Što meni jedino smeta je to što ja nemam potrebu za 8 core procesorima koji dolaze po jeftinijoj cijeni od ekvilenta iz Intela ali opet dosta skuplji od i5 ili i7 Intela!!Tako ja kad bih se odlučio za Ryzen R7 ubiti bih platio 1000-1500 kn(1700 je slične cijene kao i i7 7700K) za nešto što mi ne treba!Moj i5 6600k je i dalje bolji za igranje i sve ostalo što radim!!Da znam, pošto moja kanta folda skoro pa 24/7 imao bih vjerovatno duplo brze riješavanje zadataka od i6 6600k ali GPU ionak to radi 10 puta brže,o rendanju da ne govorim,GPU je budučnost!!Svi čekaju R5 seriju ali ja sam mišljenja da ni tamo neće uspjet bit bolji od i5 7600K i i7 7700K!!Kao što znamo i i5 i i7 su dosta slični u gamingu,tako da čisto sumnjam da će "slabiji " Ryzen bit bolji od "jačeg" brata!!
Budučnost,e tu svi zagovaraju kupovinu Ryzena i misle da će bit mirni 10g,da vjerovatno neki da,ali ja ionako mijenjam proc svako 2 godine (GpU svaku),tko zna što će Intel izbacit do tad!!I da naravno svi čekamo tu famoznu optimizaciju igara za iskorištavanje 4+ jezgri!
Btw kako objasnit BF1 koji koristi svi 16 Ryzen thredova a opet ima lošiji fps od i5 i i7??
Cijena kod R5 serije će bi odlučujući faktor ali opet neću uzet velik dio gaming kolača gdje će Intel i dalje vladat!!Dobra stvar da je AMD napokon pokazao zube bahatom Intelu i približio multicore procesore široj publici,ali Intel i ne bih takav bio da je AMD bio ažurniji!!Cijene idu malo dole i Intel sad mora napokon pokazat veći napredak u sljedečoj generaciji!!
My 5 lipa :)