Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Core i5 RIP 

Cijenite više pitku vodu.
14 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Glavas_ZG kaže...

Core i5 RIP 

Bilo je i vrijeme. Od vremena Nehalema se s brojem jezgra nije ništa mijenjalo. (Osim, naravno, u najvišem segmentu.) 

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Eto ide na 5.2 gHZ-a, ipak je to lem a ne žvakača guma 

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-world-record/

12 godina
AMD Ryzen CPU

Čitava konfa za jedan CPU

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
AMD Ryzen CPU

i to kakva konfa 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 22:31 (4mal).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Koji je ovo masovni pritisak na Intel 

16 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Čitava konfa za jedan CPU

Kakvo guženje, jebote... Ovo je super! Meni se nekako najzanimljiviji čini ovaj r5 1600x, barem za moje potrebe..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
16 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

by intel:
"keep in mind that this will be the first time amd has created a 14nm product, intel has been using and optimizing the 14nm process at its fabrication plants for almost two years.
intels manufacturing process, including tight integration between design teams and fabs ,is-and will continue to be-a competitive advantage"

"the number of processor cores is not the most important factor to consider whenn it comes to choosing a processor. The overall performance of the processor should be considered first!"

"intel currently offers (and will continue to offer) the best processors....bla bla"

1.laž samo takva-oćito je amd napravia bolji posal na 14nm ako je sudit po potrošnji.
2.amd single core je isti sad a multi tradicionalno bolji.
3.istina 6950x je još uvik najbolji svaka in cast na tome.

meni je ovaj njihov odgovor pre glupo složen ko da san ga ja pisa šta san sastavke uvik u školi ima jedva 2, sve miriše da nemaju baš nikakvoga asa u rukavu, ni nikakvu arhitekturu polu gotovu ili slićno, a zna se da im die shrink ne ide dok ne budu gotove ove nove tvornice još koju godinu.
izgleda da i nemaju druge opcije nego smanjit cjene.

moga bi i puknit jedan novi 6800 kad padnu cjene

Intel ima pravo, jezgre nisu najbitnije, ali Ryzen (prema leakovima) ni ne nudi samo jezgre, već i performanse. AMD ima iskustva s 14nm na grafičkim karticama. Ili u Intelu misle da im inženjeri međusobno ne pričaju? To što je bolje tek trebamo vidjeti za virtualne jezgre, ali to je manje bitno.

Bitno je da AMD sad nudi njihovih 1100 eura za 600 eura. To ih boli. Jako. :)

U vrijeme kad je CPU manje bitan, kad napretka nema i zbog fizikalnih ograničenja, Intel gubi prednost.

prodajem jednu od mašina
15 godina
XXX kaže...

Koji je ovo masovni pritisak na Intel 

Pa i nije samo napokon su im ovim nacinom ukinuli monopol i visoke cijene, osim ako intel ne izvuce neki "AS"  iz rukava pa da ryzen bude losiji za 10-20%.Mislim da je ovo vrh sto sad imaju u ponudi.U sljedecih 2-4 god mozda izadje taj neki 10nm procesor.

17 godina

10-20% losiji, 70% jeftiniji.. looks like a good deal to me :p

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Što mislite kako će se stvari odigrati kod gaming perfomansi ? Govoreć o i5/i7 vs 1700/1800 ?

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Unboxing AMD Ryzen 7

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2017 22:55 (Lucidius).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

U vrijeme kad je CPU manje bitan, kad napretka nema i zbog fizikalnih ograničenja, Intel gubi prednost.

Ma nudi i za 360€ u vidu R7 1700.. Jesi skuzio koliko je ucinkovitiji smt od ht-a? Vidi se iz cinebench rezultata, 5960X treba skoro 1ghz vise za isti score...

11 godina
Kharn kaže...

Što mislite kako će se stvari odigrati kod gaming perfomansi ? Govoreć o i5/i7 vs 1700/1800 ?

Za gaming je to svejedno koji imaš od ta 4 nabrojana.

11 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Bravo AMD. Taman se natjeram na Intel i onda izdaju bombu. Ništa... nazad

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
amd freak kaže...

Pa naravno da ima smisla kad jedini imam muda reci pravu istinu.

2800kn za ryzen 1700 je smijeh. Realno. Za 3ghz base clock.

9000kn za Intel i7-6900k sa base clockom od 3.2ghz je onda 3x veći smjeh.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ja mislim kaj se tice maticne da cu ici na Asrock X370 Taichi, znaci high end ploca od Asrocka sa 16 faza , cijena cca 300 eura, uglavnom gledam plocu sa crno bijelim detaljima....

16 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pa i nije samo napokon su im ovim nacinom ukinuli monopol i visoke cijene, osim ako intel ne izvuce neki "AS"  iz rukava pa da ryzen bude losiji za 10-20%.Mislim da je ovo vrh sto sad imaju u ponudi.U sljedecih 2-4 god mozda izadje taj neki 10nm procesor.

Intel ima u pripremi posve novu arhitekturu, ali nije ni blizu spremna...

ansha kaže...
Tonči kaže...

Ma nudi i za 360€ u vidu R7 1700.. Jesi skuzio koliko je ucinkovitiji smt od ht-a? Vidi se iz cinebench rezultata, 5960X treba skoro 1ghz vise za isti score...

A pričekao bih s pravim i detaljnim testovima; nešto od Anandtecha. Ovo ostalo je sve zasad gore-dolje. 360€? Baš me zanima razlika tog 1700 vs najjači.

prodajem jednu od mašina
15 godina
Lucidius kaže...

Ja mislim kaj se tice maticne da cu ici na Asrock X370 Taichi, znaci high end ploca od Asrocka sa 16 faza , cijena cca 300 eura, uglavnom gledam plocu sa crno bijelim detaljima....

Ja bi najvise volio kad bi ti prvi kupio pa da nam benchve uradis i javis kako se ponasaju da poderes sve one gore u vrhu intelase pogotovo onog leoparda_st

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

17 godina
odjavljen
9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
Lucidius kaže...

Ja bi najvise volio kad bi ti prvi kupio pa da nam benchve uradis i javis kako se ponasaju da poderes sve one gore u vrhu intelase pogotovo onog leoparda_st

Ja cu sigurno bit među prvima koji ce kupiti 1700x, to ti mogu obecat 

9 godina
protjeran

cijene kako sam i planirao, ovo uopce ni nisu nabijene cijene kada pogledas cijene u Alzi i po Njemačkoj, razlika je 200kn, a opet imas domace jamstvo 

17 godina

Cijene su ok, e-Kupi je uvijek bio skup ... u normalnim dućanima će vjerojatno biti manje, odnosno malo više od tečaja dolara +PDV.

17 godina
evincar kaže...
amd freak kaže...

Slažem se. Za gaming useless.

To je proc za posao, koji je jedini bio 8 core s toliko snage i zato su bahato napumpali cijenu.

17 godina
Tonči kaže...

Intel ima pravo, jezgre nisu najbitnije, ali Ryzen (prema leakovima) ni ne nudi samo jezgre, već i performanse. AMD ima iskustva s 14nm na grafičkim karticama. Ili u Intelu misle da im inženjeri međusobno ne pričaju? To što je bolje tek trebamo vidjeti za virtualne jezgre, ali to je manje bitno.

Hoće li tebi stići koji ryzen na bench ili samo drito u bug dolaze testni primjerci?
Samo me zanima imaju li razloga za toliku razliku u cijeni između 1800x i 1700x. Dobro, bit će zanimljivo vidjeti i 
kako se u custom OC-u na dobroj matičnoj i hladnjaku međusobno razlikuju običan 1700 i x model. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
neaktivan
amd freak kaže...
evincar kaže...
amd freak kaže...

Slažem se. Za gaming useless.

To je proc za posao, koji je jedini bio 8 core s toliko snage i zato su bahato napumpali cijenu.

Neki će reći da je i i7 za gaming useless. Svjedeno me zanima kako će raditi na tom polju.

17 godina
overhaul kaže...
Samo me zanima imaju li razloga za toliku razliku u cijeni između 1800x i 1700x. Dobro, bit će zanimljivo vidjeti i 

kako se u custom OC-u na dobroj matičnoj i hladnjaku međusobno razlikuju običan 1700 i x model. 

Vjerojatno ima malo i psihološko/marketinškog harača na top model ... pa 4960X je bio skoro duplo skuplji od 4930k uz isti broj jezgri, samo nešto više cachea.

Za 1700, meni bi bilo logično da ima manji oc potencijal kako bi se potrošnja i temperature ipak zadržale u nekim okvirima, nazivno je to ipak 65W TDP proc.

13 godina
Kharn kaže...

Neki će reći da je i i7 za gaming useless. Svjedeno me zanima kako će raditi na tom polju.

za osjetno vecu cijenu dobijas HT, kako nije useless onda 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
odjavljen
overhaul kaže...
Tonči kaže...

Hoće li tebi stići koji ryzen na bench ili samo drito u bug dolaze testni primjerci?

Bug mi ništa nikad ne šalje. :) Tako da... Ali zasad nitko ništa ne govori. 6950X sam prodao, 5960x će zasad bit sasvim dovoljan. Ako Ryzen 1800X bude brži >15% od 5960X, onda da, ima velike šanse da ću ga uzeti.

Ovo što Ansha kaže... ako je 1700 tako dobar za $300... šteta što nema dual-socketa...

prodajem jednu od mašina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice