaju....ovaj ptice, htio sam kazatOsmijeh

Obzirom da originalna receptura CC nije na tržištu ovu današnju konzumiram vrlo rijetko, da ima originalne stvar vjerujem nebi bila ista Smijeh

Što se tiće jetrenih enzima odnosno povećanja ggt, ast, alt....CC ih neće tako lako povisiti, ali probajte nakon tjedan dana intenzivne teretane otići na kemijsku analizu krvi, pa da vidite...iz toga bi se moglo izvući zaključak da je težak tjelesni rad štetan za organizam više nego CC, što je daleko od istine!

povisiće enzime kod nekih,daj malo objasni to s teretanomOsmijehu stvari ima tema TERETANA  pa daj tamo da se nejde tu van teme
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 7:44 (seneka).
16 godina
neaktivan
Coca-Cola vs. Voda

Po meni coca-cola je stetna.

Ali i pusenje je stetno

I alkohol je stetan.

Covjek se lijepo razvio kad imamo nagradne igre popijes colu i dobijes 0.5 gratis

http://www.urbandead.com/
16 godina
neaktivan
powerslave kaže...

Po meni coca-cola je stetna.

Ali i pusenje je stetno

I alkohol je stetan.

Covjek se lijepo razvio kad imamo nagradne igre popijes colu i dobijes 0.5 gratis

slažem se s tobom,samo taj popis štetnog bi se mogao nizati u nedogled..problem je u ljudskoj neumjerenosti, pa tako i s coca-colom..
17 godina
neaktivan
Coca-Cola vs. Voda

Hvala za ovu temu, nije loše dodavati kapi razuma u ocean ljudske gluposti, ma koliko uzaludno to bilo.

Već dugo nisam na gaziranim sokovima, izvrsna iskustva imam, pa podržavam ovo.

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
17 godina
neaktivan

Ja poznajem čovjeka koji je zadnjih 10-ak godina konzumirao skoro samo colu i fantu. Kad je počeo osjećti neke tegobe u trbuhu otišao je kod doktora i ovaj ga nakon pregleda pita citiram; " Kako tako mlad čovjek postao kronični alkoholičar?"

Lik skoro pao na guzicu jer UOPĆE ne pije alkohol. Nakon što su se sporazumili ustanovilo se da mu je gazirano smeće pojelo jetru koja je sad korak do otkaza.

Istina da je lilk pretjerivao po količini pijenja gaziranog ali ipak...

Od tad se držim vode i ledenog čaja i piva jasno. (svi smo slabi na nešto jel :P)

17 godina
neaktivan
Morgoth kaže...

i piva jasno. (svi smo slabi na nešto jel :P)

To, care! Osmijeh Jasno...

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.
17 godina
neaktivan
Coca-Cola vs. Voda

Napisao si temu koja je prepuna netočnih informacija, od kojih su većina njih samo i isključivo mitovi.

Kako se ti mitovi šire, e pa tako da netko poput tebe tko je povjerovao u tu ogromnu količinu bedastoće napiše to na nekom forumu i onda 10-15 ljudi povjeruje u to bez korištenja malih sivih vijuga i širi to dalje.

Bezvezna tema, samo zbog toga što je dobar dio priča o tome šta Cola može a šta ne može netočan.

Coca Cola NEĆE rastopiti odrezak, niti nokat, niti zub, niti kosti... nema šanse, deformirati će ga, ali to će mu napraviti bilo koja tekućina, i jako će smrditi... Probaj ako želiš.

Što se pak tiče čišćenja sa Colom, da, djelomično je točno, ali da će maknuti hrđu ili bilo šta tog tipa ako samo staviš namočenu krpu na to je glupost. I trebao bi to znati.

A ovo s policijom... haha, ako ikad odeš u Ameriku i zaustavi te policija, pitaj ih jesu li ikada prali krv sa kolom, ak budeš imao sreće, kad se prestane smijati pustit će te bez kazne od gluposti.

Možeš pronaći desetke mitova o Coca coli, a istina je da gotovo niti jedan nije točan...

Rađe ne vjeruj svemu što nađeš na internetu.

16 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...

Hvala za ovu temu, nije loše dodavati kapi razuma u ocean ljudske gluposti, ma koliko uzaludno to bilo.

što se tiče gaziranih sokova(znači i cola)korisni su samo za jedno:kod niskotlakaša mogu biti prva pomoć jer dižu  tlak..(naglo popijeni)
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 9:01 (seneka).
17 godina
Coca-Cola vs. Voda

Evo zasto je coca cola bolja od vode:

- coca cola (osim coca cole zero) sadrzi ogromnu kolicinu kalorija (cca. 800kcal u boci od 2L), i time daje organizmu potrebnu energiju (voda sadrzi 0 kcal)

- coca cola je napravljena od provjerene vode koja sigurno ne sadrzi bakterije i druge stetne sastojke koje se mogu naci u vodi iz neodrzavanih bunara, potoka, losih vodovodnih instalacija (bio je nedavno onaj slucaj u nekom novom naselju sa zatrovanom vodom)

- coca cola sadrzi kofein, koji pomaze povecanju koncentracije i smanjuje potrebu za spavanjem

- coca cola u vecini slucajeva ima mnogo bolji okus nego voda

Think locally, act globally...
16 godina
RaLe kaže...

(1)Nitko ne osporava djelovanje velike kolicine secera na organizam. Za to postoje medicinska objasnjenja. Ali casa, tu i tamo, koliko stvarno casa kole svaka dva tri dana moze skodit?

(2)Ljudsko tijelo treba raznolikost. Ne bi bilo dobro zivjeti ni na mandarinama, sigurno bi se nesto poremetilo u krvnoj slici.

(1) - Jedan joint tu i tamo mi neće ništa isto tako...  Šećer kod cole je još najmanje problem.
CC je štetno piće. Slatko i primamljivo, ali štetno i to nitko ne može opovrgnut. Problem ne bi bio niti u samoj štetnosti da postoji neka dobna granica za njezinu konzumaciju. Trcni mi prođu leđima kada vidim klinca koji je tek prohodao s CC bocom u rukama. Mislim, stvarno, daj malo razmisli što malom djetetu daješ.
Nažalost, mi imamo nezdravu kulturu prehrambenih navika. Naravno da ide na jetra kada te bombardiraju - ne masno / ne McDonalds (reklama FTW!) / ne alkohol / ne cigareta / ne začinjeno / ne fast food / ne slatko / ne slano / itd. Naravno da svi mi pojedemo brdo toga (počevši od mene, koji fala bogu apetita imam, a još se kao i rekreativno sportom bavim, pa kad se primem onda pojedem toliko da drugi ljudi oko mene se zgražaju), ali s druge strane, činjenica je da smo mi sve deblja i deblja i nezdravija nacija.

(2). O, vjeruj mi, bilo bi ti daleko bolje da živiš na mandarinama nego na CC. Nekada čovjek je i znao živit samo na mandarinama, pa je preživljavao krajnje ne-prijateljsku okolinu i još imao snage loviti, takoreći golim rukama, daleko jače životinje. A danas, čovjeku napor predstavlja posezanjem za daljinskim.

SupremeCommander kaže...

Evo zasto je coca cola bolja od vode:

(1)- coca cola (osim coca cole zero) sadrzi ogromnu kolicinu kalorija (cca. 800kcal u boci od 2L), i time daje organizmu potrebnu energiju (voda sadrzi 0 kcal)

(2)- coca cola je napravljena od provjerene vode koja sigurno ne sadrzi bakterije i druge stetne sastojke koje se mogu naci u vodi iz neodrzavanih bunara, potoka, losih vodovodnih instalacija (bio je nedavno onaj slucaj u nekom novom naselju sa zatrovanom vodom)

(3)- coca cola sadrzi kofein, koji pomaze povecanju koncentracije i smanjuje potrebu za spavanjem

(4)- coca cola u vecini slucajeva ima mnogo bolji okus nego voda

(1). Iskreno, ovo je glupost... Naime, postoje različiti "različite energije". CC te lupi s 800kcal preko ugljikohidrata. Daleko bolje bi bilo 1600kcal preko proteina. Zašto? proteini se ne mogu pretvoriti u masne stanice (zato su toliko popularne proteinske dijete, iako su extremno nezdrave).
Nadalje, te kalorije dobiješ ponajviše preko rafiniranog šećera, koji je zapravo smrt za tvoj organizam, a ne goriva. Kada taj šećer dođe u krv, ti doživiš glikemijski (nisam ziher za naziv) šok. Tijelo se prestraši i šalje signal gušterači - inzulina, inzulina, pod hitno! Gušterača sva u panici, ispusti ogromne količine inzulina u krv i povuče sav šećer. Samim time ti gubiš enregiju, a ne dobivaš (jer je inzulin povuko i "dobar" šećer iz krvi). I kud to sve onde? Masno tkivo.
Kod nas je, nažalost, prisutan mit o čokoladicama i brzim refuel šećerom. Ne znam zašto sam ja bacao silne pare, kod sam bio sportaš, na kojekakve čokoladice koje koštaje i do 5x više nego recimo Mars, ako je to istina (samo da preduhitrim argument o tom mitu).

(2) Izvorska voda je prošla iste, ako ne i rigoroznije, provjere čistoće i kvalitete. Da ne kažem, da u vodi kao takvoj nema ničega štetnog, a u CC ima koliko te volja.

(3) CC sadrži kofein iz kave, a ne iz guarane. Zakaj je to bitno, pitaš ti mene. Kofein iz kave je jeftiniji (očit razlog zašto ga stavljaju), međutim nekvalitetniji. Istina da će te on kratkoročno "podići", međutim ubrzo će slijediti i nagli pad, jer će djelovanje popustiti i ti ćeš opet biti na starom. Ovo + br 1 => iscrpeljenost nakon kratkog vremena.
Kao i pod broj 1 - kad sam bio sportaš, kupovo sam kofein kojem je dobiven iz guarane, a daleko je skuplji nego Frankova kava. Zašto? Namigiva

(4) E, s ovim se slažem.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 9:44 (Bukva).
17 godina
neaktivan
Coca-Cola vs. Voda

ja bih u svakom slučaju više volio piti običnu kolu nego zero, nisam siguran kojih sve nadomjestaka zaslađivača se koristi u zero ali sam siguran da su užasno sranje, (upisati aspartam u google), dijabetski proizvodi u kojima se koriste zamjenski (umjetni) zaslađivači su u 90% teški užas, bolje popiti bilo kakvu šećernu vodicu nego to light smeće

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 10:43 ((s)izgoreo).
16 godina

coca cola zero je gorka, nema u njoj baš nekih zaslađivača, tako da bi trebala bit zdravija.

16 godina
neaktivan

Naravno da sam protiv cole ali samo da se nadovežem da postoje metabolički putevi koji proteine mogu pretvoriti u masne stanice preko pretvaranja u glukozu i naravno obratno
ali to je zadnja solucija koja se aktivira kod gladovanja ili kojekakvih poremećaja u ishrani.Proteinska dijeta drži vodu ako je pod kontrolom i stručnim okom.
Priznajem ,iako sam protiv nje(cola) nekada joj ne mogu odoliti.Offtopic --Recimo kod gladovanja kad nestanu masne stanice ,što dolazi na red ,naravno prije toga smo potrošili zalihe ugljikohidrata koje traju cca 72 sata rezervi,tad su na redu tek masne stanice,kad se njih potroši tad se troše proteini i to svi(prvenstveno mišići stradaju) i tad se određenim
metaboličkim putevima/da ne  ulazimo u terminologiju/ poretvara u energiju ...recimo glukozu ,razne šečere koje koristimo kao krajnji proizviod za energiju a glavni
potrošač je mozak.Zato kad idete na dijete vi prvo potrošite zalihe ugljikohidrata  + tekućina i opa ja sam smršavio par kila..ha ali to uopće nije ama baš nikakvo mršavljenje.
Zato pravi gubici su tek kad se počmu trošiti masnoće ,zato recimo proteinske dijete mogu djelovati jer se prvo troše masti i tako mršavite na tim dijetam.Znači sve u našem organizmu ima red i kad se to zna ,tad lijepo stručnjaci organiziraju vaše dijete i ishranu .Sve one usporedbe koje sam rekao prije i dalje stoje kad sam rekao da sam se uvukao u raspravu ,ali danas je malo što neštetno ,pa nije ni  čudo da su jetrene probe većine mladih ljudi podignute ,a kod pušača je to kronično.Naravno da sam kola kod nnekih ljudi uzrokuje cirozu jetre jer je polako ali sigurno uništava a da ne okusi kap alkohola ,pa se čudite,e ciroza ima više uzroka a  ne samo alkohol.Croza na kraju kod nekih završava "rakom" ili smrtno ako dolazi do puknuća vena koje zaobilaze portalni krvotok i opterećuju krvotok jednjaka i dolazi do masivnog krvarenja.To su krajnji slučajevi.
U svakom slučaju ako se pretjeruje u bilo čemu to nije dobro.Ne odnosi se ovo samo na colu nego na sve takve kvazi proizvode,pa čak i na neke "prirodne" proizvode koji se tako deklariraju.Ne zagovaram ništa ali umjerenost je u biti zakon ili neko pravilo po kom se treba živjeti,konzumirati i slično.....

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 11:30 (Private).
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...

Možeš pronaći desetke mitova o Coca coli, a istina je da gotovo niti jedan nije točan...

Ekipa iz emisija MythBusters se pozabavila time.
17 godina
moderator
seneka kaže...
Faerdhur kaže...

što se tiče gaziranih sokova(znači i cola)korisni su samo za jedno:kod niskotlakaša mogu biti prva pomoć jer dižu  tlak..(naglo popijeni)
Sto u gaziranim sokovima dize tlak? Secer? CO2? Limunska kiselina? To je manje-vise jedino sto im je zajednicko (osim vode, naravno, te nekih konzervansa).
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

kad sam vidio naslov teme...posmislio sam kad ce neko otvorit temu: "Gofno vs. proljev" il tako nesto al kad sam vidio ove zanimljivosti mislim da je tema OK. Sto se tice Cole - No Comment...samo da kažem; a to se zna da je Cola smeće od pića...

to sto si novi ne znaci da ne trebas procitati pravila foruma, kao sto bi moderatori i administratori rekli "ne igraj se moderatora, da ne bi dobio zuti karton"
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
seneka kaže...
Faerdhur kaže...

Sto u gaziranim sokovima dize tlak? Secer? CO2? Limunska kiselina? To je manje-vise jedino sto im je zajednicko (osim vode, naravno, te nekih konzervansa).
 Svaka tekućina koja  je zasićena može dizati tlak pa i sama tekućina....a još ako ima neke sastojke koji sami po sebi uzrokuju sužavanje krvnih žila
(cofein i slično) još više djeluje...prema tome ne bazira se samo na koli "dizanje tlaka"...recimo hladnoća diže tlak.....toplina ga spušta.....naravno generaliziram!!

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 12:35 (Private).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ekipa iz emisija MythBusters se pozabavila time.
 Jep, gledao sam tu epizodu. :)
Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica...
17 godina
Coca-Cola vs. Voda

A ja jučer popio Colu....

Postoji i jedan drugi problem: koja voda? Flaširana? Flaširana ispod Savskog mosta? Iz slavine? Iz bunara/čatrnje? Izvorska?

Tko zna šta sve stavljaju u flaširanu vodu? To znanstvenici sigurno nisu glasno govorili.

A ako odeš u, npr. Shanghai, i popiješ vodu iz slavine - loše ti se piše. A doktori znaju samo kineski. A mislim da nije puno bolja ni u Zagrebu.

Ja znam da kad pijem falširanu vodu na zubima mi se stvara kamenac. Pa ajde budi pametan šta radit?

16 godina
neaktivan
Coca-Cola vs. Voda

Eto nakon što popih čašu vode rekao bi da je cola zaista nepotrebna samo ako je i jedna od onih činjenica istinita. A drugi razlog je ispiranje sa tupavim reklamama na TV-u (nikad neću shvatit čemu se ti ljudi smiju u pozadini reklame-patetično). No što jest jest to utječe na nas kao kupce. Pa čovječe to je bacanje novca za nešto fino šta ćeš ti popit i popišat (a i nije ništa posebno) ali taj je proizvod tako dobro reklamiran sa strane medija i ta se boca cole vidi skoro u svakom domaćinstvu kad se priprema neko slavlje. Ona jednostavno mora biti tamo.

Pa ima i jeftinijih pića koja su fina za tri puta manju cjenu i meni će sasvim dobro poslužit jer kaže jedna : "protegni se kuliko ti je ponjava duga."  Mi sa prosječnom plaćom od 4 i 500 koliko već stvarno nebi trebali bacat novce na takva sranja a onda kukat kako se nema. Ako si žedan-pij vodu (dok još možeš).

A ča da ti rečen...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 13:24 (dwezzel).
17 godina
neaktivan
confickercreatorcopy kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

kad sam vidio naslov teme...posmislio sam kad ce neko otvorit temu: "Gofno vs. proljev" il tako nesto al kad sam vidio ove zanimljivosti mislim da je tema OK. Sto se tice Cole - No Comment...samo da kažem; a to se zna da je Cola smeće od pića...

to sto si novi ne znaci da ne trebas procitati pravila foruma, kao sto bi moderatori i administratori rekli "ne igraj se moderatora, da ne bi dobio zuti karton"
 On ima 3 tjedna, a ti 4 dana LOL
Pogodikojamitipkanedostaje
16 godina
neaktivan

Coca cola je izrazito prirodno piće, čista medicina..

A koliko mi je poznato prvi proizvod se zvao cocawine i sadržavao je vino i kokain. Pa su nakon uvođenja prohibicije promjenili sastav i nazvali je coca cola..

Možda većina očekuje prvobitni proizvod pa je zato tako popularna?

16 godina
Coca-Cola vs. Voda

H2O, sinko, samo H2O.

TrustNo1
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

mbaksa pita: 
 eto "opet si me ulovio"Osmijeh ali "dao bi glavu" da mi je to jedna niskotlakašica rekla, a njoj njezina liječnica,no dobro.. dokazano je da prekomjereno(kroz duže vrijeme) pijenje gaziranih pića  može povisiti tlak.Moja iskustva s coca-colom light(jer nju sam, pio pošto mi je ova sa šećerom preslatka) su jutrnji "višak" želučane kiseline,problemi su nestali kad sam ju prestao piti..Nebi sad tu zagovarao ni jednu opciju pogotovo ne na način-"cola je smeće,zero je još otrovnija i sl..",jednostavno se navikneš i piješ ili običnu ili light..da je zdrava -nije ,da je ukusna- je, al umjereno i s njom i nema problema..                          ps-ameri ju piju s usitnjenim ledom,e da ..led obavezno da ju razblaži i max rashladi..
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 15:03 (seneka).
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

coca cola zero je gorka, nema u njoj baš nekih zaslađivača, tako da bi trebala bit zdravija.

Evo članka na wikipediji o koli zero i o tome kako je deklarirana i što sadrži u pojedinim zemljama u kojima se prodaje
po tim tablicama sadrži čak dva zaslađivača E-950 ili acesulfam-K te E-951 ili aspartam - (izvor opisa supstanci http://e-brojevi.udd.hr/)
ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 16:37 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Po meni su ti sokovi zlo. Ja već mjesec i nešto ne pijem nikakve sokove samo vodu i čaj bez šećera.

Pogledaj si koncentraciju marelice u caju od marelice, ili koncentraciju borovnice u caju od borovnice.
http://irale.deviantart.com
17 godina
Coca-Cola vs. Voda

vidim da ste se raspisali, neda mi se sve čitat ali ima i nešto...

nego pijem Coca-Cola tu i tamo i kad sam išao u školu osnovnu i dalje bi o sam najbrži u šprintu u razredu, dali zbok Coca-Cola koju sam pijo ili...?

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
RaLe kaže...

(1)Nitko ne osporava djelovanje velike kolicine secera na organizam. Za to postoje medicinska objasnjenja. Ali casa, tu i tamo, koliko stvarno casa kole svaka dva tri dana moze skodit?

(2)Ljudsko tijelo treba raznolikost. Ne bi bilo dobro zivjeti ni na mandarinama, sigurno bi se nesto poremetilo u krvnoj slici.

(1) - Jedan joint tu i tamo mi neće ništa isto tako...  Šećer kod cole je još najmanje problem.
CC je štetno piće. Slatko i primamljivo, ali štetno i to nitko ne može opovrgnut. Problem ne bi bio niti u samoj štetnosti da postoji neka dobna granica za njezinu konzumaciju. Trcni mi prođu leđima kada vidim klinca koji je tek prohodao s CC bocom u rukama. Mislim, stvarno, daj malo razmisli što malom djetetu daješ.
Nažalost, mi imamo nezdravu kulturu prehrambenih navika. Naravno da ide na jetra kada te bombardiraju - ne masno / ne McDonalds (reklama FTW!) / ne alkohol / ne cigareta / ne začinjeno / ne fast food / ne slatko / ne slano / itd. Naravno da svi mi pojedemo brdo toga (počevši od mene, koji fala bogu apetita imam, a još se kao i rekreativno sportom bavim, pa kad se primem onda pojedem toliko da drugi ljudi oko mene se zgražaju), ali s druge strane, činjenica je da smo mi sve deblja i deblja i nezdravija nacija.

(2). O, vjeruj mi, bilo bi ti daleko bolje da živiš na mandarinama nego na CC. Nekada čovjek je i znao živit samo na mandarinama, pa je preživljavao krajnje ne-prijateljsku okolinu i još imao snage loviti, takoreći golim rukama, daleko jače životinje. A danas, čovjeku napor predstavlja posezanjem za daljinskim.

1. Nisam spominjao drogu.

2. Nisam rekao da je bolje zivjeti na coli nego na mandarinama. Rekao sam da zivot samo na mandarinama isto moze poremetit krvnu sliku. Covjek zivio samo na mandarinama? Bas me zanima odakle ti to, i prije koliko godina je to bilo, i kakav je covjek bio tada, i jel mu se poremetila krvna slika? Jer to je jedino sto sam ja rekao.
http://irale.deviantart.com
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

nego pijem Coca-Cola tu i tamo i kad sam išao u školu osnovnu i dalje bi o sam najbrži u šprintu u razredu, dali zbok Coca-Cola koju sam pijo ili...?

kaze se pio, ne mozes reci pijo...no dobro nema veze.

Ja popijem prosječno oko 0.5l coca-cole na dan...znam da je to puno, ali sta mogu...;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 22:50 (ivan_1995).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice