Nadam se da ce ga netko kupit pa da nam istestira i kaze dojmove. Jbg ja sam prije manje od mjesec dana uzeo hyper 212 red led za 280kn sad mi je malo krivo .
Chat tema ljubitelja hardvera
- poruka: 24.322
- |
- čitano: 3.167.391
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš ovih dana gledam složit jedan novi 8700K s 4266 memorijom pa vidjeti usporedno sa starim X99 5960X kakve su performanse. Po Cinebenchu i drugim testovima online, teoretski, na 5.2GHz bi 8700K trebao matchati 5960X na 4.5 u multiju i biti brži nekih 20% u single coreu. Baš me zanima kako će se u praksi pokazati.
Baš ovih dana gledam složit jedan novi 8700K s 4266 memorijom
Koju ploču budeš koristio?
Baš ovih dana gledam složit jedan novi 8700K s 4266 memorijom
Koju ploču budeš koristio?
Mislio sam Apex, ali idem na Formulu.
Baš ovih dana gledam složit jedan novi 8700K s 4266 memorijom pa vidjeti usporedno sa starim X99 5960X kakve su performanse. Po Cinebenchu i drugim testovima online, teoretski, na 5.2GHz bi 8700K trebao matchati 5960X na 4.5 u multiju i biti brži nekih 20% u single coreu. Baš me zanima kako će se u praksi pokazati.
Sretno/spretno
Nemoj Formulu uzimati za ništa, Lucidius kaže da je ASRock Z370 GAMING K6 bolji odabir.
Koji RAM uzimaš?
Ko sto rekoh, jedna lasta ne cini proljece, ovdje nema ni blizu performanse d15-ice i losiji je i od noctuinog "malog" u12s...
Tek to što si linkao nije nikakav pokazatelj realnog stanja. Svaki test ozbiljnijeg cpu kulera na 1150/1151 socketu je neozbiljan ako je procesor sa majonezom. Ili delidan ili 2011. Nijedan hladnjak nije dovoljno dobar za majonezu, jer je potonja bottleneck nakon neke ure/voltaže... I džabe ti hlađenje iz krškog za to gvno.

Ko sto rekoh, jedna lasta ne cini proljece, ovdje nema ni blizu performanse d15-ice i losiji je i od noctuinog "malog" u12s...
Tek to što si linkao nije nikakav pokazatelj realnog stanja. Svaki test ozbiljnijeg cpu kulera na 1150/1151 socketu je neozbiljan ako je procesor sa majonezom. Ili delidan ili 2011. Nijedan hladnjak nije dovoljno dobar za majonezu, jer je potonja bottleneck nakon neke ure/voltaže... I džabe ti hlađenje iz krškog za to gvno.
Kako nije kad ce vecina ljudi hladit upravo takve procesor? A i sigurno se nece dogodit da na drugom procesoru situacija bude obrnuta.
Uostalom, test od kojeg su krenuli hvalospjevi je isto napravljen na majoneza procu niskog tdp-a, apsolutno isti drek.
Kako nije kad ce vecina ljudi hladit upravo takve procesor? A i sigurno se nece dogodit da na drugom procesoru situacija bude obrnuta.
Uostalom, test od kojeg su krenuli hvalospjevi je isto napravljen na majoneza procu niskog tdp-a, apsolutno isti drek.
Nemoj krivo shvatit, zaboli me za taj kuler. Samo želim reć da općenito testovi ma 1151 platf. nisu mjerodavni za testiranje malo boljih hladnjaka. Peakovi su problem, majoneza je problem. Recenzije dobiju upute često, da testiraju na 2011 socketu. Radi navedenih razloga.

Sretno/spretno
Bit će zanimljivo...
Nemoj Formulu uzimati za ništa, Lucidius kaže da je ASRock Z370 GAMING K6 bolji odabir.
Koji RAM uzimaš?
Hmm... znam da se šališ, ali nisam protiv, no vjerujem Asusu, jako mi se sviđaju temperature njihovih VRM-ova, a Formula ima i fora rješenje za vodu na VRM-u. (imao sam Hero kratko, ali tada sam sve poštekao, koristio tri dana i prodao.)
Za RAM idem s https://www.gskill.com/en/product/f4-4266c17q-32gtzr
4 modula, bit će vatreno, ali ovisi o procesoru pa...
Neznam gdje da postavim pitanje pa cu ovdje , nadam se da cu dobiti odgovor i da nitko nece zamjeriti ako nije pravo mijesto za ovo pitanje .
kupio sam ASUS ROG CENTUURION 7.1 slusalice (polovne na ebay.) i kada su ukljucene cujem sve zvukove iz okoline i to pojacano ( znaci mikrafon prikuplja zvukove i cujem ih pojacano na slusalicama .)
Nadam se da je problem moguce rijesiti i unaprijed hvala na pomoci i savijetima !!!!
Pa zar nitko nema savijeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????????
Nece na 5.2GHz ali an 5.3GHz moze, eto ja jucer iz dosade uzeo skalpel i delidao proc KLIK, nista lakse, nema potrebe za bacanjem solidnih novaca na delid tool-ove...
Za sada sam stavio MX-4 pastu jer nisam imao tekuci metal i skinuo sam cca 7-8 stupnjeva.
Ugledao sam se na ovaj tutorijal, samo sta sam ja koristio skalpel a ne ovaj žilet:
Eto video na 5.3GHz:
Koji RAM uzimaš?
Pa i neka ju ne uzima jer mu ta ploca ni ne podrzava 4266MHz memoriju na sluzbenoj stranici, kao i nijedna druga Asusica (max 4133MHz) , mada se moze pokrenuti i na 4200MHz ali ovisi o latencijama i broju modula, sa 4 komada nebude sigurno vozio na 4266MHz (ASRock podrzava 4333+MHz od extreme 4 modela nadalje). Sa druge strane ASUS-ice su jako slabo opremljene ploce i manjak feature-a je naveden u svakoj recenziji, dok im je max 10 faza na vrmu, a kod ASRocka 12 i to od ASRock extreme 4 modela, plus sve kvalitetni Mosfeti i kondenzatori (kaj je najsmjesnije, ASRock ima gotovo u dlaku istu faznu regulaciju i vrm hlađenje od extreme 4 modela do proffesional gaming i7 modela, znaci tu su TOP i nije se stedilo, smao se na skupljim modelima dodavalo vise featura, opcija u BIOS-u itd...)
Eto za Forumulu X je lijepo napisano da je ploca zesce fulala cjenovni razred KLIK, i da ima veliki manjak featura, a da se uglavnom sve svodi na led-ice, maleni oled ekrancic koji ocitava temp proca itd.., podrska za vodeno hlađenje VRM-a koje ni priblizno ne daje vrijednost ploci koja je identicna puno jeftinijem HERO modelu, a za razliku u cijeni se uzme posteni monoblok i jos se ustedi 100eura... mrezna oprema nije ni blizu na nivou, podrzava samo dual SLI...
Dok recimo ASRock Fatal1ty Z370 Professional Gaming i7 za nekih 2000kn ako vec hoce flagship sa vojnickom opremom i izradom, ima bolju faznu regulaciju 12 faza, RAM 4333+MHz, vise utora za M.2 SSD, vise sata utora, brutalnu mreznu opremu sa high end Aquantia AQC107 10Gbit NBASE-T NIC that supports speeds from 100Mbit to 10Gbit, including 2.5Gbit and 5Gbit speeds that were recently introduced + If that wasn't enough, you also get two Intel 1Gbit NICs and a 1x1 Wireless AC card, full podrska za triple SLI, samo je mrezna kartica u vrijednosti 150 eura...
Hlađenje vrmova također vrhunsko i u rangu APEX X klokerske ploce samo sa osnovnim featurima, evo slike termlanom kamerom ASRock gaming i7 vs APEX 10, međutim kad se dođe do klokerskih performansi, tu je skoro u dlaku ista prica sve od extreme 4 ploce do i7 modela jer se tu udaralo u glavu i radilo imperativ
Hmm... znam da se šališ, ali nisam protiv, no vjerujem Asusu, jako mi se sviđaju temperature njihovih VRM-ova, a Formula ima i fora rješenje za vodu na VRM-u. (imao sam Hero kratko, ali tada sam sve poštekao, koristio tri dana i prodao.)
Za RAM idem s https://www.gskill.com/en/product/f4-4266c17q-32gtzr
4 modula, bit će vatreno, ali ovisi o procesoru pa...
ASUS je zaspao ove godine, debelo su zastranili, ploce im upola ne vrijede kolko ih oni drze na cijeni.
Uvjerio si me, prodajem Formulu i prelazim na Asrock.

Za to mora staviti azbestnu mrežicu preko proca

Samo neka ga prži, bit će jeftin kad dođe na oglas.

Asus na cijeloj ovoj liniji ima super VRM-ove i performanse. 4133+, a ne 4133. Mnogi uredno voze 4400 RAM na njoj. Na Herou ovaj kit uredno radi kao što je deklariran, jer to ima veze više s procesorom, nego pločom (IMC).
5Gbps kritika je malo komična.
U svakom slučaju, koštala ploča 330 ili 370, sasvim mi je svejedno. A ni delid tool nije "ozbiljan novac" da bih se zezao žiletom. Prsti su mi skuplji od delid-matea. :)

vidiš dobro je kad Luci dobije ban, odmah smisli nešto entuzijastično za odraditi oko HW-a, a možda drugi put karticu nakloka na 2050Mhz
mali osvrt na delid poduhvate,
ne pratim toliko te proizvodne procese u HW industriji, ali da se niža temperatura dobije sa hebenom MX-4, pastom od 40kn...
pa oni doslovno stavljaju onu Thomyevu termostabilnu majonezu koju ne moraš držati u frižideru...stvarno treba nekom tamo u intelu zavaljati dvije iza uha da malo k sebi dođu
Asus na cijeloj ovoj liniji ima super VRM-ove i performanse. 4133+, a ne 4133. Mnogi uredno voze 4400 RAM na njoj. Na Herou ovaj kit uredno radi kao što je deklariran, jer to ima veze više s procesorom, nego pločom (IMC).
5Gbps kritika je malo komična.
U svakom slučaju, koštala ploča 330 ili 370, sasvim mi je svejedno. A ni delid tool nije "ozbiljan novac" da bih se zezao žiletom. Prsti su mi skuplji od delid-matea. :)
ti shvacas ozbiljno Luciju koja u zivotu nije imala Asus plocu? jos veli da "ASUS-ice su jako slabo opremljene ploce i manjak feature-a" hahahah, pa da je probao i low end plocu od 250kn nebi govorio ovakve gluposti kamoli bilo sta skuplje od njih.lp
Inače, danas sam čuo jako ružnu glasinu: da neće biti 8-corea na Z390 :( - why??? Luci, što kaže wccftech??
Što se tiče Asusa... koristim ih nekoliko godina intenzivno nakon GB-a i nisu loši, dapače, jako dobre ploče.
Što se paste tiče, tekući metal nije pogodan za tekući dušik, ali ni ova pasta za zube koju Intel stavlja nije pogodna za ništa. :D Prednost joj je što je jako trajna, a tekući metal im je preskup, lemljenje im je još skuplje...
ansha ili tko je već drugi probao: kakvi su NB-eLoop, Silent Wings 3? Gledam njih ili Noctue NF-F12 i IPPC s kojima imam iskustva, za 60mm radove.
Inače, sinoć na H155i - ne može ohladit preko 4.5 - voda na 35 stupnjeva, ali jednostavno ne prenosi dobro toplinu s procesora koji prijeđe 90, iako je najbolja moguća pasta na njemu. Šteta da je 280mm tako slabašan za ovaj CPU i to ispod 1.3V.
Koji proc ne može ohladiti preko 4.5? 8700k?
EDIT: Ja sam bio dojma da taj i7 ide na 5Ghz s ventilatorom za kućište koliko su se neki hvalisali :D A na kraju ispada da je lutrija dobit primjerak koji ide 4.7+ uz normalan napon i hlađenje.
Inače, baš sam naletio na http://thermalbench.com/2015/01/05/hardwarelabs-black-ice-nemesis-480gtx/5/
Ispada da je ovaj Nemesis bog i batina od radijatora...
ansha ili tko je već drugi probao: kakvi su NB-eLoop, Silent Wings 3? Gledam njih ili Noctue NF-F12 i IPPC s kojima imam iskustva, za 60mm radove.
Inače, sinoć na H155i - ne može ohladit preko 4.5 - voda na 35 stupnjeva, ali jednostavno ne prenosi dobro toplinu s procesora koji prijeđe 90, iako je najbolja moguća pasta na njemu. Šteta da je 280mm tako slabašan za ovaj CPU i to ispod 1.3V.
Ja bi uzeo Wings 3, 120 radijatore obavezno. Mislim da su najkompletniji i najkvalitetniji ventovi na trzistu. ML nije los al mislim da su Wingsi ipak malo tisi.
Tu onda ni custom vodeno sa zilijun radiatora nece puno pomoc...
Da, kaže ovdje: http://thermalbench.com/2016/10/21/be-quiet-silent-wings-3-120-mm-high-speed-fan/4/
najbolji rad 120mm uopće. :)
mislim da ću ić i na one radijatore, imaju na low rpm najbolje performanse. Meni je sve preko 1500 rpm preglasno.
Zapravo, vidi: https://imgur.com/DNdi2ZH
ispada da su ML120Pro bolji :)
Da, kaže ovdje: http://thermalbench.com/2016/10/21/be-quiet-silent-wings-3-120-mm-high-speed-fan/4/
najbolji rad 120mm uopće. :)
mislim da ću ić i na one radijatore, imaju na low rpm najbolje performanse. Meni je sve preko 1500 rpm preglasno.
Mislim da ti je to super kombinacija SW3 ventova i tog radiatora. Al ja bi svejedno isao na 2 rada od 360 zbog izbora kucista i dimenzija istog.