Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.315.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
ivanzu kaže...

U svim igrama su podjednaki, nemoj mi cherry pickati kao pravi fanboy. Pošto multicore nije bitan ajde ti po jedan i3.

Ja sam fanboy, a ti kazes "podjednaki" dok ga ovaj u nekim situacijama pere 20-30 fpsa, al vidjet cemo sve lijepo kad na hw unboxed izade recenzija koliko je ovaj bolji.

A neces komentirat to da ce se 8400 konfiguracija moci jeftinije sloziti? 

P.S. Pa tehnicki prema novoj seriji ja i imam i3. 

14 godina
Tonči kaže...
dery kaže...
Tonči kaže...

Ja još ne mogu doći sebi od 16 PCIE stazica... 

Nije ih sram se to svrstat u visoku klasu.Dodan još jedan minus.

Nemaju ni podršku za više od jednog M2 na x4, a kamoli dva GPU-a.

Sad zaozbiljno, koliki to može biti problem u RL?

Sorry za dupli post.

Nisam ja ništa prčko.
8 godina
protjeran
Spiridon kaže...
_mark0_69 kaže...

Jeftinije ploče treba čekati još 4 mjeseca, nije neka sreća.

Strpljen - spašen...

Ili ono. "Umro čekajući." 

14 godina
ivanzu kaže...
war3_tft kaže...

Evo ti "jedna" igra klik, kao sto se vidi iz prilozenog su svim igrama je bolji.

Iiiii pocelo je izvlacenje na multi core aplikacije, smijesan si...

EDIT: Da ne pricamo o tome da ce se moc stavit na jeftinu h plocu sa jeftinim ramima, win-win.

U svim igrama su podjednaki, nemoj mi cherry pickati kao pravi fanboy. Pošto multicore nije bitan ajde ti po jedan i3.

A u nekima su jednakiji za nekih +20 min fpsa. Misilim, daj se sredi. U gamingu nisu konkurirali ni 7700k, a ovo je još stepenica gore.

Samo bez onih - ovo je "Intel sponzorirao spika." Ryzen odrađuje gaming pristojno, no ovo je stepenica više koliko god nitpickali.

Pazi - govorimo o gamnigu, uopće ne dovodim Ryzenovo ptp u pitanje. Dok 8400 ne ugleda svjetlo dana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 13:55 (DarthMarkus).
14 godina
CPU chat tema

Na članku od Techpowerup ja nigdje ne vidim razlike od 30+ fps-a.

14 godina
protjeran
Ne vidi se valjda kroz fanboyevske naocale.

Evo 30+ fps razlike u popularnom gta v koji moze iskoristiti sve jezgre.

I to sve skupa za manje novaca.
17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
ivanzu kaže...

Ja to nigdje nisam vidio.

.

Uništilo ga :) Od 4 igre koje je prikazao na 1920x1080 2 su bolje, dvije nisu.

I tko još drži 1600 na na baznoj frekvenciji kad sa stock hladnjakom ide do 3.9 bez problema. i5 8400 ide boost do 3.8 i to dok temperature dopuštaju. Nije Intel džabe sakrio informacije o turbo boostu više jezgri i kaže da ih više neće davati, no ekipa iz anandtech je to lako izvukla. I dodaj još 30$ za hladnjak. Uz 50% manje niti za neigrače i 33% manje stazica.

https://www.anandtech.com/show/11859/the-anandtech-coffee-lake-review-8700k-and-8400-initial-numbers

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 14:20 (hrvooje).
14 godina
protjeran
Jucer sam na intelovoj stranici gledao turbo boost taktove coffee-a, jedino ak nisu u meduvremenu maknuli.

Tih 3.8 je dovoljno da bude bolji od 1600 ionako. Eno vidim preko u ryzen temi sve u sesnaest 1600 ide na 3.9, prosjek 3.7-3.8 :P

Ovdje to dobijes plug n play, bez brige oko ploce i rama, win-win-win.
17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Jucer sam na intelovoj stranici gledao turbo boost taktove coffee-a, jedino ak nisu u meduvremenu maknuli.
Tih 3.8 je dovoljno da bude bolji od 1600 ionako. Eno vidim preko u ryzen temi sve u sesnaest 1600 ide na 3.9, prosjek 3.7-3.8 :P

Pa nije baš. Base clock je 2.8, a turbo boost samo ako hlađenje dopušta. 1600 možeš dići 6 jezgri, 12 niti na 3.8 - 3.9 100% vremena na stock hladnjaku. I dodaj cijenu ploče i hladnjaka. Dakle, skuplje za možda toliko bolje igranje, sa 50% manje niti. Sve zavisi za što ti treba. Ako je Intel pokazao da je u ičemu dobar onda je to zamućivanje vode tako da je što teže usporediti proizvode. Lako je laike zavarat, al mi čudno za ljude na IT forumu da padaju na fore.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
war3_tft kaže...

99% ide na 3.9GHz.

14 godina
Stjepanj kaže...
Spiridon kaže...

Šta mislite, hoce li ekipa smislit način da se Z270 ploče prilagode za Kavu? Kao što su 775 ploče prilagodili Xeonu 771.

I da smisle intel ce to brzo popravit novom revizijom biosa i sl. Danas je ogroman novac u pitanju od te prodaje naspram tih godina tj doba 775 socketa.lp

Ali modanje 775/771 je dobilo smisla tek kad su Xeoni pojeftinili (ostarili, došla nova moda)... Vrag bi ga više znao.

Netko je spomenuo da za dobar rad boosta na 8400 treba i dobro hlađenje. Jbga, nisam skontao još kakva je isporuka hladnjaka uz Kave i hoće li (ako ga daju) stock cooler biti dovoljan za boost 8400.

Nisam ja ništa prčko.
14 godina

Kad se očekuje dostupnost Coffee kod naših indijanaca ??

17 godina
CPU chat tema

Izgleda da ovi 8700k procesori koji kostaju oko 360 funti dolaze ipak s 3.7ghz brzinom a ako hocete ove ocane 5ghz trebate izvodjiti 500 funti  i više? WTF je to?

bug vijest : http://www.bug.hr/vijesti/intel-pustio-prodaju-coffee-lake-procesore/162538.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 15:20 (toxic).
9 godina
neaktivan
toxic kaže...

Izgleda da ovi 8700k procesori koji kostaju oko 360 funti dolaze ipak s 3.7ghz brzinom a ako hocete ove ocane 5ghz trebate izvodjiti 500 funti  i više? WTF je to?

bug vijest : http://www.bug.hr/vijesti/intel-pustio-prodaju-coffee-lake-procesore/162538.aspx

to je za one koji zele platiti pun k vise, a da su sigurni da im CPU bude isao preko 5Ghz bez problema

kreativna trgovina, gdje su dobili CPU na vrijeme, pa su ih stigli sve probati prije nego je krenula prodaja, i onda ponude ove koji su provjereni

po balkanski, porez na budale 

i vidis da ti odma uvaljuju tkz "vezanu prodaju" u upisu tih procesora: "It is recommended that you use either the Z370 Maximus 10 Hero/AsRock Taichi with a 240mm AIO cooler minimum or an equivalent air cooler."

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 15:25 (X3M).
17 godina
CPU chat tema

Ja ovo prvi puta vidim.

Dakle ovi za 360 funti 3.7ghz ce svaki ici na 5ghz ili to mogu ipak samo ovi koji kostaju skuplje?

9 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja ovo prvi puta vidim.

Dakle ovi za 360 funti 3.7ghz ce svaki ici na 5ghz ili to mogu ipak samo ovi koji kostaju skuplje?

po ovome sto vidimo, vjerovatno svi idu na 5Ghz

kao sto rekoh ova ponuda je za bedake :)

12 godina
toxic kaže...

Ja ovo prvi puta vidim.

kako te zapadne, neki se klokaju bolje, neki lošije - na nekim testovima je bilo i 5,2 dok drugima nije išao preko 4,9

nije ovo ništa novo u toj trgovini, prodavali su i ranije primjerke s garantiranim klokom za više love - link

17 godina
hrvooje kaže...

Pa nije baš. Base clock je 2.8, a turbo boost samo ako hlađenje dopušta. 1600 možeš dići 6 jezgri, 12 niti na 3.8 - 3.9 100% vremena na stock hladnjaku. I dodaj cijenu ploče i hladnjaka. Dakle, skuplje za možda toliko bolje igranje, sa 50% manje niti. Sve zavisi za što ti treba. Ako je Intel pokazao da je u ičemu dobar onda je to zamućivanje vode tako da je što teže usporediti proizvode. Lako je laike zavarat, al mi čudno za ljude na IT forumu da padaju na fore.

Pa ti se zapravo raspravljaš sa laicima, koji su slabi na logici i usput ne znaju niti osnove Internet pretraživanja.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-bugtv-bug-videa/coffee-lake-odgovor-amd-ov-ryzen/253522.aspx?page=0&jumpto=5490041&sort=asc&view=flat

toxic kaže...

To je apsurdna glupost na kvadrat , i da zanemari Bug vijest jer detalji opet nisu točni kao i obično.

Navedeni procovi nisu kloknuti po defoltu, ali su testirani/provjereni da bez problema rade na 5 ili 5.2ghz.Uvijek odi na izvor informacije, a sve ostalo zaboravi to je najpametniji potez.Kako bilo da bilo as ti gospe, ja več dugo ne vidjeh veče idijotarije od ovog cirkusa.Daj si zamisli kretena koji če dat 500/600/800 funti za ovak nekaj. Da ne duljim kupce tih procova odma treba presumjerit u najbližu ludnicu.

-pre-binned 5.2ghz capable

https://www.overclockers.co.uk/pc-components/processors/intel/socket-1151-coffee-lake

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 15:58 (rambox).
15 godina
neaktivan
Tresla se brda, rodio se khm khm... :D

Apsolutno ista spektakularno. Bolji je al je i dalje 1600 bang for the buck. Pogotovo na 1440p, apsolutno nema smisla kupit intela..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
protjeran
Ako se 5.1 ghz hladi zracnim hladnjakom od 350kn onda se 3.8 hladi bilo cime, tako da nema problema sto se turbo boosta tice.

Naravno da sam vidio da je 1600x na stocku, al sam isto tako vidio i dovoljno testova koliko se dobije klokanjem tog cipa na 4.0, odgovor je ne dovoljno da sustigne ovoliki zaostatak, a pogotovo ne na 3.7-3.8 sto mi tu ekipa dobiva na wraithu...

1600 je cca 100 skuplji od 8400, treba ti 200-300k skuplja ploca i 150-200kn skuplji ram i neka ta razlika za ram ode na kuler za intel, opet imas 300-400 jeftiniju soluciju sa plug n play 8400 koji je brzi.
15 godina
CPU chat tema

Kupjuem ryzen 1600 ali po mogucnosti da moze raditi preko 4.2ghz stabilno 24/7x365 maksimalno mogu izdvojiti 1800KN jel ima takvih na forumu 

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Kupjuem ryzen 1600 ali po mogucnosti da moze raditi preko 4.2ghz stabilno 24/7x365 maksimalno mogu izdvojiti 1800KN jel ima takvih na forumu 

Takvih nema ni u sjedistu AMD-a...

Freak Show Inc.
14 godina
Pa šta je još uvijek najbolje kupit i7 3770k polovni I nabrijat ga?
9 godina
neaktivan
mislioc kaže...
Pa šta je još uvijek najbolje kupit i7 3770k polovni I nabrijat ga?

najbolje je kupiti sto jacu graficku mozes, a na CPU se mozes igrat i na duronu 600 kak stvari danas stoje

14 godina
CPU chat tema

E džebi ga, kolega War3, kažeš prvo da se 3,8 hladi s bilo čim (stock cooler) a onda spominješ aftermarket cooler za 8400 koji ima boost 3,8 na svih 6 jezgri... 

Nemam iskustva s boostovima pa tko ima, molim da kaže jel dovoljan stock cooler za navedeni boost.

Merci.

Nisam ja ništa prčko.
14 godina
protjeran
Kazem to jer mislim da sa 8400 ne dolazi stock cooler u kutiji.
16 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Takvih nema ni u sjedistu AMD-a...

ima, jedan.. topsikret odjel, celeron300a (od razdvajanja socketa kao poveznice s intelom, sveti gral).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ovaj i5 8600k će biti pravi gamerski hit, na jednoj recenziji sam pročitao da je išao do 5.3 ghz stabilno, a temperatura nije prelazila 77c .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.10.2017 17:50 (Shockwave).
16 godina

Neznam kako neki pricaju da je jeftiniji od Ryzen 5 1600 po njemackim stranicama je skuplji za 70e plus nema cooler i maticne su skupe isto(od 110e navise)bar ono sto sam uspio naci. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
Evo gledao bas sad na mindfactory.de 8400 na releasu 195, ryzen 1600 par eura vise, ploce su za sad dostupne samo z modeli za overklok koje su skuplje, kroz par mjeseci bit ce dostupni jeftiniji h i b modeli.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice