Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.203.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

O tom videu o Vegi, sam vec prije pricao. Kako je morao prvu polovicu videa umotat u uspješnu prošlost AMDa kako bi mogao dostavit činjenice, a onda na kraju videa opet malo branit AMD. Di ima vecernja skola za pojam biased? Isao bi, ocito ne znam, jer kad YT kanal pokriva AMD u 9/10 slucajeva, i 80% Videa su o AMDu. To nije biased uopce, uopce nije placeno, lik jednostavno toliko voli AMD da izdaje 50 videa o Vegi.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

O tom videu o Vegi, sam vec prije pricao. Kako je morao prvu polovicu videa umotat u uspješnu prošlost AMDa kako bi mogao dostavit činjenice, a onda na kraju videa opet malo branit AMD. Di ima vecernja skola za pojam biased? Isao bi, ocito ne znam, jer kad YT kanal pokriva AMD u 9/10 slucajeva, i 80% Videa su o AMDu. To nije biased uopce, uopce nije placeno, lik jednostavno toliko voli AMD da izdaje 50 videa o Vegi.

To je rambox zapravo 

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kaj ću vam aj, istina boli to vam je tak u životu. Da priča gluposti nitko se nebi ni osvrtao...ali čovjek gađa tam di boli huligane iz bilo kojeg tabora 

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Kaj ću vam aj, istina boli to vam je tak u životu. Da priča gluposti nitko se nebi ni osvrtao...ali čovjek gađa tam di boli huligane iz bilo kojeg tabora 

Ličilac ?

Kak sam glup, misliš na AdoredTv. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 16:42 (honor8).
16 godina
odjavljen

Zapravo, ono što priča je ok po činjenicama. Teorije koje ima su ok, ali svatko ima svoju, naravno. 

Nope.
13 godina
protjeran
Poanta price je da se teorije ovdje koriste kao cinjenice kako kome pase u nekom trenutku ;)
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Panata je da je čovjek korektivni element u moru nesposobnih ili "pravim se glup" jubito majstora. 

13 godina
protjeran
Sva sreca da postoji korektivni element, inace bi svasta ovdje prolazilo pod cinjenice.
16 godina
CPU chat tema

Očekivane cijene na alzi idu 3500kn za 8700k,8600k preko 2500kn, best buy 8400 za 1650kn i riza 1600 za 1700kn.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Kako je super sto svi uzimaju taj Adored kanal kao neku svetu rijec... Lik živi od AMDa doslovno 85% videa mu je o AMDu, 15% kenjanje po Intelu i Nvidiji, neka to je ok. A da svi krenu postat neki random kanal di lik glorificira Intel osuli bi ga drvljem i kamenjem. Lika AMD financira i onda se takvi videi koriste kao nekakav fact. Ovo je samo prvih nekoliko videa, ima jos za skrolat masu, samo "amd, vega, ryzen... Intel fails? Nvidia failed?"

Nitko ne uzima njega kao svetu rijec, ali da neke stvari kaj je rekao imaju smisla, bome imaju.
Uvijek postoje dvije strane medalje i niti jedna strana nije sveta..

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
war3_tft kaže...
Sva sreca da postoji korektivni element, inace bi svasta ovdje prolazilo pod cinjenice.

On kao svašta nagađa i nema pojma a ti kao znaš i tvoje linkanje razno raznih stvari s neta je ispravno dok njegovo nije. Dobro je .

13 godina
protjeran
Govorim opcenito naravno, to kaj si ti sebi takav film u glavi poslozio ja ti tu nemrem pomoci, potrazi mozda si nades neki video u vezi toga ;)
14 godina

Meni tvoja pomoć ne treba a ni linkanje youtube clipova, hvala na ponudi .

15 godina
protjeran
CPU chat tema

Je*ali vas youtube clipovi, svi veliki filozofi i sve znaju a nitko nece benchat, kolega Viator je iznimka i njemu svaka cast.. 

Ta govna od youtube videa mozete macku o rep objesit.

14 godina

Ja bencham manje više redovito, ali ne Cinebench ili Battlefiled i tako to . Ali slažem se s tobom, nekad se i meni to dalo ali sada više nit mi se da nit stignem.

13 godina
protjeran
Ne znam gdje si ti u svemu shvatio da se ja tebi nudim linkat neki video, valjda da ti komentar bude "jaci"... Na zalost daleko je od toga.

Zato se u cijeloj prici pogleda vise izvora, bas iz razloga sto se moze naletiti na svasta i onda se pokusa dobiti neka slika.

Ako niti jedan video u kojem su ljudi konkretno koristili neki hw nema smisla onda ovaj video gdje covjek niti nema hw u rukama (h i b ploce) spada pod sajns fikšn. :)
8 godina
neaktivan
Tonči kaže...
DaShip kaže...
Tonči kaže...
DaShip kaže...

Cinebench? 

Zašto imaš problem s Cinebenchom?

Zašto bi Cinebench trebao biti mjerilo performansi?Pritisneš dugme, izbaci neki broj i eto, čim je veći broj mora da je bolji od onih sa manjim brojem?Vrlo djetinjasto razmišljanje...

"Djetinjasto razmišljanje", kako ti to zoveš, je osnova računala, njime opisujemo svijet, poznati i nepoznati. 

Šta?  Kladim se da većina cinebenchera ovdje ni nema pojma šta taj softver zapravo radi, a svi ga koriste kao jedini dokaz o nivou performansi...

dabar_solta_V2 kaže...
Jos nisi preporucija svoj neki test koji ce bit mjerilo, dotad je cinebench sve

Evo ti pa pogledaj sve benchmarke koji se koriste 

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i5_8400/

9 godina
DaShip kaže...
...

ali i dalje Ti nisi napisa koji konkretno bench je Tebi dobar....

15 godina
CPU chat tema

Nema tog bencha niti postoji koji mene moze uvjeriri samo me uvjeravaju vlastiti benchevi,  naravno od nekog forumasa koji bi se bar malo stavio da napravi koji video te usporedio sa ostalim.Kao sto je primjer bio u ryzen temi sa aida testom gdje vidis da intel I sa manjim klokom memorije ima puno bolje preformanse nego ryzen sa veci klokom.Na kraju otvorena je tema na forumu bas za benchanje igara jedin koji je aktivan viator od ovih koji imaju ryzen.A ovi ostali sto mlate dracu tudjim  qurcem nek ovezu to macku za rep kao npr za yubitoo video .Pogotovo neka usporedba gdje je vise procesora 

14 godina
DaShip kaže...

Ajde Vi gospodine recite koji benchmark bih zeljeli vidjeti?

15 godina
CPU chat tema

E jbg bas ga zaprdise ryzenu 1600 ovaj zutanjak od i7 8400 ima I stock cooler

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

A tebi baš drago, sad ćeš dobiti veću dividendu od Intela 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Trebao im se zhvaliti za deliding alat kaj su mu poslali besplatno.

17 godina
dreadmoore kaže...

a ja cu reci da su u mojem slucaju svi ti procesori jednaki, a Vi nastavite trabunjati o toj velicanstvenoj FHD rezi, danas se zaista divim ljudima koji igraju na FHD monitoru iako je 144hz ali više ne HVALA.

Ništa ispod 1440p ne prihvacam. FHD trebamo polako zaboravljati..

Uglavnom ako ne zelite muku mucit koji proc odabrat samo se igrajte na 4k rezi i rijesili ste se muke na poprilicno duge staze... U tom slucaju samo cete graficke mijenjati narednih par godina ako ne i vise.

13 godina

Ma 4k + privjesak and chill 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

a ja cu reci da su u mojem slucaju svi ti procesori jednaki, a Vi nastavite trabunjati o toj velicanstvenoj FHD rezi, danas se zaista divim ljudima koji igraju na FHD monitoru iako je 144hz ali više ne HVALA.

Uglavnom ako ne zelite muku mucit koji proc odabrat samo se igrajte na 4k rezi i rijesili ste se muke na poprilicno duge staze... U tom slucaju samo cete graficke mijenjati narednih par godina ako ne i vise.

Daleko od jednaki, pogotovo sa 1080 Ti.. Pogledaj moj i Viator-ov GTA V bench u temi "bench pc igara"...

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Daleko od jednaki, pogotovo sa 1080 Ti.. Pogledaj moj i Viator-ov GTA V bench u temi "bench pc igara"...

Ha?

moram boldati rezu opet?

Vi ste testirali na 1440p@puno hz-a

13 godina
protjeran
CPU chat tema

Realno nema jos dugo do nove generacije kartica (barem sto se nvidie tice) sto bi znacilo da ce se 144hz 1440p moci dobiti za jeftinije pare nego sad i opet ce ti za taj scenarij trebati brz procesor. 

16 godina
CPU chat tema

pa to mozemo nazvati jednom rijecju. Napredak. 

recimo moja nova konfiguracija bude best buy za FHD gaming u trenutku kada budem kupovao. uopce me ne zanima dal bude SDP ili HDZ. nema fanboyizma u mojoj butigi

(G)jokaCRO ingame
16 godina
odjavljen
CPU chat tema

DaShip jedino sintetički benchmark je realan i jasan pokazatelj performansi i jedino takav može biti mjerilo. Temelji se na matematici, na čemu se temelje računala. Ja znam da je matematika mnogima problem (imamo ovdje forumaša koji nisu ni postotni račun savladali), ali to ne znači da je test nevaljao zbog toga. Video igre su valjani test samo za video igre koje su test i baš ništa drugo, jer imaju različite zahtjeve. GTA5 je dobar test za GTA5 i ništa drugo, kao što je Civ6 dobar test za Civ6 i ništa drugo, premda možemo naslutiti koji će CPU i zašto negdje biti bolji.

Što se tiče kvalitete, gotovo svi moderni procesori su danas dovoljni za minimalnih 60 FPS u većini igara. Problem nastaje kad želimo više od 60.

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice