- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam na startu prije otvaranja linka mislio da se je na amd-u nemoguće igrati, a onda gledam od 8 igara u 4 je frame rate podjednak, u ostale 4 to je od 10 do 30 framova manje i to na razini od 100fps pa više. Hej, stvarno ste više dosadili i ne bih da vas vrijeđam(ni tebe, ni lava a ni onog ratnika), ali lagano idete u tom pravcu. Da sam administrator, razmislio bih o vašem prisustvu na forumu, ili se smirite ili nudite nešto konstruktivno. Ako nemam ili ne znam što pametno napisat, makar ćutim. Fakat mi se .ebe i za intelom i za nvidiom i za amd-om, to su samo potrošni proizvodi i kraj.
Ja sam na startu prije otvaranja linka mislio da se je na amd-u nemoguće igrati, a onda gledam od 8 igara u 4 je frame podjednak, u ostale 4 to je od 10 do 30 framova manje i to na razini od 100fps pa više. Hej, stvarno ste više dosadili i ne bih da vas vrijeđam(ni tebe, ni lava a ni onog ratnika), ali lagano idete u tom pravcu. Da sam administrator, razmislio bih o vašem prisustvu na forumu, ili se smirite ili nudite nešto konstruktivno. Ako nemam ili ne znam što pametno napisat, makar ćutim. Fakat mi se .ebe i za intelom i za nvidiom i za amd-om, to su samo potrošni proizvodi i kraj.
Evo imaš malo iznad anketu oko kupnje novog PC-a i namjena pa pogledaj postotak za sada koliko ljudi kupuje PC za gaming a ti mu preporučuješ Ryzena i vadiš se na 60hz monitore itd...
Ja samo želim gamerima ukazati na to da im je Intel jeftinija i bolja solucija pogotovo ako planiraju uzimati jače grafičke i imaju u planu na neko duže vrijeme samo upgradeat GPU.
A vi koji silom pokušavate gurnuti Ryzen za gaming pored super povoljnog i5 8400 niste zaslužili nego ban radi dezinformacija. Plus ukazujete na rezultate kada se Ryzenu vadi mast na 4.2ghz sa ddr4 3400cl14 memorijom koja košta kao gtx 1060 i super jeftinim AIO riješenjima koja koštaju oko 900kn da bi Ryzen prodisao u gamingu. A fore o multitaskingu i streamanju, cinebenchu , mega popularnoj Ashes of Singularity pričajte nekom drugom. Jedino di je Ryzen trenutno jako isplativ je profi namjena a takvih je ovdje puno manje od nas gamera.
Neki dan si postavio anketu i rekao sam da bih uzeo i5 8400/8500/8600k za gaming bez daljnjeg, a i da se ne bih žalio ni sa r5. Milijun puta prožvakana tema i samo kolite u krug.
Mislioc se malo previše zapalio za intel ali dobro govori kada je samo igranje u pitanju ne treba preporučati rizena. Daleko od toga da se na rizenu ne može igrat samo treba više love uložit da bi izjednačio sa intelom na istom taktu. Po meni zaključani intelovi nisu vrijedni spomena i tek tu sam za to da se uzme rizen kao generalno bolji cpu.
Mislioc se malo previše zapalio za intel ali dobro govori kada je samo igranje u pitanju ne treba preporučati rizena. Daleko od toga da se na rizenu ne može igrat samo treba više love uložit da bi izjednačio sa intelom na istom taktu. Po meni zaključani intelovi nisu vrijedni spomena i tek tu sam za to da se uzme rizen kao generalno bolji cpu.
Ma nebitno jel Intel ili Amd ali da Ryzen daje rezultate Intela ili bolje u gamingu Intela bih preporučio nikad pa ni tad.
Isto tako kao da ja nekome preporučim i5 8400 za rendanje a znam da mu Ryzen čupa kičmu u tome.
I ja sam se zahebo sa ovim i3 8350k pored i5 8400 pa nikome nisam rekao da si uzme taj drlog od i3 kad mu je i5 puno bolji izbor.
Evo imaš malo iznad anketu oko kupnje novog PC-a i namjena pa pogledaj postotak za sada koliko ljudi kupuje PC za gaming a ti mu preporučuješ Ryzena i vadiš se na 60hz monitore itd...
zašto bi se netko "vadio" na 60hz monitore kad debela većina ljudi gejma na takvim monitorima, pa čak i kad se počne masovnije prelaziti na veće rezolucije, opet će preko 90% ljudi gejmati na 60hz monitorima gdje razlike između rajzena i intela gotovo da nema
prije bi se reklo da se vi izvlačite na 144hz gejming jer je jedino tu razlika
kome je to bitno neka tako i kupuje, ali za 90+ posto ekipe vaši su argumenti apsolutno nebitni
Usporedujest test iz 10. mjeseca 2017. i ovaj od prije par tjedana. Velika je stvar sto se u ta dva testa ne javljaju obadva procesora tj 8400 i 2600x za cistu usporedbu, al sva sreca da u oba testa imamo rezultate 8700k na 5.0ghz u svim testovima i neke ryzene koji se javljaju u oba testa koji ce pojasniti o cemu pricam.
Watch dogs 2:
Stara recenzija 8700k stock - 113 fps
Nova recenzija 8700k stock - 133 fps porast 18%
Stara recenzija 1600x 4.0ghz - 88
Nova recenzija 1600x 4.0ghz - 96 porast 9%
Project Cars 2:
Stara recenzija 8700k 5.0ghz - 127 fps
Nova recenziija 8700k 5.0ghz - 152 fps porast 20%
Stara recenzija 1600x 4.1ghz - 89
Nova recenzija 1600x 4.05ghz - 102 porast 15%
Gta V:
Stara recenzija 8700k 5.0ghz - 151 fps
Nova recenzija 8700k 5.0ghz - 152 fps
Stara recenzija 1700 4.0ghz - 109
Nova recenzija 1700 4.0ghz - 111 nema pomaka kod oba
Gta V je jedina koja je ostala ista i ako nju gledamo 8400 cak za par fps-a vodi naspram 2700x, u ostale dvije igre il su bili patchevi ili nesto drugo nakon kojih je osjetno veci porast ima 8700k (ironicno nakon famoznih spectre i meltdown patcheva), u prevedenom veci porast bi imao i 8400 pa bi rezultati bili dosta drugaciji od ovih iz prosle godine.
Dobar pokusaj, ali drugi put nadi isti test gdje se direktno usporeduju dva procesorima sa svim svijezim patchevima, fixevima itd, jer ovako to sve skupa pada u vodu. 
zašto bi se netko "vadio" na 60hz monitore kad debela većina ljudi gejma na takvim monitorima, pa čak i kad se počne masovnije prelaziti na veće rezolucije, opet će preko 90% ljudi gejmati na 60hz monitorima gdje razlike između rajzena i intela gotovo da nema
kome je to bitno neka tako i kupuje, ali za 90+ posto ekipe vaši su argumenti apsolutno nebitni
Jel ti kužis da min fps i avg fps varira i do 30-40fps i da ti se može dogodit da Ryzen baci 30fps min a ovaj 60fps min.
Ako ti to nije jasno i dalje preporučuj Ryzena.
Ja sam na startu prije otvaranja linka mislio da se je na amd-u nemoguće igrati, a onda gledam od 8 igara u 4 je frame podjednak, u ostale 4 to je od 10 do 30 framova manje i to na razini od 100fps pa više. Hej, stvarno ste više dosadili i ne bih da vas vrijeđam(ni tebe, ni lava a ni onog ratnika), ali lagano idete u tom pravcu. Da sam administrator, razmislio bih o vašem prisustvu na forumu, ili se smirite ili nudite nešto konstruktivno. Ako nemam ili ne znam što pametno napisat, makar ćutim. Fakat mi se .ebe i za intelom i za nvidiom i za amd-om, to su samo potrošni proizvodi i kraj.
Chico ti si OK forumaš i sve 5
ali prozivati nas da ponudimo nešto konstuktivno nije fer, dapače vrlo pederski način seratorskog populizma za kupljenje TU od par dežurnih tutleka... evo ja sam sve svoje bitne settinge svojih platoformi podijelio s forumašima, a tamo sam na temi pitao u više navrata ta probleme s memorijom na ryzenu koje sam i sam imao, nitko da bi išta rekao, jedino Toxic koji ima ADATA keksiće RAMA od 900+kn 8Gb kaže da i dalje max stabilni takt 2666Mhz, svi ostali radi ko po špagi a nikakvog bencha, stress testa ni ičeg....¸nedaj Bože podijeliti išta pametno osim kretenskih linkova sa AOTS-om i testova na 4K sa 1070
naravno da je isti k imao ti ryzen 2600 ili i5 8400 ako imaš gtx1060/rx580 na 60/75Hz monitoru i gaming iskustvo će biti identično, to ako otključaš FPS na takvom monitoru ti ništa promjeniti neće imao ryzena ili intela... ja se isključivo referiram na malo "jači" gaming, fhd/2k 144Hz i sl., općenito 100Hz+ monitori sa karticama 1070/vega56 i jačima, i tu više nemamo što raspravljati, tko uzme ryzen za tu namjenu može komotno na psihijatrijsku procjenu
Jel ti kužis da min fps i avg fps varira i do 30-40fps i da ti se može dogodit da Ryzen baci 30fps min a ovaj 60fps min.
Nece ti se bas dogodit da ce ryzen dropati ispod 60 (jedino u league of legends
), al s druge strane dovoljan ti je i monitor od 100hz da bi razlike postale uocljive. 
to je stvarno gotovo nemoguće da će ryzen r5 1600 ili jači baciti min fps manje od 60... ali ovi drlozi ispod toga tipa r5 1400 ili r3 1200 se ne bih kladio...
to je druga stvar ako je tako, samo što se ovdje rovovske bitke ne vode oko toga, nego oko toga koji procesor daje više fps-a na razinama iznad 100
ajd sad nabaci testove barem 5-6 igara u kojima rajzen dropa ispod 40 fps u situacijama kad je average daleko iznad 60
EDIT:
ah,, sad vidim da i kolege koji zagovaraju intela priznaju da je nebitno koji proc ako se gejma na monitorima od 60 ili 75hz
dakle, laprdaš gluposti i svodiš sveukupno gejmanje na monitore od 144hz koji koristi debela manjina
gori si od pupavca, ali on bar ima neke koristi od manjinskog biznisa
Uvijek gledam da kažem objektivno gdje vrlo često idem i protiv sebe. Da li ću dobiti tu ili td svejedno mi je, razni su porivi pojedinaca u odlučivanju hoće li ti kliknuti gore ili dolje. Sam ne volim nikom davati td, jedino u slučaju kad me dotični konstantno iritira.
Imate koji drugi argument o manjem fps-u na Ryzenu osim 60hz monitor i Ashes of Singularity optimizaciji za višejezgrene procesore? S obzirom da je Ashes stravično popularan.
Ja sam svoje obrazložio i da se više ne ponavljam i da vam ne dosađujem lagano ću pratit forum i pokušat ne biti naporan.
https://www.tweaktown.com/news/61550/intel-core-i7-8086k-teased-6c-12t-5-1ghz-beats-8700k/index.html evo ako z370 neće moći s ovom novom 9th generacijom procesora ostaje nam ovaj primjerak za utjehu.
Znači dragi građani grada Zagreba pripremite se na još jedan malo veći pad napona na vašoj mreži ukoliko se kolega Stjepanj dočepa ovakvog primjerka!
Kak ti hladi taj lc 95 i5 8400? Daj izvrti zadnji prime na max desetak minuta pa postaj slikicu...aj pliz budi koristan 
Nije i5 8400 ali je procesor sa istim TDP, prva slika je idle druga slika je 20 minuta HeavyLoada (veća reza klik1 klik2).
Temperature tokom igranja možeš vidjeti u videima ispod
To sam im i sam tupio dok sam još pokušavao biti ozbiljan...ali onda ti šibaju preserancije tipa konzolaš, deda sl. pizdarije. A ja nima da su profesionalci i da očito žive od gaminga kad im je takavo igranje jedino mjerodavno...ha ha ajmo se još malo nadjebavati 
Vrtimo se u krug, imam deja vu
uludo sam potoršio tipkovnicu....a sve ove nebulozne rasprave su upravo bitne jedino i samo dvojici-trojici forumaša sa 120+ hz monitorima....totalna, totalna, totalna debilana 
Privjesak FTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat će i tih 144hz standard uskoro jel ekipa suznih očiju napušta 60hz stroboskope.
Znaci 1080 ce isto postati standardna graficka.
Pa iskreno ako su srednji segment digli na 2500kn a ta polovna sada košta oko 3500-4000kn nevidim razlog zašto 1080 nebi bio neki normalni pick u obliku serije 1170 koja bi performansama bila identična ili nešto brža od1080 za oko 3500-4000kn.
Naravno i gtx 1160 nešto između 1070 i 1070ti.
Zašto se uopće prepirete oko proizvoda tih kompanija koje vam uzimaju novac?? Razumio bih da radite za kompanije i plaćaju vas za ove dječje rasprave, ili da vam poklanjaju proizvode, ali vi ste te proizvode morali platiti. Zadnja stvar u životu koju bih želio je reklamirati besplatno ili trošiti toliko energije u obranu Intel-a, AMD-a, Nvidie.
Zašto se uopće prepirete oko proizvoda tih kompanija koje vam uzimaju novac?? Razumio bih da radite za kompanije i plaćaju vas za ove dječje rasprave, ili da vam poklanjaju proizvode, ali vi ste te proizvode morali platiti. Zadnja stvar u životu koju bih želio je reklamirati besplatno ili trošiti toliko energije u obranu Intel-a, AMD-a, Nvidie.
Odlično si ovo sročio a sada ugasi internet i poštedi nas ovih sranja.
Tema je chat tema ljubitelja hardwarea i nije bitno koliko neko troši na neke svoje gušte ako ima sredstva i želi to platit.
Znaš neki ljudi na ovom forumu rade i žele si priuštit neki svoj gušt a ne sjede na kavama i kukaju kako je sve u qurcu i žicaju starce 20kn za kavu.
Odlično si ovo sročio a sada ugasi internet i poštedi nas ovih sranja.
Tema je chat tema ljubitelja hardwarea i nije bitno koliko neko troši na neke svoje gušte ako ima sredstva i želi to platit.
Znaš neki ljudi na ovom forumu rade i žele si priuštit neki svoj gušt a ne sjede na kavama i kukaju kako je sve u qurcu i žicaju starce 20kn za kavu.
Ti si skroz fulao poantu mog posta, koliko imaš uopće godina?? Ne radi se tu o tome koliko tko troši na proizvode, nego o tome koliko se prepirete i svađate oko toga koja je kompanija bolja. Te kompanije vam ne poklanjaju proizvode niti novac, nego vi te proizvode morate plaćati i ne mogu shvatiti tu vašu svađu i prepiranje.
Opet testiranje na 720p, preporučam testiranje na 144p ako se već ide u ekstreme.
Imate koji drugi argument o manjem fps-u na Ryzenu osim 60hz monitor i Ashes of Singularity optimizaciji za višejezgrene procesore? S obzirom da je Ashes stravično popularan.
Ja sam svoje obrazložio i da se više ne ponavljam i da vam ne dosađujem lagano ću pratit forum i pokušat ne biti naporan.
stvarno si majstor preokretanja pile naopako... pitanje je bilo imaš li ti koji argument osim 144fps igranja
ajde de da je to neki standard, ali to je standard taman toliko koliko je aston martin standard automobila
zabrijao si malo previše i dobro je da si odlučio više ne biti naporan
stvarno si majstor preokretanja pile naopako... pitanje je bilo imaš li ti koji argument osim 144fps igranja
ajde de da je to neki standard, ali to je standard taman toliko koliko je aston martin standard automobila
zabrijao si malo previše i dobro je da si odlučio više ne biti naporan
Usooredba ti je mrak ali nije to ni bitno. Daj ti nama objasni kako te je Stjepanj nasapuno sa gtx 980. Vidiš ti šta ta 8 generacija radi od kartice stare 4 godine podiže ju na razinu aktualne ponude u vidu gtx 1070.