Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.281.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Ryzen CPU
chaselol kaže...

Ne razumijem samo sto su ovi intelovi fanboyi toliko agresivni kad su vidjeli da im njihove 140W grijalice izgubile 50% na cijeni preko noci, jbga pregazio vas tehnoloski napredak.

Deal with it i pokusajte se drzati teme, nije tako tesko procitati naslov.

Dao bubreg za komp, eh sine to je prva stvar koju si kupio u zivotu i sad  kenjas, big fakin deal milju i po eura potrosio, mali si ti za mene 

zanimljivo kako isti kojima je strašno smetalo na fxu 125w , sad potrošnju ni ne spominju?

realno bilo 60w ili 250w koga briga.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Kako vam se samo da pregovarati tako, svatko neka kupi što hoće i gotovo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
dabar_solta_V2 kaže...
chaselol kaže...

Izgleda da ce biti potato-level Ryzen-a tj 2c/4t

g4560 killer? ako bude baš jeftin pa za poćetak uzet najbolju ploću i ovo, pa onda za par mjeseci napravit upgrade na 1700 ili tako nešto.

Je, tko moze najbolje uzet odmah plocu za 3000+kn pa krenut od najslabijeg 2core procesora za bozic čisto za božicne selfije po fajsu.

Pa tamo u veljaci kad se macke pocnu derat, neki quadić ubost za nesto ozbiljnije igre nabit sluske samo da ih ne slusamo.

Onda prije tamo nekog ljeta uzet nesto malo jace ali s nizim tdp-om ipak su vec vrucine krenule cca neki 6core od 65w da se to sve ne otopi da se ne mora pisati po forumu kako mu se gasi komp.

Kad se dode s mora praznih đepova i s 2 nove alimentacije trkom u banku po novi master/american i odma u prvu trgovinu na 36 rata roknut barem jedan 8c/16t i staviti par skorova barem dok Lucidus-u ne maknu suspenziju tamo 2030g. jer kad on dode pokazat ce svima.

Prva kisa u jesen donosi tugu i depresiju jer je tata intel nenadano najavio "Skynet" arhitekturu i to za kikiriki, ipc nemjerljiv s icim u nasoj "vasioni".

U svakom slucaju doci ovdje i traziti preporuku zasto, kako i kad uraditi upgrade, drugim rijecima citati Bug u svim oblicimaLP

E "gvohotom se nasmejah jutvos na ovo"....

16 godina
protjeran
chaselol kaže...

Dao bubreg za komp, eh sine to je prva stvar koju si kupio u zivotu i sad  kenjas, big fakin deal milju i po eura potrosio, mali si ti za mene 

To si pobrisao "moj komp" od srama? 

13 godina

Koji sram? Nesto sto sam kupio svojim novcem?
Ne, vec sam poklonio jedan dio komponenti, nesto cu da prodam a trenutno koristim laptop jer mi se zivot ne svodi na benchanje i gejmanje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

To si pobrisao "moj komp" od srama? 

ma nije zbog toga nego mu je sve na prodaji prelazi covjek na ryzen pod uslovom ako koja budala naleti pa kupi fxa-a

17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ali prvo se treba riješiti fx-a koji više nitko neće.

nema sanse, kad odradi svoje ostavit cu ga najmladjem clanu obitelji da se malo zabavlja dok je na praznicima..."pametna" reciklaza...
Za to vrijeme lagano cu skupljati novac i promatrati trziste, citati komentare, tj recenzije samih korisnika, pratiti na youtube-u testove i tako... nikad nisam vjerovao sintetskim testovima, svi su oni namjesteni...ko ceka taj doceka....kao npr ja sa sadasnjom grafickom koju sam cekao jos od prosle jeseni kad je bila najavljena ovdje na Bug-u

14 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

I ja se ukrcao u Ryzen hype vlak i predbilježio se za jedan Ryzen 1800x i uglavnom moj tekući trenutno plače,

ali meni se smile ne skida sa face  

16 godina
protjeran
DEEPwaters kaže...

I ja se ukrcao u Ryzen hype vlak i predbilježio se za jedan Ryzen 1800x i uglavnom moj tekući trenutno plače,

Pa cemu 1800X? Bacanje para najvjerojatnije pored 1700-ke..

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
DEEPwaters kaže...

Pa cemu 1800X? Bacanje para najvjerojatnije pored 1700-ke..

Za one koji ne zele clockat jos je najbolji izbor najobicniji R7 od 65W, samo bolje jos malo pricekati, cijene ce kliznuti jos "zeru doli" kako bi rekli u mom rodnom kraju....doci ce on na 200 €plus mATX od Asus za 70€ i RAM za 60€ (2*4GB kit -2133Mhz).... dovoljno uz odgovarajucu graficku za povremeni MP

14 godina
neaktivan

U pravu si, to je bacanje para, ali sva curenja benchmarkova između 1800x i 1700x navela na kraju da sam speglao karticu na 1800x. 

Najvejerovatinije nije najpametnijam stvar kada službeni benchevi izlaze 02.03. Ako sam fulao nema veze, ali ne vejerujem po svemu što čitam.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Ma nece bas tek tako kliznuti dole treba pricekati bar pola godine od datuma izlaska.Moguce i da kliznu ako intel (sto milim da je prosto nemoguce za ocekivati ) recimo spusti svoje cijene ispod ryzen a to bi jedino Baba Vanga mogla znati da je ziva a i to je veliki upitnik.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Zato i kazem, vec sam ranije to ovdje napisao, tamo oko Bozica 2017 ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 13:05 (Maksimus).
12 godina

Ili bi mogla biti situacija kao sa RX 470/480 pri izlasku i par mj nakon toga, velika potraznja, a malena zaliha istih na policama..

12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ja se nadam da ce 1700 se pokazati kao najbolja opcija - za posao sigurno bude no isto zelim da bude i za gaming cak i na stocku brzinama.

Neko vrijeme bi ustedio i koristio taj solidan stock cooler pa po potrebi nabavio ili vodeno ili neki dobar zracni i klokao ga na 4,0 ako bude srece. (nadam se da ce to biti u rangu 7700k 4,5 npr)

Vise od 3 soma za proc mi je previse. Uzeo bi neku 370 plocu za sto bolji oveclock - Asrock Killer i jos jedna su na alzi za 1250-1400kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 13:28 (Haremzg).
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Zbog ovoga mi se ne da tako lako prijec na Ryzen, no ne znaci da necu onda kada dodju novije igre koje bez njega necu moci pogoniti, znaci igre iskljucivo i jedino za Win 10 koji jos eto nisu ispolirani kako treba... Svi kupuju , tj narucuju, a ne znam jeste li zaboravili cinjenicu da Ryzen nema sluzbenu podrsku za 7-cu... nazalost....

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

tu mozete procitati..
citiram... "Well, AMD conducted a test on Windows 7 with Ryzen, but some features might not have worked properly, forcing the company to abandon the older OS."
http://windowsreport.com/amd-ryzen-windows-7/

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Onda kad oko njega sastavim novo racunalo, mogao bih prijec na jednu od x64 distribucija Linux-a, Steam je dostupan, kao i kupon od 20€ u lokalnoj trgovini...

15 godina
AMD Ryzen CPU

to sve sto si napisao moga si staviti u jedan post zato si od mene dobio svaki td

17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

to sve sto si napisao moga si staviti u jedan post zato si od mene dobio svaki td

ne stignem kad imam 10-tak otvorenih prozora, kopam nesto hahahahahaha, al dobro sve obrisem i nanovo napisem , kein problem

8 godina
neaktivan
DEEPwaters kaže...

I ja bi se predbilježio, no dok ne vidim ploče nema šanse.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

ova dva dolaze na ljeto, srpanj/kolovoz ...

http://www.fudzilla.com/news/processors/42959-amd-ryzen-5-and-ryzen-3-cpus-come-later

Zbog ovoga mi se ne da tako lako prijec na Ryzen, no ne znaci da necu onda kada dodju novije igre koje bez njega necu moci pogoniti, znaci igre iskljucivo i jedino za Win 10 koji jos eto nisu ispolirani kako treba... Svi kupuju , tj narucuju, a ne znam jeste li zaboravili cinjenicu da Ryzen nema sluzbenu podrsku za 7-cu... nazalost....

tu mozete procitati..
citiram... "Well, AMD conducted a test on Windows 7 with Ryzen, but some features might not have worked properly, forcing the company to abandon the older OS."

http://windowsreport.com/amd-ryzen-windows-7/

Onda kad oko njega sastavim novo racunalo, mogao bih prijec na jednu od x64 distribucija Linux-a, Steam je dostupan, kao i kupon od 20€ u lokalnoj trgovini...
citiram..
"Liste non exhaustive des processeurs :

• AMD Phenom II, Phenom, Athlon II, Athlon 64 / FX / X2, Opteron, Turion
  • AMD Sempron (socket AM2/AM3 et certains socket 754)
  • Intel Core i7, i5, i3, Pentium G
  • Intel Core 2 Duo/Quad/Extreme et dérivés (Celeron 4x0, Celeron E, Pentium E)
  • Intel Pentium D, Pentium 4 série 6xx / 5x1
  • Intel Celeron D (pas tous)
  • Intel Xeon
  • AMD Ryzen

Une telle architecture permet de gérer une quantité quasi illimitée de RAM."

https://doc.fedora-fr.org

Nadam se da je sad sve ok Dreadmore, hvala na kritici, trudim se....

14 godina
protjeran
Maksimus kaže...

ne stignem kad imam 10-tak otvorenih prozora, kopam nesto hahahahahaha, al dobro sve obrisem i nanovo napisem , kein problem

Odes na uredivanje posta, napises "EDIT" i ono sto si namjeravao dodati, problem rijesen. 

17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Odes na uredivanje posta, napises "EDIT" i ono sto si namjeravao dodati, problem rijesen. 

napisao sam poruku admin da ranije poruke obrise...hvala ti

16 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Vi sta ste vec narucili ili narucujete, imajte na umu da ste early adopteri pa neugodna iznenadjenja nisu iskljucena. Ploce ce vrlo vjerojatno jako brzo dobiti novije revizije...

17 godina
neaktivan
Maksimus kaže...

Za one koji ne zele clockat jos je najbolji izbor najobicniji R7 od 65W, samo bolje jos malo pricekati, cijene ce kliznuti jos "zeru doli" kako bi rekli u mom rodnom kraju....doci ce on na 200 €plus mATX od Asus za 70€ i RAM za 60€ (2*4GB kit -2133Mhz).... dovoljno uz odgovarajucu graficku za povremeni MP

Zašto je bitan tdp na desktopu?

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
hrvooje kaže...
Maksimus kaže...

svog starog Xeona L5520 (lagano clockanog) sam drzao na pasivnom hladjenju (thermalright ifx14) sa laganim protokom zraka kroz kuciste.

to bi bila moja "inerpretacija" zakaj bi htio low tdp proc

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 15:20 (nixass).
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
Maksimus kaže...

Jeftinije napajanje, kućište, matična, hladnjak i manji račun za struju...jer ne moraš držati klimu na najjače po ljeti ako ti iz kompa izlazi hladan ili mlaki zrak.

14 godina

30watta manji TDP će sigurno bitno utjecat na potrošnju električne energije na mjesečnoj bazi kao i hlađenju ljeti .

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice