Čitate li knjige? Preporuke... izdvojena tema

poruka: 816
|
čitano: 325.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

{#}{#}{#}{#}

to ti daje hintove za što sljedi i da požuriš{#} 

bio sam par puta u antikvarijatu mali neboder u ri, nađe se dosta knjiga sa posvetom, al ne kužim ljude koji to prodaju.

Ke?!
12 godina
neaktivan
Re: Čitate li knjige?
stickman1 kaže...

da, išao na nagovor cure sa njom u antikvarijat da si kupimo kakve knjige, na kraju našla dosta očuvanu The Nootebook, obožave te ljubavne, malo lista i pronađe posvetu za početak zajedničkog života i na kraju se rasplakala. a mene uhvatila panika kad sam vidio u čemu je stvar. naravno ispao sam kriv jer sam posprdno rekao da su dugo izdržali čim je knjiga završila u antikvarijatu. trebao sam šutit.

ccccc sad se pripremi na vađenje te situacije kod svake veće svađe ti neromantični i neosjetljivi stvore {#}

OT: već godinama ne kupujem knjige u tiskanom  obliku...prestala sam kad sam shvatila radim stoliće  od knjiga  da smjestim nove knjige. {#} 

Isto tako veoma sam razočarana prijevodima knjiga u zadnje vrijeme. Toliko ima nestručno prevedenih knjiga da neke od njih potpuno izgube svoj smisao putem.

Zbog toga u zadnje vrijeme čitam knjige koje su uglavnom na engleskom ili španjolskom i hodočastim po amazonu i drugim stranicama u potrazi za dobrim eknjigama koje prije nisam uočila. 

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
15 godina
odjavljen
Čitate li knjige?

Upravo završio sa SF-om, 'Grad i zvijezde', A.C. Clarke.... ma neću vam pričati o tome, jednostavno pročitajte, makar mrzili SF iz dna duše.

Nemam 14 godina
11 godina
Čitate li knjige?

Od kad sam kupio kindle, puno više čitam. SF mi je omiljen, a Miles Vorkosigan najviše prirastao srcu {#}

Nedavno sam pročitao Abercrombia, trilogiju Prvi zakon plus Poslužiti hladno. Zabavno štivo, a samo jedan lik, Glotka je vrijedan čitanja trilogije 

MPLAB C18
12 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

"Čitate li knjige?"

P.S. - zezam se, procitam ponekad..recimo "Slash - The Autobiography"

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 13:13 (imaiden322).
14 godina
Čitate li knjige?

Pročitao sam Američke bogove i očekivao sam da bude ipak malo zanimljivija. Nije me nešto posebno uvukla, iako mi se zadnjih 100-ak stranica jako svidjelo. 

Sad krećem sa trilogijom Prvi Zakon, očekujem da me ipak više zabavi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Čitate li knjige?

Još davno kupio neke knjige preko Humble Bundla i tek sad pročitao Little Brother od Cory Doctorow.
 Super knjiga za sve nas "kompjutoraše", Klinac se okrenuo protiv vlade nakon što su ga zatvorili nepravedno nakon terorističkog napada.
 Topla preporuka.
http://www.amazon.com/Little-Brother-Cory-Doctorow/dp/0765323117/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1400055352&sr=8-1&keywords=cory+doctorow

14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Little Brother se može skinuti i sa doctorowa sajta za besplatno.

http://craphound.com/littlebrother/download/

hunter2
16 godina
Da, tamo sam i skinuo nastavak Homeland. Ima nekih reklama pri kraju svakog poglavlja, ali ništa šta bi omelo u čitanju.
17 godina
Čitate li knjige?

Ima netko preporuku za seriju knjiga u kojoj se radi o razvoju lika kroz njegov život, bilo od djetinjstva, mladosti do starijih dana, tipa serijal Alan Lewrie, Horatio Hornblower, Jack Aubrey... ili o događajima grupe ljudi, tipa SW:X-wing serijal, legion of the damned, star carrier, starship... Žanr može biti povijesni, sci-fi, ma i sadašnji samo da je akcijski orijentirano. ( možete preskočiti preporuke knjiga o kojima su se snimili filmovi/serije u zadnjih 10-ak godina, GoT, HP, JR,JB )

16 godina
neaktivan

Preporuka za Sagu o Vorkosiganima, autorice Lois McMaster Bujold. Nisam čitao, ali mi je na popisu, serijal o Honor Harrington iz Honorverse univerzuma. Dosta toga iz Battletech (Mechwarrior) univerzuma - isti likovi se protežu kroz niz romana.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 16:01 (hrx).
16 godina
Space kaže...

Ima netko preporuku za seriju knjiga u kojoj se radi o razvoju lika kroz njegov život, bilo od djetinjstva, mladosti do starijih dana, tipa serijal Alan Lewrie, Horatio Hornblower, Jack Aubrey... ili o događajima grupe ljudi, tipa SW:X-wing serijal, legion of the damned, star carrier, starship... Žanr može biti povijesni, sci-fi, ma i sadašnji samo da je akcijski orijentirano. ( možete preskočiti preporuke knjiga o kojima su se snimili filmovi/serije u zadnjih 10-ak godina, GoT, HP, JR,JB )

Jan Guillou
http://www.fantasy-hr.com/knjievnost/knjige/recenzije/3126-jan-guillou-kriarska-trilogija

Postoji još i četvrta koja se zove Arnovo naslijeđe.

13 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Evo ljudi dobio sam neku veliku želju da počnem čitati knjige.Sada idem u 2. razred srednje.Možete li mi preporučiti neku/e knjigu/e koje su baš ono reklo bi se "obavezne", tj. da su jako dobre.

I always tell the truth.Even when I lie.
16 godina
E,moj sinko! Postoje tisuće i tisuće dobrih knjiga, možda bi pomoglo kad bi rekao šta voliš?!
Sudeći po godinama i to što si prisutan na IT forumu možda bi ti ove dvije šta smo kolega i ja spomenuli par postova prije. Little Brother i Homeland. Nadam se da ti engleski nije problem…
13 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
E,moj sinko! Postoje tisuće i tisuće dobrih knjiga, možda bi pomoglo kad bi rekao šta voliš?!
Sudeći po godinama i to što si prisutan na IT forumu možda bi ti ove dvije šta smo kolega i ja spomenuli par postova prije. Little Brother i Homeland. Nadam se da ti engleski nije problem…

Ah sorry zaboravio sam na žanr.Pa volin trilere i tako kriminalističke.Horore ne volim.

16 godina
Znači ništa od Kinga i Koontza, hehhehe!
Krimić probaj Muha Zunzara (zaboravih ime od spisateljice), serijali od Lee Childa bi ti mogli biti također zanimljivi. Jedan stari, ali dobar triler/krimić ti je Crveni Zmaj (i film je snimljen).
Sad mi trenutno to pada na pamet, možda se netko još smiluje, pa ti napiše još koju ;)
14 godina
Čitate li knjige?

Jo Nesbo, Stieg Larsson, Agatha Christie, Sir Arthur Connan Doyle, za početak možda nešto od njih. 

Nesbo ti ima serijal o detektivu imena Harry Hole. Malo drugačije od uobičajenog jer je glavni lik alkoholičar i samodestruktivan.

Larsson je napisao Millenium trilogiju, možda si čuo za "Girl with the dragon tatoo" pošto je najrazvikaniji nastavak zbog filma sa Danielom Craigom. A i s razlogom jer je ta prva knjiga stvarno odlična i dosta bolja od ostale dvije.

S Agathom Christie teško možeš promašiti. Tempo je malo sporiji i ima dosta likova, ali vjerojatno do zadnjih 3-4 stranica nećeš znati tko je ubojica, a to je uvijek dobro. Meni osobno su knjige gdje je glavni lik Hercule Poirot puno bolje od onih gdje se ne pojavljuje kao lik (možda uz pokoju iznimku). Ovako iz glave, baš genijalne knjige su "Ubojstvo na Orijent Ekspresu", "Ubojstvo na Nilu", "10 malih crnaca", "ABC umorstva". 

I naravno Doyle sa svojim Sherlock Holmesom. Tu imaš svega, od nekakvih kratkih pripovijesti do dužih romana, također teško možeš pogriješiti.

Lee Child je isto ok, bio je i film Jack Reacher prije godinu dvije po glavnom liku knjige. Skroz fulan odabir za glavnog glumca, ali film je solidan. Čitao sam par knjiga, ali "One Shot" mi je ostala najduže u sjećanju.

To je ovako na prvu. Jako puno čitam taj žanr i tu stvarno imaš hrpu dobrog materijala. Eto, uživaj.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 8:45 (Hexfire).
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Ja trenutno čitam Idota od Dostojevskog, oslična knjiga zasad.

Neke moje preporuke su Hyperion serija od Dana Simmonsa, od Kinga može Nesanica (nije baš horror), Ubiti pticu rugalicu (to je must read), krimići Agathe Christie svakako...

Beware of the sharp edged weapon called human being
13 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Hvala vam svima na preporuci pogotovo Hexu koji se je dobro potrudio! {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 12:08 (Bruno_K!ng).
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?
Ima netko profil na Goodreadsu? Nisu im preporuke baš neke al takav sam da volim pratit sve što čitam.
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?
Pozdrav!

Možete li mi preporučiti neku zanimljivu knjigu, ako je moguće da je po istinitom događaju da ubijem ljetnu dosadu ...

LP!
14 godina
neaktivan
Dolu kaže...
Pozdrav!

Možete li mi preporučiti neku zanimljivu knjigu, ako je moguće da je po istinitom događaju da ubijem ljetnu dosadu ...

LP!

Die Therapie - https://www.goodreads.com/book/show/331653.Die_Therapie

Nije po istinitom događaju, ali definitivno ćeš ubiti dosadu {#} 

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Nisam čitao ali mi je na to-read listi, podsjetilo me kad si napisao da želiš po istinitom događaju. In Cold Blood prevedeno kao Hladnokrvno ubojstvo kod nas.

11 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Najprije sam mislio wtf tema, ali vidim da ima i onih koji knjige ne čitaju pa je pitanje očito na mjestu. {#}

Uglavnom, evo fenomenalne knjige za sve gamere i ljubitelje virtualne stvarnosti: Ready Player One.

Još ako je čitatelj iz osamdesetih i sjeća se Komodorca i Spektruma, knjiga je totalni san s polucijom.

Rekao bih da je i Ender's Saga vrijedna spomena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 15:32 (Yo Momma).
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Od Stephena Kinga "Full dark, no stars"

Zbirka 4 priče + jedna kratka dodana u novijem izdanju. 

Dosta dobra horor knjiga. Još nisam pročitao jednu priču (Fair extension), ostale 3 su zanimljive i na trenutke napete, posebno 1922. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?
Baš bi čitao Kinga, a u mojoj knjižnici nema baš njegovih knjiga, pogotovo onih koje se smatraju najboljima. Imaju prva tri dijela The Dark Towera, čekam da netko vrati prvi dio pa ću to uzet.
11 godina
neaktivan
Space kaže...

Upravo takav ti je fantasy serijel Earhsea Quartet od Ursule LeGuin, prati čarobnjaka od djetinjstva do starosti.

15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Pozdrav, možda ima u temi, no nisam vidio, i nadam se da se neće nitko naljutiti, ugl, za sve one koji su čitali od Kinga Iskupljene u Shawshanku, ili gledali film, imam pitanje... Ima li knjiga koje su na takvoj tematici, i na tako nekoj sličnoj razini? 
Čita mi se nešto, no ne mogu naći baš puno toga, a ono što uspijem nać je samo nekakvo krvoproliće.  

Čak mi se i film green Mile svidio, i mislim da ima knjiga, i razmišljam čak o tome da nju krenem čitati, no opet, možda ima još nekakvih dobrih stvari? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
Space kaže...

E, ima jedan genijalan i malo poznat serijal, "Knjiga novog sunca", koji prati mučitelja Severijana od djetinjstva do starosti.

Čitam serijal po valjda peti puta jer mi je fenomenalan, ima pet dijelova, Senka Mučitelja, Kandža Pomiritelja, Mač Liktora, Citadela Autarha te Urt Novog Sunca.

Preporuka. Notica, svih pet dijelova sam kupio u antikvarijatu za 50 kuna... :) no dok se prva četiri lako nađu, peti je malo teže pronaći.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
11 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Space kaže...

E, ima jedan genijalan i malo poznat serijal, "Knjiga novog sunca", koji prati mučitelja Severijana od djetinjstva do starosti.

Čitam serijal po valjda peti puta jer mi je fenomenalan, ima pet dijelova, Senka Mučitelja, Kandža Pomiritelja, Mač Liktora, Citadela Autarha te Urt Novog Sunca.

Preporuka. Notica, svih pet dijelova sam kupio u antikvarijatu za 50 kuna... :) no dok se prva četiri lako nađu, peti je malo teže pronaći.

U istom svemiru kao i "The Book of the New Sun" odvijaju se "The Book of the Long Sun" (četiri dijela) i "The Book of the Short Sun" (tri dijela). Vjerojatno bi ti se i one svidjele.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice