Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.335.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
ansha kaže...

Daj ne siri te gluposti o slabijem ipc-u skylakea od broadwella, benchevi na forumu i cijelom netu te demantiraju...

Tješi se ti, tješi...

http://www.anandtech.com/show/9483/intel-skylake-review-6700k-6600k-ddr4-ddr3-ipc-6th-generation/23

In our discrete gaming benchmarks, at 3GHz Skylake actually performs worse than Haswell at an equivalent clockspeed, giving up an average of 1.3% performance.

Nope.
9 godina
neaktivan
dery kaže...
DaShip kaže...

Zašto?

1)r3 i na 3.8 GHz jedva dostiže i5 7400 na 3.0 GHz, prema glasinama i3 8100 bi mogao biti isto što i i5 7600k, to je procesor protiv kojeg se r5 1600 bori, dakle konkurencija najboljeg AMD-ovog procesora će sada biti intelov low end, r3 će biti pregažen

2)r5 1400 i 1500x nemaju šta raditi pored i5 8400 koji će ugroziti i r5 1600 zbog manje cijene

3)i5 8600k bi i bez overklokanja trebao imati bolje performanse od r5 1600 (ako ne u većini stvari onda barem u gejmingu), ako se klokne na 4.3+ GHz onda pogotovo

4)i7 8700k bi trebao biti daleko brži u gejmingu, a siguran sam da ima ljudi koji bi radije uzeli 6 brzih jezgri nego 8 sporijih, još pogotovo ako se uz overclock približi r7 1700.

Ako će im intel stavit približne cijene kabiju jel ti misliš da su oni toliko velikodušni to uraditi sa toliko jačim procesorima koje je tvoja mašta zamislila. To bi bilo izvrsno ako bude tako zar ne.

Zašto bi dizali cijene?Ako K modeli budu skuplji i3 8100 I i5 8400 su i dalje tu.

Tonči kaže...
ansha kaže...

Daj ne siri te gluposti o slabijem ipc-u skylakea od broadwella, benchevi na forumu i cijelom netu te demantiraju...

Tješi se ti, tješi...

http://www.anandtech.com/show/9483/intel-skylake-review-6700k-6600k-ddr4-ddr3-ipc-6th-generation/23

In our discrete gaming benchmarks, at 3GHz Skylake actually performs worse than Haswell at an equivalent clockspeed, giving up an average of 1.3% performance.

1.3% manje performanse?Strašno 

17 godina
DaShip kaže..

Zašto bi dizali cijene?Ako K modeli budu skuplji i3 8100 I i5 8400 su i dalje tu.

zaključani nisu dostojni spominjanja

kradem mine iz minskog polja
9 godina
neaktivan
Zašto ne?Možda zato što bi mogli gaziti amd-ove procesore sa istom cijenom?Vidim da živiš u svom pcmr svijetu pa misliš da svi imaju samo najskuplji hardver, svaka daljnja diskusija je besmislena.
12 godina
DaShip kaže...
Zašto ne?Možda zato što bi mogli gaziti amd-ove procesore sa istom cijenom?Vidim da živiš u svom pcmr svijetu pa misliš da svi imaju samo najskuplji hardver, svaka daljnja diskusija je besmislena.

Ovo žuto si tek sad shvatio 

ništa mi se neda
12 godina
DaShip kaže...

Naravno da bi bilo bolje tako, ali šta ako eventualno nestanu matične ploče sa tržišta?Recimo da zen 3 izađe 2020. a proizvodnja ploča prestane 2022., šta ćeš raditi ako se matična pokvari?

zašto bi nestale s tržišta u dvije godine?

mi govorimo o starim pločama i novim procesorima uz koje također izlaze i nove ploče, no tebi ostaje mogućnost koristiti staru ploču

ako stara ploča crkne - kupiš novu, ali si barem svoju koristio do kraja 

kod intela sa starom pločom i ramom možeš obrisati dupe ili prodati za neku siću

opet uzimam sebe za primjer - da želim samo novi procesor i da imam mogućnost stavljanja covfefe na moju ploču cijeli upgrade na 6-core većeg ipc-a i vjerojatno veće brzine bi me koštao cijenu samog procesora, ovako sam prisiljen spizditi još skoro dva soma kuna za ploču i ram od kojih praktično nemam koristi u odnosu na sadašnji ram i ploču 

a ako ploča crkne... kupit ću novu, možda uopće ne crkne ili crkne nakon što odradi i covfefe pa ću preskočiti cijelih 3-4 godine sa starom pločom i tek u trećem upgrejdu mijenjati cijelu platformu

shvati više da je to kod amd-a odlična stvar jer se radi o izboru, dok te intel prisiljava na novu platformu čak i ako ti ona ne treba

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Tješi se ti, tješi...

Lol, jel ti ikad pogledas to sta linkas? U svim igrama imaju gpu bottleneck i razlike u performansama su u razini statisticke greske, na tome bazirat zakljucke je suludo. A stranicu prije su zakljucili da skylake ima 2.7% visi ipc od broadwella, to nisi linkao? 

Evo jedna druga usporedba ipc-a..

12 godina

Ja imam Broadwella pa mogu s nekim dobrovoljcem koji ima skylakea odvrtit par bencheva s jednom jezgrom na istom taktu tako da završimo ovu sapunicu više

ništa mi se neda
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ok koji je po vama najbolji CPU za 1440p ultra 75fps, GTX 1070, a u buducnosti nešto kalibra 1080ti... bilo volta 2070 ili 1080ti?

Glupo mi je nadograđivati na 7700k ili na R7 1700 jer imam osjecaj da necu opcenito nista znacajno napraviti. Tako da za gaming jos uvijek ne znam koji CPU bi bio isplativi upgrade, manite me 7zip benchmarka i slicnih, ja sam realan prema sebi pa si mogu priznati da mi za to ne treba CPU .

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
CPU chat tema

Ryzen 1600 je po meni najbolji izbor

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
nicky.sl kaže...

Ja imam Broadwella pa mogu s nekim dobrovoljcem koji ima skylakea odvrtit par bencheva s jednom jezgrom na istom taktu tako da završimo ovu sapunicu više

Možeš Cinebench

12 godina

Mogu. 

Trenutno radi na 4GHz pa ću odvrtit na toj frekvenciji kad dođem s posla (negdje za sat ipo)

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Zašto?

1)r3 i na 3.8 GHz jedva dostiže i5 7400 na 3.0 GHz, prema glasinama i3 8100 bi mogao biti isto što i i5 7600k, to je procesor protiv kojeg se r5 1600 bori, dakle konkurencija najboljeg AMD-ovog procesora će sada biti intelov low end, r3 će biti pregažen

2)r5 1400 i 1500x nemaju šta raditi pored i5 8400 koji će ugroziti i r5 1600 zbog manje cijene

3)i5 8600k bi i bez overklokanja trebao imati bolje performanse od r5 1600 (ako ne u većini stvari onda barem u gejmingu), ako se klokne na 4.3+ GHz onda pogotovo

4)i7 8700k bi trebao biti daleko brži u gejmingu, a siguran sam da ima ljudi koji bi radije uzeli 6 brzih jezgri nego 8 sporijih, još pogotovo ako se uz overclock približi r7 1700.

Znaci ovo je vrhunac glupih izjava za ovaj mjesec, defnititvno 

Svaki komentar na ove iznad je jos veca smijurija, ljudi ocekuju 4 jezgre od intela za 100 baksa 

Ali ova vijest click mi je super, kad ti managment ne diriguje najbolje stvari nastanu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 14:53 (chaselol).
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ok koji je po vama najbolji CPU za 1440p ultra 75fps, GTX 1070, a u buducnosti nešto kalibra 1080ti... bilo volta 2070 ili 1080ti?

Glupo mi je nadograđivati na 7700k ili na R7 1700 jer imam osjecaj da necu opcenito nista znacajno napraviti. Tako da za gaming jos uvijek ne znam koji CPU bi bio isplativi upgrade, manite me 7zip benchmarka i slicnih, ja sam realan prema sebi pa si mogu priznati da mi za to ne treba CPU .

Pentium G4560. 

Nope.
14 godina
D3lBoy kaže...

8700k bi trebao bit taman. Ja ga nestrpljivo čekam.

Ryzen je ok, ali meni ide na pipu relativno niži takt. Sve ostalo je ok.

12 godina
neaktivan

I cekam Coffee lake, ali me malo iritira sto izgleda nece biti nekog pomaka kod ipca jos od skylakea, jedino jezgre ajd...

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

I cekam Coffee lake, ali me malo iritira sto izgleda nece biti nekog pomaka kod ipca jos od skylakea, jedino jezgre ajd...

Jezgre se isplati čekat. Prva promjena koja ima smisla u puno godina unazad.

Nope.
16 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Imat ces najjaci ipc na trzistu tako da si ti jezgre jedine bitne. Ja bi uzeo non-K i7...

12 godina
neaktivan

Non-k i7 coffee, to sam i mislio. Prvo sam mislio i5 ali ce biti 6c/6t što je dovoljno, ali to je onda opet ocu-necu.

12 godina
CPU chat tema

Evo obečano učinjeno

i7 6850k na 4 GHz 

Single core 168 cb 

i7 6850k na 4.4 GHz 

Single core 182 cb

Evo sad neka netko sa Skylake procesorom to odradi pa čete vidit da je Sky jači.

Volio bih da netko sa Ryzenom odradi ovo isto na istoj frekvenciji da i njega rješimo jednom za svagda

MISCREATED
17 godina
odjavljen
Odvrtim ja na Haswellu-E kasnije.
Nope.
17 godina
CPU chat tema

Ako se ne varam ryzen na 4ghz je single 156cb, mogu ja kasnije izvriti

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
CPU chat tema

Više, između 160-170.

12 godina
neaktivan

Mogu ja ako ces ponoviti test u recimo 3.5 i 3.9ghz, jer ja ne mogu preko

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Jel to sa HT-om ili bez?

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Jel to sa HT-om ili bez?

Kakve ima veze? mjeri se snaga jedne jezgre 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Friday kaže...

Jel to sa HT-om ili bez?

Kakve ima veze? mjeri se snaga jedne jezgre 

Luci, nemoj me jebat. Ako je ukljucen HT performanse su vece za nekih 30-ak posto a broj jezgri je veci za 100%. Dakle drugaciji je skor po jezgri ako imamo 8 logickih ili 4 fizicke. 

Osim ako CB uvijek skor po jezgri izbacuje za fizicke jezgre.

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Pa jel vidis da su mjerili single core peformans, imas sve na slici... tako se gleda koliko koji CPU ima jak IPC, ostale jezgre tu nista ne znace, i jedan G4560 ce imat veci skor u tom specificnom testu od TR 1950x 

Ocisti krmelje i pomnije provjeri slike... 

14 godina
Lucidius kaže...

Pa jel vidis da su mjerili single core peformans, imas sve na slici... tako se gleda koliko koji CPU ima jak IPC, ostale jezgre tu nista ne znace, i jedan G4560 ce imat veci skor u tom specificnom testu od TR 1950x 

Ocisti krmelje i pomnije provjeri slike... 

Neće

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 17:29 (ivanzu).
12 godina
D3lBoy kaže...

Mogu ja ako ces ponoviti test u recimo 3.5 i 3.9ghz, jer ja ne mogu preko

evo ga na 3.5 GHz 

single core  150 cb

MISCREATED
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice