to ti daje hintove za što sljedi i da požuriš
bio sam par puta u antikvarijatu mali neboder u ri, nađe se dosta knjiga sa posvetom, al ne kužim ljude koji to prodaju.
to ti daje hintove za što sljedi i da požuriš
bio sam par puta u antikvarijatu mali neboder u ri, nađe se dosta knjiga sa posvetom, al ne kužim ljude koji to prodaju.
da, išao na nagovor cure sa njom u antikvarijat da si kupimo kakve knjige, na kraju našla dosta očuvanu The Nootebook, obožave te ljubavne, malo lista i pronađe posvetu za početak zajedničkog života i na kraju se rasplakala. a mene uhvatila panika kad sam vidio u čemu je stvar. naravno ispao sam kriv jer sam posprdno rekao da su dugo izdržali čim je knjiga završila u antikvarijatu. trebao sam šutit.
ccccc sad se pripremi na vađenje te situacije kod svake veće svađe ti neromantični i neosjetljivi stvore
OT: već godinama ne kupujem knjige u tiskanom obliku...prestala sam kad sam shvatila radim stoliće od knjiga da smjestim nove knjige.
Isto tako veoma sam razočarana prijevodima knjiga u zadnje vrijeme. Toliko ima nestručno prevedenih knjiga da neke od njih potpuno izgube svoj smisao putem.
Zbog toga u zadnje vrijeme čitam knjige koje su uglavnom na engleskom ili španjolskom i hodočastim po amazonu i drugim stranicama u potrazi za dobrim eknjigama koje prije nisam uočila.
Upravo završio sa SF-om, 'Grad i zvijezde', A.C. Clarke.... ma neću vam pričati o tome, jednostavno pročitajte, makar mrzili SF iz dna duše.
Od kad sam kupio kindle, puno više čitam. SF mi je omiljen, a Miles Vorkosigan najviše prirastao srcu
Nedavno sam pročitao Abercrombia, trilogiju Prvi zakon plus Poslužiti hladno. Zabavno štivo, a samo jedan lik, Glotka je vrijedan čitanja trilogije
Pročitao sam Američke bogove i očekivao sam da bude ipak malo zanimljivija. Nije me nešto posebno uvukla, iako mi se zadnjih 100-ak stranica jako svidjelo.
Sad krećem sa trilogijom Prvi Zakon, očekujem da me ipak više zabavi.
Još davno kupio neke knjige preko Humble Bundla i tek sad pročitao Little Brother od Cory Doctorow.
Super knjiga za sve nas "kompjutoraše", Klinac se okrenuo protiv vlade nakon što su ga zatvorili nepravedno nakon terorističkog napada.
Topla preporuka.
http://www.amazon.com/Little-Brother-Cory-Doctorow/dp/0765323117/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400055352&sr=8-1&keywords=cory+doctorow
Little Brother se može skinuti i sa doctorowa sajta za besplatno.
Ima netko preporuku za seriju knjiga u kojoj se radi o razvoju lika kroz njegov život, bilo od djetinjstva, mladosti do starijih dana, tipa serijal Alan Lewrie, Horatio Hornblower, Jack Aubrey... ili o događajima grupe ljudi, tipa SW:X-wing serijal, legion of the damned, star carrier, starship... Žanr može biti povijesni, sci-fi, ma i sadašnji samo da je akcijski orijentirano. ( možete preskočiti preporuke knjiga o kojima su se snimili filmovi/serije u zadnjih 10-ak godina, GoT, HP, JR,JB )
Preporuka za Sagu o Vorkosiganima, autorice Lois McMaster Bujold. Nisam čitao, ali mi je na popisu, serijal o Honor Harrington iz Honorverse univerzuma. Dosta toga iz Battletech (Mechwarrior) univerzuma - isti likovi se protežu kroz niz romana.
Ima netko preporuku za seriju knjiga u kojoj se radi o razvoju lika kroz njegov život, bilo od djetinjstva, mladosti do starijih dana, tipa serijal Alan Lewrie, Horatio Hornblower, Jack Aubrey... ili o događajima grupe ljudi, tipa SW:X-wing serijal, legion of the damned, star carrier, starship... Žanr može biti povijesni, sci-fi, ma i sadašnji samo da je akcijski orijentirano. ( možete preskočiti preporuke knjiga o kojima su se snimili filmovi/serije u zadnjih 10-ak godina, GoT, HP, JR,JB )
Jan Guillou
http://www.fantasy-hr.com/knjievnost/knjige/recenzije/3126-jan-guillou-kriarska-trilogija
Postoji još i četvrta koja se zove Arnovo naslijeđe.
Evo ljudi dobio sam neku veliku želju da počnem čitati knjige.Sada idem u 2. razred srednje.Možete li mi preporučiti neku/e knjigu/e koje su baš ono reklo bi se "obavezne", tj. da su jako dobre.
Ah sorry zaboravio sam na žanr.Pa volin trilere i tako kriminalističke.Horore ne volim.
Jo Nesbo, Stieg Larsson, Agatha Christie, Sir Arthur Connan Doyle, za početak možda nešto od njih.
Nesbo ti ima serijal o detektivu imena Harry Hole. Malo drugačije od uobičajenog jer je glavni lik alkoholičar i samodestruktivan.
Larsson je napisao Millenium trilogiju, možda si čuo za "Girl with the dragon tatoo" pošto je najrazvikaniji nastavak zbog filma sa Danielom Craigom. A i s razlogom jer je ta prva knjiga stvarno odlična i dosta bolja od ostale dvije.
S Agathom Christie teško možeš promašiti. Tempo je malo sporiji i ima dosta likova, ali vjerojatno do zadnjih 3-4 stranica nećeš znati tko je ubojica, a to je uvijek dobro. Meni osobno su knjige gdje je glavni lik Hercule Poirot puno bolje od onih gdje se ne pojavljuje kao lik (možda uz pokoju iznimku). Ovako iz glave, baš genijalne knjige su "Ubojstvo na Orijent Ekspresu", "Ubojstvo na Nilu", "10 malih crnaca", "ABC umorstva".
I naravno Doyle sa svojim Sherlock Holmesom. Tu imaš svega, od nekakvih kratkih pripovijesti do dužih romana, također teško možeš pogriješiti.
Lee Child je isto ok, bio je i film Jack Reacher prije godinu dvije po glavnom liku knjige. Skroz fulan odabir za glavnog glumca, ali film je solidan. Čitao sam par knjiga, ali "One Shot" mi je ostala najduže u sjećanju.
To je ovako na prvu. Jako puno čitam taj žanr i tu stvarno imaš hrpu dobrog materijala. Eto, uživaj.
Ja trenutno čitam Idota od Dostojevskog, oslična knjiga zasad.
Neke moje preporuke su Hyperion serija od Dana Simmonsa, od Kinga može Nesanica (nije baš horror), Ubiti pticu rugalicu (to je must read), krimići Agathe Christie svakako...
Hvala vam svima na preporuci pogotovo Hexu koji se je dobro potrudio!
Die Therapie - https://www.goodreads.com/book/show/331653.Die_Therapie
Nije po istinitom događaju, ali definitivno ćeš ubiti dosadu
Nisam čitao ali mi je na to-read listi, podsjetilo me kad si napisao da želiš po istinitom događaju. In Cold Blood prevedeno kao Hladnokrvno ubojstvo kod nas.
Najprije sam mislio wtf tema, ali vidim da ima i onih koji knjige ne čitaju pa je pitanje očito na mjestu.
Uglavnom, evo fenomenalne knjige za sve gamere i ljubitelje virtualne stvarnosti: Ready Player One.
Još ako je čitatelj iz osamdesetih i sjeća se Komodorca i Spektruma, knjiga je totalni san s polucijom.
Rekao bih da je i Ender's Saga vrijedna spomena.
Od Stephena Kinga "Full dark, no stars"
Zbirka 4 priče + jedna kratka dodana u novijem izdanju.
Dosta dobra horor knjiga. Još nisam pročitao jednu priču (Fair extension), ostale 3 su zanimljive i na trenutke napete, posebno 1922.
Upravo takav ti je fantasy serijel Earhsea Quartet od Ursule LeGuin, prati čarobnjaka od djetinjstva do starosti.
Pozdrav, možda ima u temi, no nisam vidio, i nadam se da se neće nitko naljutiti, ugl, za sve one koji su čitali od Kinga Iskupljene u Shawshanku, ili gledali film, imam pitanje... Ima li knjiga koje su na takvoj tematici, i na tako nekoj sličnoj razini?
Čita mi se nešto, no ne mogu naći baš puno toga, a ono što uspijem nać je samo nekakvo krvoproliće.
Čak mi se i film green Mile svidio, i mislim da ima knjiga, i razmišljam čak o tome da nju krenem čitati, no opet, možda ima još nekakvih dobrih stvari?
E, ima jedan genijalan i malo poznat serijal, "Knjiga novog sunca", koji prati mučitelja Severijana od djetinjstva do starosti.
Čitam serijal po valjda peti puta jer mi je fenomenalan, ima pet dijelova, Senka Mučitelja, Kandža Pomiritelja, Mač Liktora, Citadela Autarha te Urt Novog Sunca.
Preporuka. Notica, svih pet dijelova sam kupio u antikvarijatu za 50 kuna... :) no dok se prva četiri lako nađu, peti je malo teže pronaći.
E, ima jedan genijalan i malo poznat serijal, "Knjiga novog sunca", koji prati mučitelja Severijana od djetinjstva do starosti.
Čitam serijal po valjda peti puta jer mi je fenomenalan, ima pet dijelova, Senka Mučitelja, Kandža Pomiritelja, Mač Liktora, Citadela Autarha te Urt Novog Sunca.
Preporuka. Notica, svih pet dijelova sam kupio u antikvarijatu za 50 kuna... :) no dok se prva četiri lako nađu, peti je malo teže pronaći.
U istom svemiru kao i "The Book of the New Sun" odvijaju se "The Book of the Long Sun" (četiri dijela) i "The Book of the Short Sun" (tri dijela). Vjerojatno bi ti se i one svidjele.