Pročitao Gone girl i baš me oduševila knjiga. Sigurno jedan od genijalnijih psiholoških trilera koji sam pročitao. Sve preporuke.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trenutno citam Carstvo sunca,odlicna knjiga o događajima u logorima za vrijeme 2 svj.rata iz perspektive djetata od desetak godina....
film je isto dobar , hm morat cu bacit oko na knjigu - da vidim detaljnije sta i kako - jer film mi je super
film je isto dobar , hm morat cu bacit oko na knjigu - da vidim detaljnije sta i kako - jer film mi je super
Film nisam gledao ali cu ga gledati zbog Christiana Balea ali je knjiga jako dobra
Podigao sam knjigu O junacima i grobovima Ernesta Sabatoa (valjda se tako sklanja)
Malo će biti teško ugurati to u raspored zbog mature ali nadam se da će se isplatiti
Inače ne čitam previše (prestao u srednjoj školi, prije sam redovno čitao), no sada me egzistencijalizam malo zapalio
moze preporuka neke zanimljive knjige uz koju necu zaspat. radim noćne na recepeciji sto je u biti 8h sjedenja i čiste dosade, pa bih volio to vrijeme prekratiti.. žanr mi nije bitan, samo neka je zanimljiva i uzbudljiva i malo laganija za čitat, pošto mi koncentracija nije bas najbolja u pola noći
moze preporuka neke zanimljive knjige uz koju necu zaspat. radim noćne na recepeciji sto je u biti 8h sjedenja i čiste dosade, pa bih volio to vrijeme prekratiti.. žanr mi nije bitan, samo neka je zanimljiva i uzbudljiva i malo laganija za čitat, pošto mi koncentracija nije bas najbolja u pola noći
Gillian Flynn ima tri knjige - Mračna mjesta, Nestala(film s Benom Affleckom je bio dosta popularan, knjiga naravno malo bolja) i Oštri predmeti. Napete su i lagane za čitati, meni jako zanimljive(malo bolesne).
Gillian Flynn ima tri knjige - Mračna mjesta, Nestala(film s Benom Affleckom je bio dosta popularan, knjiga naravno malo bolja) i Oštri predmeti. Napete su i lagane za čitati, meni jako zanimljive(malo bolesne).
Mračna mjesta također su ekranizirana, ako ikoga zanima. Ne baš najsretnije i najbolje, doduše, ali mislim da je film vrijedan gledanja nakon što se pročita knjiga. Za razvoj kritičkoga razmišljanja nema boljega od čitanja vrlo dobre knjige te gledanja osrednje ekranizacije dotične. :P
Potpis na Gillian, odlične su joj knjige. Mislim da je u planu i ekranizacija Oštrih predmeta.
Od kriminalističkih/trilera: Bilo što od Dan Browna, Stieg Larsona, Jo Nesboa, Lee Childa. To mi prvo pada na pamet. U pravilu su im sve knjige dosta napete i zanimljive, a ne traže posebno veliku dozu koncentracije da bi pratio radnju.
Od fantasy žanra: Gospodar prstenova ako nisi čitao ili nešto od Patricka Rothfussa i Joe Abercrombiea za početak. Eventualni je problem što su dosta duže od ovih knjiga iznad i knjige se vežu jedna na drugu.
ove godine sam pročitao, redom: karta i teritorij, širenje područja borbe, mogućnost otoka, lanzarote i drugi
tekstovi, elementarne čestice, platforma, a sad trenutno čitam pokoravanje...
Ian Rankin - Sveci biblije sjena
Zanimljiv krimic, preporuka.
Trenutno :
Anthony Kiedis - Scar Tissue
Na repertoaru mi je jos :
Johann Hari - Chasing the Scream
Knjiga govori o upletenosti drzava u trgovinu drogom a zapocela je kao istrazivacki rad i borbi drzava protiv trgovine narkoticima.
Za ljubitelje citanja obavjestenje. Na amazonu.de kindle paperwhite 80 EUR. dzabaleska....
Izgelda da ne salju. Ja sam narucio na kolegu u njemackoj za novu godinu i kupio za 100 EUR sa reklamama ali nisam ga nikad kacio na mrezu i nemam reklame ni sad. sad za 80 EUR je steta propustiti. Uredjaj je predobar....
ja sam isto bio zainteresiran za kindle,ali sam ga uspio tu naci povoljno. Ono sto dosta ekipe radi, i pogotovo za kindle koriste ovaj nacin tj. ovu stranicu.
uglavnom sluzi, da se naruci proizvod sa amazona.de kod njih dostavi (na njihovu adresu) -posrednici kako bi se reklo - a onda oni salju tebi na tvoju adresu. Uglavnom koliko znam ljudi nisu imali sa njima problema nikada i dobivali su sve ok. Pa eto ako ti to pomogne super
poz
da nije offtopic -
zavrsava se zadnja knjiga u serijalu - Dark Tower od Stephen King-a - odlicno preporuka za citanje
a u kindlu cekaju sve knjige Terry Pratchett-a ^^
(i 5 prijatelja :p i jos pokoja kingova knjiga. Uglavnom nema suse za citanje ^^ )
Vi čitate na engleskom, zar ne? :)
ja na "domacem" - makar znam da svi kazu da je original bolji ali eto.... dok mogu kasnije mozda opet probam eng, jer nije mi bas nesto islo dobro. Ovako mi mozda lakse ,skroz se opustim i uzivim....
Prvi put ikad slušam audiobook. Lord of the Rings, knjiga koju sam pročitao više puta i mogu reći da je dosta fora. SFX efekti, muzika i naracija stvarno daju neku novu dimenziju, taman za zavalit se prije spavanja sa slušalicama i poslušati koje poglavlje.
Uglavnom pocnem neku knjigu na hrv i onda njene nastavke zavrsim na eng jer ovi debili nisu preveli jos, a knjiga izasla ima 5 godina. Nemam problem s engleskim, iako mi je uvijek lakse citati hrvatski i ne patim previse zbog onoga sto se izgubi u prijevodu. Npr. osobno mislim da je LoTR najbolji prijevod neke knjige ikad i da je bolji na hrv nego na eng.
Agatha Christie-Uojstvo u Orient Expressu
Eugen Kumičić-Začuđeni svatovi
Ray Bradbury-Fahrenheit 451
Walter Hill-The Driver (scenarij za film)
Planiram čitati:
Roberto Bolano-Divlji detektivi
Roberto Bolano-Nacistička književnost u Americi
Prvi put ikad slušam audiobook. Lord of the Rings, knjiga koju sam pročitao više puta i mogu reći da je dosta fora. SFX efekti, muzika i naracija stvarno daju neku novu dimenziju, taman za zavalit se prije spavanja sa slušalicama i poslušati koje poglavlje.
Rekao mi je i frend da su audiobookovi super stvar, ali nikako da si skinem neki i isprobam.
Uglavnom pocnem neku knjigu na hrv i onda njene nastavke zavrsim na eng jer ovi debili nisu preveli jos, a knjiga izasla ima 5 godina. Nemam problem s engleskim, iako mi je uvijek lakse citati hrvatski i ne patim previse zbog onoga sto se izgubi u prijevodu. Npr. osobno mislim da je LoTR najbolji prijevod neke knjige ikad i da je bolji na hrv nego na eng.
Više manje je tako i kod mene, ali ima nekih stvari koje su najbolje u originalu. Na primjer Terry Pratchetta što je kolega iznad spomenuo nikad ne bih mogao čitati na hrvatskom.
Rekao mi je i frend da su audiobookovi super stvar, ali nikako da si skinem neki i isprobam.
Imaš na Humble Bundle sad Tolkiena (engleski, ali pravi audiobook sa efektima). A imaš i po balkanskim forumima naše prijevode "besplatno", ali to uglavnom bude obično čitanje knjige. I ovo drugo je okej, ali za puni doživljaj preporučam prvo. Imaš i sample na HB, pa baci uho :)
Imaš na Humble Bundle sad Tolkiena (engleski, ali pravi audiobook sa efektima). A imaš i po balkanskim forumima naše prijevode "besplatno", ali to uglavnom bude obično čitanje knjige. I ovo drugo je okej, ali za puni doživljaj preporučam prvo. Imaš i sample na HB, pa baci uho :)
Ma ovo prvo me zanima definitivno. Uvijek sam bio pod dojmom da je audiobook više manje ovo što kažeš: obično čitanje/prepričavanje knjige. Ali otkad sam čuo da je to ustvari puno bliže gledanju filma bez slike, baš me interesira kakvo je iskustvo. Budem provjerio šta ima na HB-u.
Ma ovo prvo me zanima definitivno. Uvijek sam bio pod dojmom da je audiobook više manje ovo što kažeš: obično čitanje/prepričavanje knjige. Ali otkad sam čuo da je to ustvari puno bliže gledanju filma bez slike, baš me interesira kakvo je iskustvo. Budem provjerio šta ima na HB-u.
U tom se slučaju ne radi o zvučnoj knjizi. :)
U tom se slučaju ne radi o zvučnoj knjizi. :)
Ma nije prepričavanje nego je čitanje, ali ništa više od toga. A što se tiče audio knjiga, postoje skraćene (koje i dalje jesu audio knjige, njihov sadržaj i dalje dovoljno zadržava smisao knjige) i neskraćene, di se čita cijela knjiga.
Trenutno čitam Genghis Khan serijal. Stigao sam do četvrte knjige Carstvo Srebra. Serijal je fenomenalan i Conn Iggulden je to ponovo uradio na fenomenalan način. Odvede te u to vrijeme, u taj period kad su Mongoli harali svijetom. Kakva je to sila bila. Moje preporuke svakom ko može odvojiti malo vremena za ovo neponovljivo djelo.
Ma nije prepričavanje nego je čitanje, ali ništa više od toga. A što se tiče audio knjiga, postoje skraćene (koje i dalje jesu audio knjige, njihov sadržaj i dalje dovoljno zadržava smisao knjige) i neskraćene, di se čita cijela knjiga.
To jesu zvučni zapisi nečega... ali to zvučna knjiga nije, jer pojam zvučna knjiga implicira da se radi o uvlas istom tekstu kao u ukoričenoj knjizi, samo na drukčijem mediju.