Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Problem je sta neki neznaju ni procitati post kako se spada a laprdaju o memoriji i nedostacima bez imalo iskustva. Da si samo malo pogledao znao bi da imam 16gb stickove, dual sided i to jos hynix i da su radili od prvog dana na 2933mhz uz rucno unosenje jer axmp nije radio. Napravio update biosa i samo testirao jer radi axmp i to sam postao. Znaci da su i to rijesili cak i za 16gb stickove, i da latencije su def koje su i na memoriji bez ikakvih dodatnih podesavanja.  

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mislioc kaže...
Znam ali samo dok je ne staviš u utore za ram. Onda malo downclocka da se prilagodi Ryzenu.

Cudno kod mene nije, to vjerojatno ako prepozna da si imao intel onda se downclocka na 50Hz. 

13 godina

Imam osjecaj da se dijareja komentara nastavila, ali izgleda ljepse kad puknes na ignore 5-6 ljudi... pardon djece 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Evo deda  ima još nekih želja? 

http://sendvid.com/emm78qey

Imaš super primjerak grafe, jer moja ide na max 1820 mhza u tom testu. Toliko od 2000+ mhza boostu kod nevidije ko iz _ičke

13 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

ajde brate pocasti nas unigine heavenom s ss grafom fan na stocku...nemoj samo brbljati!lp

A kako da ja to izvedem sa vodenim?!? 

Sa stock hladnjakom bi krenulo sa 2050mhz i palo na 2000mhz kad dodje na 65°C...

Ichill x3 1080 koju je navodno i Stjepan imao out of box na 2063mhz, kad dodje do 68-69°C stoji na 2025mhz.... ali bitno da ryzen OC šamani sve znaju 

je kad je stavis na onih njenih 100% rpm-a, stock boost je bio na cca 1980-90mhz, kasnije to pada kao od šale cim ukuha u kucistu za 10min, ali inace da ichill x3 po defaultu imaju dosta visok boost takt, pogotovo x4, ovo o 2gghz+ su bajke..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...

je kad je stavis na onih njenih 100% rpm-a, stock boost je bio na cca 1980-90mhz, kasnije to pada kao od šale cim ukuha u kucistu za 10min, ali inace da ichill x3 po defaultu imaju dosta visok boost takt, pogotovo x4, ovo o 2gghz+ su bajke..lp

evo moja na furmarku neće preko 1950mhz da ju jebeš

oc mod + klok 160/700 (memoriju sam otprilike ocnuo, više mi se ne da tražiti)

preko 165 oc se furmark ruši

s istim postavkama u far cry 2050mhz najviši klok

dolje je rezultat, vjerojatno bi bilo i više da mi proc nije anemičan ko plenković 

17 godina
odjavljen

Imaš sa tim procom i za klasu boljom grafaom 15 fpsa više nego ja sa privjeskom i klasu slabijom grafom koju sam dobio besplatno

ahahahahahahahahahahahahahah

13 godina
protjeran

Daj sibni onaj svoj ss iz fc bencha ne da mi se sad traziti.

17 godina
odjavljen

.

13 godina

Evo moja 1060 aorus boosta na 2020 u superposition benchu u valleyu krivo očitava i boosta na 2050 u tvornički podešenom oc modu. Znači boosta preko 2000. 

Ali ok nećemo više o tome. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 22:00 (mislioc).
13 godina

dolje je rezultat, vjerojatno bi bilo i više da mi proc nije anemičan ko plenković 

Jesi poderao onaj Stjepanjov rezultat?

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ovo o 2gghz+ su bajke..lp

Lolchina, isto ko da ja kazem da je bajka da si ti ikad clockao 8600K preko 5ghz i da si to izmislio i lazes... 

12 godina
XXX kaže...

Imaš sa tim procom i za klasu boljom grafaom 15 fpsa više nego ja sa privjeskom i klasu slabijom grafom koju sam dobio besplatno

ahahahahahahahahahahahahahah

ne kužim što se keljiš kad je to normalna razlika u fc - link

istina, moja je naklokana i očito se vidi da korist od tog ocanja nemam sa svojim procom, ali nije baš da je razlika puno od normalne

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 22:02 (picajzla0707).
13 godina
protjeran

Samo malo pa kak je to 15 fps-a vise? On ima minimume vece neg ti avrg, a kad se gleda avrg razlika je 27 fps sto je nebo i zemlja na monitoru koji to moze prikazati.

15 godina
protjeran
XXX kaže...
ibme74 kaže...
Evo deda  ima još nekih želja? 

http://sendvid.com/emm78qey

Imaš super primjerak grafe, jer moja ide na max 1820 mhza u tom testu. Toliko od 2000+ mhza boostu kod nevidije ko iz _ičke

U Furmarku ces joj boost gledat? Ma bravo, svaka cast... Doduse moja i u furmarku moze preko 2ghz bez problema...

12 godina
mislioc kaže...

Jesi poderao onaj Stjepanjov rezultat?

nemam pojma, ali stjepko nije poderao moj tadašnji rezultat

bio je blizu, ali nije bio jači

i da ga jebeš nemam pojma koja je razlika onda s grafom na silent i sad kad je ocana do kraja, kad nemam pojma gdje sam ranije postao ss koji sam kasnije obrisao 

17 godina
odjavljen

Normalna ili ne ali razlika je za _urac

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Nema ti neke koristi potezat core slider za furmark posto je grafa pod debelim power limitom..

12 godina
ansha kaže...

U Furmarku ces joj boost gledat? Ma bravo, svaka cast... Doduse moja i u furmarku moze preko 2ghz bez problema...

pa jebiga, tvoja je pod vodom

moja 1070 nejde preko 1940mhz u furmarku i to na startu, kasnije padne na 1911mhz i tu se drži neko vrijeme

XXX kaže...

Normalna ili ne ali razlika je za _urac

pa što bi ti htio, jebate - to je benchmark s hrpetinom kartica i to je razlika koju dobiju

kod mene je razlika 40% u odnosu na tvoju i to je sasvim ok, da mi je jači proc bilo bi to i više, no i ovako je u granicama normale

12 godina
ansha kaže...

Nema ti neke koristi potezat core slider za furmark posto je grafa pod debelim power limitom..

???

bio sam stavio slidere za power limit do kraja - 126% i 92 stupnja za temperaturu

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
pa što bi ti htio, jebate - to je benchmark s hrpetinom kartica i to je razlika koju dobiju

kod mene je razlika 40% u odnosu na tvoju i to je sasvim ok, da mi je jači proc bilo bi to i više, no i ovako je u granicama normale

Ma ništa...ono, duplo skupla grafa pa eto reko valjda bu to malo bolje od mog isprdka

hahahahahahahahahahahahahahaha

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
ovo o 2gghz+ su bajke..lp

Lolchina, isto ko da ja kazem da je bajka da si ti ikad clockao 8600K preko 5ghz i da si to izmislio i lazes... 

evo ovaj video je s tom 1080, eto pogledaj takt, 2025mhz na 62-63°C ,sve stock osim fanova koji su inače na tim temp na auto profilu bili na 1300rpm, znači 200rpm ih se moglo pojačati.

kad bi nešto pokrenuo na samom startu dok su temp do 30°C bile, klok je bio 2063mhz

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
ansha kaže...

???

bio sam stavio slidere za power limit do kraja - 126% i 92 stupnja za temperaturu

Ja govorim za slider od takta jezgre, power limit i temp limit su uvjek maxani..

14 godina

El treba dizati core i limit za OC?

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
11 godina
neaktivan

Moze zamolba? Ako moze netko napraviti test, stream na twitchu 1080p(30,60fps svejedno). Mora imati proc i5 8400 do 8600,ili neki ryzen u tom budget-u i gtx 1060 6gb.

Igra mora biti Fortnite ili nesto slicno. Zanima me min fps u igri tijekom stream-a. Dvoumim se oko proca jer su jezgre vazne kod stream, a nemam novaca za drugi stream pc. Molim neku dobru dusu, piva ili sto god da pijete.

17 godina
odjavljen

Znaš i sam da ti za strimanje treba ryzen 2700 ili i7 8700. Bila je ona AMD prezentacija pa je ako se dobro sjećam i7 7700k bio neupotrebljiv za to. Nisam siguran da buš se dobro proveo sa novim i5.

12 godina
sstrmi kaže...

El treba dizati core i limit za OC?

Stranica 680, post 2. 

Tu ti je sve objasnjeno.

12 godina
Kako nema koristi kad nece preko 1800 i nesto mhz u furmarku bez micanja slidera, a kad dignem core za +160 koliko ide bez rusenja onda ide od 1940 pa spusti na 1911mhz i tu drzi s temperaturom 64 stupnja, nekih 5-6 minuta koliko sam testirao
13 godina
protjeran

Cuj njega nista.  Pa kaj bi ti thio to je jedna klasa grafe iznad i daje skoro 30 avrg vise fpsa sto je opet klasa iznad. 

XXX kaže...

Znaš i sam da ti za strimanje treba ryzen 2700 ili i7 8700. Bila je ona AMD prezentacija pa je ako se dobro sjećam i7 7700k bio neupotrebljiv za to. Nisam siguran da buš se dobro proveo sa novim i5.

Opet lupas gluposti o kojima pojma nemas, problemi nastaju ako zelis strimati 100+ fps, a twitch daje max 60 fps tako da bez brige se uzme 8400. Ljudi su na twitchu strimali sa starim i5-icama 60 fps, a di nece sa ovim...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 22:35 (war3_tft).
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

dolje je rezultat,

gtx 1070+ haso i5 gtx 1070+ haso i5
 vjerojatno bi bilo i više da mi proc nije anemičan ko plenković 

jbga ovo je stvarno maximala kaj ide s gtx980 i 8600k

gtx980+kavai5 gtx980+kavai5
 min 75 fps, avg 88fps, max 100fps...svakako da te debelo koci cpu! Ali nije to lose kad uzmes neki i7 na tu plocu imat ces 2x boost em zbog cpu-a em zbog grafelp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 22:37 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice