I dodas za gtx one boost 3.0 sheme i dodjes na to da je referentna 1850+Mhz, a g1 1060 je out of box skoro 2000mhz kad je ukljucen taj OCmode za koji je default boost 1850mhz....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi, postoji li Corsair ram memorija koja dobro radi sa Ryzen procesorima?
Ma nije problem u Corsairu
Ljudi, postoji li Corsair ram memorija koja dobro radi sa Ryzen procesorima?
Neki razloga zasto bas mora biti corsair? Pogledaj si prvenstveno QVL tj memory support na ploci koju mislis uzeti, sa novim ryzenima ne bi trebalo biti problema, a i kod starijih se stanje po pitanju kompatibilnosti memorije popravilo.
Evo jedan i na 5.0ghz: Znači ja sam po score izjednačen sa 3770k na 4.5ghz iako ovo moje siroče nema HT.
https://www.bug.hr/procesori/intel-ce-40-godina-8086-procesora-proslaviti-sa-core-i7-8086k-modelom-3794 kada ovaj dođe u dućane i3 ide za kilu krumpira na njušku.
Slabašan ti je to rezultat s obzirom da je moj 6600k hvatao 820cb na 4.9ghz.
bome i tvoj je slabasan pogle 8600k na samo picajzlinih 3.7ghz
lp
Moras ti bit pametan :) Pa ljudi quadove usporedjuju, sad tebe treba poklopit s threadripperom na 3.7ghz...
A i ja cu to skinut taj score sa quadom za par dana ako hoces..
Evo jedan i na 5.0ghz: Znači ja sam po score izjednačen sa 3770k na 4.5ghz iako ovo moje siroče nema HT.
https://www.bug.hr/procesori/intel-ce-40-godina-8086-procesora-proslaviti-sa-core-i7-8086k-modelom-3794 kada ovaj dođe u dućane i3 ide za kilu krumpira na njušku.
lp
Moras ti bit pametan :) Pa ljudi quadove usporedjuju, sad tebe treba poklopit s threadripperom na 3.7ghz...
A i ja cu to skinut taj score sa quadom za par dana ako hoces..
na koliko se kloka taj 7640x, 6Ghz????
lp
dobar mu je rezultat
892:6= 148,6 po jezgri, pomožiš sa 4 da dobiješ rezultat za 4 jezgre i dobiješ 594,6
to je "čitavih" 1,6% napretka u odnosu na mojeg hasu koji radi 585 na cb
čudo od procesora, intel je stvarno napredovao u pet godina
lp
dobar mu je rezultat
892:6= 148,6 po jezgri, pomožiš sa 4 da dobiješ rezultat za 4 jezgre i dobiješ 594,6
to je "čitavih" 1,6% napretka u odnosu na mojeg hasu koji radi 585 na cb
čudo od procesora, intel je stvarno napredovao u pet godina
opće je poznata činjenica da je Stjepan hw heavy njubara, pusti te njegove rezultate
evo uzmi moj na 3.8 ghz je skor 960, znači na 3.7 bi bio nekih 3,7/3,8*960= 935; 935/6=155,8; 155,8 * 4 = 623
tu smo sad već na respektabilnih 6,5%
Ljudi gdje je deda XXX??? ovo je njegova ura obično...
upalio je komp u 6h ujutro, još čeka da se pojavi slika na ekranu pa da nas uveseli svojom prisutnošću
znači ipak je nešto slabiji od i3 na 4.9ghz. I ponovljeni test na 3.8 ipak je to pomak !
znači ipak je nešto slabiji od i3 na 4.9ghz
Znaci i tebi bilo Stjepanovo throttlanje na 5ghz, proA ocito kriticni napon oko 1.4v vcore tu se pocne gubiti kod benchanja
znači ipak je nešto slabiji od i3 na 4.9ghz. I ponovljeni test na 3.8 ipak je to pomak !
Sve to djedica Xeonćić popapa za doručak
Znaci i tebi bilo Stjepanovo throttlanje na 5ghz, proA ocito kriticni napon oko 1.4v vcore tu se pocne gubiti kod benchanja
Tak je oko 1.4v postaje kaotična.Ali dobro s obzirom na cijenu i predobra je.Malo bolje b360 i b350 su oko 750kn.
Tak je oko 1.4v postaje kaotična.Ali dobro s obzirom na cijenu i predobra je.
treba poslati dopis svim proizvodđačima MBO da u specifikacije uvrste vrijednost "Stjepan throttling Vcore value", inače ovo više nema smisla, zaslužio je naš Stjepko svoje mjesto u HW kući slavnih
Tak je oko 1.4v postaje kaotična.Ali dobro s obzirom na cijenu i predobra je.Malo bolje b360 i b350 su oko 750kn.
nemaš ryzena, pa te molim nemoj izmišljati , odlične b360 asrock pro4 i ova moja giga d3h su manje od 650 kn... ima i boljih/skupljih ali ove dvije su u top5 bestbuy
nemaš ryzena, pa te molim nemoj izmišljati , odlične b360 asrock pro4 i ova moja giga d3h su manje od 650 kn... ima i boljih/skupljih ali ove dvije su u top5 bestbuy
U pravu si Ryzen je ipak nešto bolji i stabilniji i naravno napredniji procesor kojega najčešće biraju pravi entuzijasti. S obzirom da Cinebench postaje sve popularniji kao i jedna fenomenalna igra Ashes of Singularity nema razloga da prilikom kupnje novoga računala ne kupite Ryzen.
Intel je bolji u nekim drugim nebitnim stvarima koje prosječnom korisniku ne znače ama baš ništa.

pa o slavnom fantomskom ilitiga Stjepanovom throttlanju, kad nabiješ napon, digneš klok, a rezultati nisu veći nego su čak i manji nego na nižem kloku...

daj se priberi, eno ti Mislioc ima takav slučaj 5.0 vs 4.9 u CB ima proA ploču, eno i kod dredmoora nije čisto ok on ima drugi chipset, a sjećam se bilo je i meni kad bi digao na 5.4ghz vs 5.3ghz na 8600k
možda tebi i drži jer počupaš vani gpu, ostaviš 1 keks rama, i nemaš klokan cache, ali kod profi klokera ala ja, to ne prolazi
a naziv Stjepanovsko throttlanje čisto jer ima veze s naponom, tko je glavni high voltage baja na forumu pored tebe
Ja sam naprimjer od napajanja uzeo fortron rider2 650w koje i noje neki prvak za oc. Rami su isto tak hynix cooler na cpu hyper212 red led koji je onak za sve samo ne neki ozbiljniji oc.
Ja sam naprimjer od napajanja uzeo fortron rider2 650w koje i noje neki prvak za oc. Rami su isto tak hynix cooler na cpu hyper211 red led kojo je onak za sve samo ne neki ozbiljniji oc.
Ja sam naprimjer od napajanja uzeo fortron rider2 650w koje i noje neki prvak za oc. Rami su isto tak hynix cooler na cpu hyper211 red led kojo je onak za sve samo ne neki ozbiljniji oc.
normalno, ja sam držao i ramove sa naponom 1.4V na proA, kad bi digao proc na iznad 1.4V dolazilo je do throttlanja, sad radi čega točno ne znam... do 5.3Ghz sa nekih 1.37V vcore je držalo bez greške... na 5.3 dobio nekih 1320+ skor u cb, odvrtio na 5.4ghz izbalio nešto ala 1280 ne sjećam se točno....a ništa čudno da se ploča od 900kn sa takvim naponima malo zblesa... bar meni nije.

teške su muke imtelaša danas...
te trokiranje, te nestabilnost sustava zbog rama, ploče, napajanja... pitaj boga što još, te se napon zblesa, te jedva stižu prastarog hasu na istom taktu...
oooo, gdje su ona lijepa vremena dok se moglo srat po rajzenu s visine
pa normalno da za ići obarati rekorde s CPU da ćeš napraviti ovo što i Stjepan radi, sve počupati, RAMovi stock, ja se nisam s tim zajebavao, samo sam u primjetio to što sam rekao, a evo potvrđeno na više rezultata benchanja i kod ostalih kolega na forumu.... uostalom što se ti miješaš u priču, trenutno ovdje raspravljaju entuzijasti kojima je 5.0Ghz dobro jutro i dobar dan, a ti si svoje znanje o hw-u pokazao prije koji sat sa provalom o klokovima na gtx 1060
Sta ti je, custom verzije boostaju preko 2ghz, moja 1080-ka na stocku je na 2050mhz, isto je i sa 1060 i 1070-kama....
teške su muke imtelaša danas...
te trokiranje, te nestabilnost sustava zbog rama, ploče, napajanja... pitaj boga što još, te se napon zblesa, te jedva stižu prastarog hasu na istom taktu...
oooo, gdje su ona lijepa vremena dok se moglo srat po rajzenu s visine
molim lijepo, ja na platformi s kojom nemam problema s bilokakvom nestabilnošću, "derem" hasu za respektabilnih 6,4%
da je mjeriti po Stjepanu ispalo bi da haso dere kavu po IPC-u i on kao takav je pojam za 95% ljudi ovdje po pitanju overkloka, o hebemti sve, na što je ovaj forum spao
Hw unboxed cpu nagrade
.
Pa krenimo od pocetka.
Prvu nagradu za best budget cpu odnese 2200g ispred 8100 uz komentare kako 2200g ima dobro integrusu i kako se moze oc. Naravno ne spomene se to da trebas posteni dual channel ram da bi ta intergrirka radila kak spada, s druge strane trebas olozit u b plocu i ram i kad oc-as taj cpu opet je 8100 jaci. S druge strane 8100 zaljepis na neku jeftinu H plocu i uzmes neki socijalni ram i vozis se jos brze, to se zove budzet pobjednik (ako ne gledamo g4560).
Za drugu nagradu je sam naziv poslozen na nacin da 8400 izgubi naspram 2600, best "value" all rounder. Vidjeli smo u zadnjem videu kakvi novci i sto je potrebno da bi 2600 po gaming performansama prismrdio 8400, al naravno kad se gleda "all around" rad u nekakvoj produktvnosti 2600 odnese pobjedu. To sto ce 10% korisnika imat beneficija od 2600, a to sto ce velika vecina za gaming koristiti jeftiniji i brzi 8400 naravno "nije bitno". Sta rec kad jedan best buy 8400 ne odnese nikakvu nagradu...
Treca nagrada je bila best value productivity, odnio ju je 2700. Na prvu mogli bismo reci da sve stima ako se konkretno gleda neki rendering koji nije jedina produktivnost, al pogledajmo na tren nazive ove i prethodne nagrade. Da je stavio kategoriju "best value gaming" 8400 bi tu s lakocom odnio nagradu ispred 2600, a u nekoj kategoriji "best all rounder" bi 8700k bio ispred 2700 jer je opet u nekim popularnim productivity programima tipa adobe premiere pro, photoshop, blender, ... brzi, a u gamingu je druga dimenzija.
Kategoriju best gaming cpu je naravno odnio 8700k, a best extreme desktop opet zasluzeno TR 1950x.
Sve u svemu dosta subjektivno i izigrano naslovima nagrada.
normalno, ja sam držao i ramove sa naponom 1.4V na proA, kad bi digao proc na iznad 1.4V dolazilo je do throttlanja, sad radi čega točno ne znam... do 5.3Ghz sa nekih 1.37V vcore je držalo bez greške... na 5.3 dobio nekih 1320+ skor u cb, odvrtio na 5.4ghz izbalio nešto ala 1280 ne sjećam se točno....a ništa čudno da se ploča od 900kn sa takvim naponima malo zblesa... bar meni nije.
Te jeftine MSI ploce su jednio kod nas hvaljene, nas stranim forumima preporucuju da se izbjegavaju i skuplje MSI Z370 ploce zbog nekvalitetnog VRM-a. Istina je vjerojatno izmedju, ovdje su prehvaljene a tamo obrnuto...
Inace, ti kratkotrajni oc/bench session-i ne govore puno o kvaliteti VRM-a, kod dugotrajnog opterecenja bi bila druga prica..