Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.372.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...
Je sigurno te napajanje ograničava sa tim cpu, ako oc i rame i cpu u isto vrijeme onda ti fali znanja, meni bilo lose da si proucis neke osnove oc.

pa normalno da za ići obarati rekorde s CPU da ćeš napraviti ovo što i Stjepan radi, sve počupati, RAMovi stock, ja se nisam s tim zajebavao, samo sam u primjetio to što sam rekao, a evo potvrđeno na više rezultata benchanja i kod ostalih kolega na forumu.... uostalom što se ti miješaš u priču, trenutno ovdje raspravljaju entuzijasti kojima je 5.0Ghz dobro jutro i dobar dan, a ti si svoje znanje o hw-u pokazao prije koji sat sa provalom o klokovima na gtx 1060

Ti ces mi pricati o oc, ti mozes jedino sa 8xxx serijom od intela na 5ghz i mislis da si baja, a kad ono vjerojatno 99%  te serije ide na 5ghz, ako ne i svaki. Evo samo za tebe par mojih starijih oc link. Ja sam za tebe oc guru, makar vise ne oc kao sta sam prije 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 18:11 (Patrick_cro).
9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
lav1000 kaže...
Patrick_cro kaže...
Je sigurno te napajanje ograničava sa tim cpu, ako oc i rame i cpu u isto vrijeme onda ti fali znanja, meni bilo lose da si proucis neke osnove oc.

pa normalno da za ići obarati rekorde s CPU da ćeš napraviti ovo što i Stjepan radi, sve počupati, RAMovi stock, ja se nisam s tim zajebavao, samo sam u primjetio to što sam rekao, a evo potvrđeno na više rezultata benchanja i kod ostalih kolega na forumu.... uostalom što se ti miješaš u priču, trenutno ovdje raspravljaju entuzijasti kojima je 5.0Ghz dobro jutro i dobar dan, a ti si svoje znanje o hw-u pokazao prije koji sat sa provalom o klokovima na gtx 1060

Ti ces mi pricati o oc, ti mozes jedino sa 8xxx serijom od intela na 5ghz i mislis da si baja, a kad ono vjerojatno 99%  te serije ide na 5ghz, ako ne i svaki. Evo samo za tebe par mojih starijih oc link. Ja sam za tebe oc guru, makar vise ne oc kao sta sam prije 

daj čovječe ajde pročitaj što sam ti linkao, izvalio si danas takvu hrpu gluposti da to ni pas s maslom nebi polizao i još imaš volje za prepirati se

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 18:05 (lav1000).
9 godina
protjeran
XXX kaže...
ibme74 kaže...
Tako piše na stranici, da, ali tokom testiranja na stocku bude 1950-1960 kako je kolega gore i rekao

Mogu i posnimit ako treba

Furmark i posnimi, da vidimo. Ne neke igrice koje ni ne opterete GPU 100% sve piplenove itd.

pa furmark će mu pasti i na base clock ovisno o loadu, mjerodavan je za očitavanje klokova ko tvoj pc za 144hz gaming 

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Na linu piše da max boostala 1898 mhza...ne vidim tu nikavi 2000+ na tvorničkom kloku.

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

pa furmark će mu pasti i na base clock ovisno o loadu, mjerodavan je za očitavanje klokova ko tvoj pc za 144hz gaming 

Furmark nije za stare babe i malu djecu

17 godina

Daj si malo prouci kako turbo boost radi, to sta ti negdje boosta na vece taktove to ne znaci da ce ti stalno boostati u svim igrama na te taktove, jer ovisi koliko je gpu opterecen, koja je temp i prema tome boost odreduje jer ce smanjiti napon a samim time i core clock. Stavi karticu na tvornicke postavke pa ces vidjeti do koliko onda kartica boosta jer ako si promijenio fan krivulje to vec pridonosi vecim taktovima gpu kod nvidie, jer boost ovisi o temp gpu. Ako se ne varam netko je to vec podrobnije objasnio na forumu, a imas i po netu objasnjeno pa nebi ti bilo lose da malo procitas 

13 godina
XXX kaže...
ibme74 kaže...
Tako piše na stranici, da, ali tokom testiranja na stocku bude 1950-1960 kako je kolega gore i rekao

Mogu i posnimit ako treba

Furmark i posnimi, da vidimo. Ne neke igrice koje ni ne opterete GPU 100% sve piplenove itd.

Evo deda  ima još nekih želja? 

http://sendvid.com/emm78qey

9 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Daj si malo prouci kako turbo boost radi, to sta ti negdje boosta na vece taktove to ne znaci da ce ti stalno boostati u svim igrama na te taktove, jer ovisi koliko je gpu opterecen, koja je temp i prema tome boost odreduje jer ce smanjiti napon a samim time i core clock. Stavi karticu na tvornicke postavke pa ces vidjeti do koliko onda kartica boosta jer ako si promijenio fan krivulje to vec pridonosi vecim taktovima gpu kod nvidie, jer boost ovisi o temp gpu. Ako se ne varam netko je to vec podrobnije objasnio na forumu, a imas i po netu objasnjeno pa nebi ti bilo lose da malo procitas 

ne moram ja ništa proučavati, ti si taj koji je izjavio da je u onom testu neka opaka customica u pitanju na 1880mhz 

a ti slobodno nastavi s drobljenjem gluposti vidim da ti ide odlično 

16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...
Koliko vidim usporedili su red rx580 sa custom nvidiom jer ref ima 1700mhz boost a ne 1900mhz, jedina koja je blizu tome da je custom je gigabyte g1 sa 1850mhz boostom.

Sta ti je, custom verzije boostaju preko 2ghz, moja 1080-ka na stocku je na 2050mhz, isto je i sa 1060 i 1070-kama....

Ma koja to custom gtx 1060 boosta preko 2ghz jer ja nisam niti jednu nasao, ako se ne varam tvornicki je najbrza strix sa 1873mhz na gpu, ti mozda gledas memoriju a ne gpu clock

A ti konstantno padas s marsa i pricas gluposti. Ta strixica je isto na preko 2ghz out of the box... A ti se sad cudi zasto...

17 godina

Ti si se rodio pametan pa ti sve znas bez ikakvog proucavanja i citanja, nego jer znas koji ce biti brojevi na lotu pa da nam kazes kada vec sve znas, ne moras meni ali eto podijeli znanje ne kosta te nista pa barem da nekom uljepsas dan

11 godina
neaktivan

Maloprije vidjeh da fx drzi svjetski rekord u oc. 

Bio sam uvjeren da neki jednojezgreni intel proc drzi rekord. 

14 godina
protjeran

takoder se slazem s patrikom da niti jedna kartica iz 10xx serije ne bosta prek 2ghz, jedino top oc modeli iz msi-a i evga, a i to je jedva navuceno prek 2ghz. Osobno takav reviev nisam vidio sve je bilo ispod 2ghz, sad ak je bio neki peak dok je kartica bila na 30°c nije vazno spomena.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ti si se rodio pametan pa ti sve znas bez ikakvog proucavanja i citanja, nego jer znas koji ce biti brojevi na lotu pa da nam kazes kada vec sve znas, ne moras meni ali eto podijeli znanje ne kosta te nista pa barem da nekom uljepsas dan

Za razliku od tebe imam tog jebenog pascala vec 2 godine (imao 1060, 1070 i 1080) i imam nekakvog iskustva i kuzim kako funkcionira. I vidi cuda, mojoj kartici je deklarirani boost clock 1885mhz, a meni na stocku stoji na 2038-2050mhz za neko divno cudo. 

Nvidia za razliku od amd-a deklarira teski worst case scenarij sta se gpu clocka tice, dakle situacije u kojima ces se nac kad pokrenes furmark sa ugasenim ventom na max power limitu, bez puno pretjerivanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 18:49 (ansha).
14 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Pa loto bolje ide vama s ryzenima, navikli ste ga igrat sa memorijom. 

17 godina

Ma kao da je vazno koja je temp kartice, to uopce ne igra nikakvu ulogu kod Nvidie  , 60c je neki max da izvuces iz nje sta mozes, poslije toga se mozes hebat. 

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

takoder se slazem s patrikom da niti jedna kartica iz 10xx serije ne bosta prek 2ghz, jedino top oc modeli iz msi-a i evga, a i to je jedva navuceno prek 2ghz. Osobno takav reviev nisam vidio sve je bilo ispod 2ghz, sad ak je bio neki peak dok je kartica bila na 30°c nije vazno spomena.lp

Sad ces se i ti sramotit skupa s patrikom. Ima hrpa modela koji na stocku ne padaju ispod 2ghz, kao ovaj moj GLH, al uzalud je to govorit tebi kojeg je dopao valjda najgori primjerak ikad 

17 godina
war3_tft kaže...
Patrick_cro kaže...

Igrao sam se i sa memorijom i na intelu i nece da radi vrazji xpm a niti rucno ne ide na taj takt koji bi trebalo, tako da nije niti intel toga posteden makar se godinama radio xmp profil prema njima i optimiziralo za intel, tak da je amd to super odradio ako se gleda vremenski rok od izlaska ryzena i optimizacije memorije

14 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Sad ces se i ti sramotit skupa s patrikom. Ima hrpa modela koji na stocku ne padaju ispod 2ghz, kao ovaj moj GLH, al uzalud je to govorit tebi kojeg je dopao valjda najgori primjerak ikad 

ajde brate pocasti nas unigine heavenom s ss grafom fan na stocku...nemoj samo brbljati!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ajde brate pocasti nas unigine heavenom s ss grafom fan na stocku...nemoj samo brbljati!lp

A kako da ja to izvedem sa vodenim?!? 

Sa stock hladnjakom bi krenulo sa 2050mhz i palo na 2000mhz kad dodje na 65°C...

14 godina
war3_tft kaže...

Previse pametujes za osobu koja uzivo izgleda nije vidjela ryzena. 

14 godina
protjeran
Evo ja nekidan ubacio kolegin hyperx fury 2133 stick i svoj hyperx savage 2400 stick, ucitao oc profil di je memorija 3000 cl15 (dalje nisam niti probavao) iz prve bootalo, radi ko beba.

Zamisli to sa ryzenom napraviti, dosao bi ti telegram od AMD-a "jesi ti normalan".
14 godina

Ne moram zamisliti. 

9 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

A kako da ja to izvedem sa vodenim?!? 

Sa stock hladnjakom bi krenulo sa 2050mhz i palo na 2000mhz kad dodje na 65°C...

Ichill x3 1080 koju je navodno i Stjepan imao out of box na 2063mhz, kad dodje do 68-69°C stoji na 2025mhz.... ali bitno da ryzen OC šamani sve znaju 

14 godina

Teško je s njima o overclocku sve preko 4.2ghz na procesoru i 2666mhz na memoriji njima se čini kao nemoguća misija. Ali nisu oni tome krivi nego njihova strast prema  AMD-u.Stoga vas molim da ne linkate procesore na 5ghz sa njima ćemo o tome 2021 godine. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 19:34 (mislioc).
17 godina

Tebi je jasno da je xmp razvio intel i to 2008god  da je to razvijano za njihovu platformu i to godinama. Amd je u kratkom roku napravio dosta toga oko podrske za memoriju i sve vise memorije je podrzano na ryzen platformi i vece frekvencije, tako da ako se gleda taj kratki rok amd je napravio odlican posao htio ti to priznati ili ne. Ako jos poboljsaju memory kompatibilnost i da hynix radi na vecim taktovima eto svima nama manje cijene pc komponenti jer se vidi da je ryzen itekako konkurentan kad se upari brza memorija na njemu. 

14 godina

Evo čestitam ti još jednom kao i u amd temi na uspješnom overclocku memorije godinu i pol nakon izlaska ryzena i napokon je taj procesor prodihao punim plućima na vrtoglavih 2933mhz na memoriji. 

14 godina
Pa kaj ne vidite da su i Radja i Keller pobjegli iz tog AMD - a glavom bez obzira kada su vidjeli šta Sandy Bridge radi od Ryzena i gtx 980ti od Vege.
14 godina
protjeran
Cak i da hynix radi kako spada na vecim brzinama neces sa njom postici onoliko ekstremno zategnute latencije koje su potrebne ryzenu, to niti na intelu sa hynixom ne mozes tolko zategnuti...
14 godina

2933 memorija radi od pocetka na ryzenu i to jebeni hynix. 

8 godina
protjeran

hmm, ja vidio u ducanu 4erodretveni proc za 500kn..narucio, narucio najjeftiniju plocu koja je imala sve feature koji su me zanimali, neki ram bezze tek toliko, slozio, upalio i stvar sljakenzi....neku pristojnu grafu, naravno od nevidije i to vrti sve....iskreno zalim vas koji gubite zivce vrijeme i sholde na pizdarije, koje ce vridit jednako za des godina koliko i moj komp...500kn vise za bolji model grafe? Da bi je prodo za istu cifru kroz nekoliko godina, koliko i neko drugi losiji model....pa nisam degenerik...

Brajanov život
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice