Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.554.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pih, neki pauziraju igru pa spamaju prek tableta 

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Evo malo da se nadovezem na onu kratku raspravu o memoriji na z370 plocama, covjek testirao najjeftinije ploce

.

Stavio sam od dijela gdje pocinju brojke, uglavnom najlosija ploca ide na 3600 CL17 sto je i vise nego dovoljno kako i sam covjek objasnjava u videu. Najbolja medu jeftinima je MSI z370-a pro, ima najbolje vrm hladenje, memorija joj ide do 3866 cl18, ima odlican LLC i dopusta najvece napone u prevedenom ako vas zapadne losiji cip moci ce podnijeti taj veci napon, k svemu tome druga je najjeftinija.

14 godina
CPU chat tema

Pitanjce. 

Imam priliku dobaviti Gskill Flare X 3200 memoriju (u neku zamjenu), pa me zanima pošto je optimizirana za Ryzen, da li će biti kakvih problema na Intel z170 platformi ? Vidim da je Intel xmp ready u speckama.

Nvm

http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=168848

Postoji li neka bolja memorija od ove na tržištu uopće ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 21:36 (DarthMarkus).
18 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
DarthMarkus kaže...

Pitanjce. 

Imam priliku dobaviti Gskill Flare X 3200 memoriju (u neku zamjenu), pa me zanima pošto je optimizirana za Ryzen, da li će biti kakvih problema na Intel z170 platformi ? Vidim da je Intel xmp ready u speckama.

Nvm

http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=168848

Postoji li neka bolja memorija od ove na tržištu uopće ?

Pitanje je zapravo koliko ti je uopce bitno na intelu? Koji mhz vamo-tamo vjerojatno nema nikakve veze...

Freak Show Inc.
14 godina
CPU chat tema

Ne, stvarno ih mogu dobit praktički mule, a ove svoje Kingstonove 2133 bi tuknio u prodaju.

Čisto me svrbi guzica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 21:41 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran

Trebalo bi to radit bez problema, na kraju krajeva danas sutra ako uzmes ryzena ce ti dobro doci, a koliko sam vidio na digital foundry da i kava daje bolje performanse s brzom memorijim, ne u toj mjeri kao ryzen ali ipak.

14 godina
CPU chat tema

Pa to je Samsung b-die, trebali bi bit zvjerčice od keksa, samo velim - da li uopće postoji alternativa osim skupljeg Corsaira.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Trebalo bi to radit bez problema, na kraju krajeva danas sutra ako uzmes ryzena ce ti dobro doci, a koliko sam vidio na digital foundry da i kava daje bolje performanse s brzom memorijim, ne u toj mjeri kao ryzen ali ipak.

Je, frendu CB skor narastao sa 1428 na 1438 kad je memoriju digao sa 2133 na 3000. Ne znam kako je sa drugim aplikacijama.

Freak Show Inc.
16 godina
DarthMarkus kaže...

Pa to je Samsung b-die, trebali bi bit zvjerčice od keksa, samo velim - da li uopće postoji alternativa osim skupljeg Corsaira.

Mislim da Patriot Viper 4 radi sa ryzenom isto ma 3200mhz bez problema

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 22:48 (CroVandal).
14 godina
protjeran
Ma cb je nebitan, konkretno u gamingu se vidi rast performansi, budem potrazio taj video s df-a pa stavim.
14 godina
CroVandal kaže...
DarthMarkus kaže...

Mislim da Patriot Viper 4 radi sa ryzenom isto ma 3200mhz bez problema

Ma lako za 3200, mene zanima višlji inspektor Primorac.

16 godina
XXX kaže...

Ma kakvo pretjerivanje. kupio polovnu gtx 7700 za 1500 kn i igrao se godinu dana i opet ju prodao za 1500 kn, pa kupio novu RX 470 4 gb msi armor koja je koštala 1500 kn i tu mijenjao 1:1 za trenutnu gtx 1060 6gb giga gaming g1. Tri godine starog fx 8320 i mbo "mijenjao" bez troškova za trenutni g4560 i msi 250 mbo chipset i da sutra to sve idem prodavat opet bum dobio praktički iste pare nazad 

pa koliko si ti hvalio taj procesor nevidim da ima puno forumasa da ga kupuje on jest dobar ali do 60FPS sve iznad mu je puno 

13 godina
odjavljen
Friday kaže...

Pitanje je zapravo koliko ti je uopce bitno na intelu? Koji mhz vamo-tamo vjerojatno nema nikakve veze...

Kažu ima neke veze. Doduše na novom coffee lake-u. Al eto, brzina memorije počela utjecat u određenim slučajevima.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
18 godina
G.skill i Corsair imaju memoriju na 4600mhz s tim da g.skill ima bolje latencije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
XXX kaže...

Ma kakvo pretjerivanje. kupio polovnu gtx 7700 za 1500 kn i igrao se godinu dana i opet ju prodao za 1500 kn, pa kupio novu RX 470 4 gb msi armor koja je koštala 1500 kn i tu mijenjao 1:1 za trenutnu gtx 1060 6gb giga gaming g1. Tri godine starog fx 8320 i mbo "mijenjao" bez troškova za trenutni g4560 i msi 250 mbo chipset i da sutra to sve idem prodavat opet bum dobio praktički iste pare nazad 

pa koliko si ti hvalio taj procesor nevidim da ima puno forumasa da ga kupuje on jest dobar ali do 60FPS sve iznad mu je puno 

I to bez delidanja 

13 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo ovdje se vidi prednost brže memorije... Iznenadilo me debelo. U suštini, ako ocaš 8700k na 5ghz, a memorija ti je na 2133mhz, imat ćeš slabije performanse od stock brzine cpu-a i meme na 2666mhz. Definitivno valja ići na brzu memoriju sa coffee lakeom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 8:36 (eywa33).
18 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Evo ovdje se vidi prednost brže memorije... Iznenadilo me debelo. U suštini, ako ocaš 8700k na 5ghz, a memorija ti je na 2133mhz, imat ćeš slabije performanse od stock brzine cpu-a i meme na 2666mhz. Definitivno valja ići na brzu memoriju sa coffee lakeom.

Ryzen je njesra, kod kojeg je povoljnija cijena poništena bržim i skupljim RAM-om. Oh, wait ...

A da stvar bude bolja, nije potrebna brža frekvencija, jer iznad 3200 više GB/s ne pomaže toliko, koliko manja latencija. 

18/4000 x 2000 = 9 ns

16/3600 x 2000 = 8.89ns

14/3466 x 2000 = 8.08ns

14/3200 x 2000 = 8.75ns

12/3200 x 2000 = 7.5ns

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
13 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Ryzen je njesra, kod kojeg je povoljnija cijena poništena bržim i skupljim RAM-om. Oh, wait ...

A da stvar bude bolja, nije potrebna brža frekvencija, jer iznad 3200 više GB/s ne pomaže toliko, koliko manja latencija. 

18/4000 x 2000 = 9 ns

16/3600 x 2000 = 8.89ns

14/3466 x 2000 = 8.08ns

14/3200 x 2000 = 8.75ns

12/3200 x 2000 = 7.5ns

Nije riže njesra već samo pokazuje da je činjenica da brži ram pomaže, a bilo je i vrijeme s obzirom da je oduvijek bila mantra "brzina rama nema veze"... Zapravo smo došli do trenutka kada je svaka komponenta u pc-u potencijalni bottleneck, i to se sada tek vidi.

Što se tiče većih brzina... Mislim da je 3000mhz dovoljno, a nije preskupo (ako ne kontaš već previsoke cijene rama)...

14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

18/4000 x 2000 = 9 ns

16/3600 x 2000 = 8.89ns

14/3466 x 2000 = 8.08ns

14/3200 x 2000 = 8.75ns

12/3200 x 2000 = 7.5ns

Stvar je u tome sto rami sa samsung b-die s kojim ryzen ima najvece sanse da ce ih vrtiti na deklariranom taktu i latencijama je najskuplji. Ove nebuloze cl 12/cl 14 3200mhz, cl14 3466mhz itd prestani pisati jer je to najbolji moguci scenarij koji ce uspjeti tolikoj manjini da se oni mogu svrstati pod statisticku pogresku, realna slika je da si sretan ako ti radi cl15/cl16 3000mhz...

18 godina
neaktivan
CPU chat tema

R5 1600 OC 4 GHz vs i5-8400

Čovjek je čak i majice preslvačio kad je objašnjavao + i - pojedine kupnje :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 9:47 (hrvooje).
14 godina
protjeran

Steta sto nije stawio witcher 3, tomb raider i gta 5 gdje intel debelo vodi nego samo par igara.  Kako god bilo kad dodu H i B ploce 8400 ce imati najbolji price/performance, a kad pogledamo 720p rezultate i onaj opjevani future proof, u prevedenom sve ono cime se ryzen hvali. 

P.S. Za one kojima se ne gleda cijeli video 7700k je bio stock.

16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

R5 1600 OC 4 GHz vs i5-8400

Čovjek je čak i majice preslvačio kad je objašnjavao + i - pojedine kupnje :) 

4ghz? Lol...

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Steta sto nije stawio witcher 3, tomb raider i gta 5 gdje intel debelo vodi nego samo par igara.  Kako god bilo kad dodu H i B ploce 8400 ce imati najbolji price/performance, a kad pogledamo 720p rezultate i onaj opjevani future proof, u prevedenom sve ono cime se ryzen hvali. 

Pa izbacio je igre koje nitko ne igra  

@ansha

A pazi kako je stavio Civilization koji ima 30 fps-a više na Ryzenu. Kad to makneš, puno je veća razlika na 1080p za 8400 :) I sve to još na Vegi. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 10:04 (hrvooje).
16 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Witcher? Witcher je debelo gpu bound igra...

14 godina
protjeran
Pogledaj si npr video sa digital foundry pa ces vidjeti da itekako ovisi i o procesoru.
14 godina
CPU chat tema

Ali, koliko kužim, H i B ploče nece biti za clockanje pa i u toj priči nema future proof... Ak ne možeš klokat, koji jači proc staviti kasnije kao upgrade? Jedino i7 bez k-ite... 

Ispravite me ak sam fulao.

Fala, đenja. :)

Nisam ja ništa prčko.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo zakaj su loše performanse na nakim procesorima 

https://www.tweaktown.com/news/59669/denuvo-rumored-use-100-cpu-new-assassins-creed/index.html

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

U tome i je poanta.

Svi tu naglasavate kako "gazi" Ryzena 1600 a zapravo je veci deal sto "gazi" 7700k koji su korisnici kupili prije nekoliko mjeseci i platili oko 3 i vise tisuca kn..

Napominjem Ryzen s druge strane kosta oko 1700 kn.. I sada ja bih rekao zdravo seljacki Intel ga je iskljucivo zabio sam sebi u dupe. Pardon svojim korisnicima ga je zabio u dupe. Pa Vi im i dalje dajte sanse..

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 10:43 (toxic).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ova "future proof" iliti "upgrade path" paradigma je tolika bedastoca da je to suludo uopce izustiti. U najavi su PCIe 4 i 5, tko zna sta jos kroz iducih 5 godina a ekipa masovno i dalje drvi po istome.

Zamislite da ste prije npr 4 godine kupili high end AMD based plocu koja podrzava iskljucivo DDR3 i nema m.2 konektor na sebi. Biste li u tu istu plocu sada uboli novog ryzena da je podrzan? Primjer je nategnut ali posve u skladu sa filozofijom koja se proteze cijelo vrijeme. Bedastoca na kvadrat

Freak Show Inc.
16 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Pogledaj si npr video sa digital foundry pa ces vidjeti da itekako ovisi i o procesoru.

Jel, sta bi vjerovao svojim ocima kad imam digital foundry? Makes sense...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice