[Procjena] Canon EOS Rebel XS

poruka: 11
|
čitano: 988
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Molim procjenu za navedeni fotoaparat... Kupljen negdje u 1994/1995. godini, NIJE digitalni, već radi na film. Napravljen je za Američko tržište, stoga se malo razlikuje po dizajnu.

S obzirom da sam ga danas prvi put izvukao van nakon par godina i otkrio oštećenje, molim 2 procjene ... za oštećen, te potpuno ispravan, pod uvijetom da ga popravim u Canon ovlaštenom servisu. (puknula je bravica na vratima, koja zatvara pretinac sa filmom)

Uz njega ide odgovarajuća torba, te dodatna bljeskalica (također Canon, SpeedLite 200E), koja se može namontirati iznad njegove "integrirane", na vrhu aparata. Ona također ima svoju torbicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:59 (Trekkie4).
12 godina
neaktivan

imas koju sliku fotica ? 

to je old skuler pa bi cak mogao i na ebay radi kolekcionara ako se nade koji :D

Wei Shen
13 godina
neaktivan

Evo ga, znači model EOS Rebel XS, dostupan jedino na području Amerike. Koliko sam shvatio, Europska verzija se zvala EOS 300 ili 3000, više nisam siguran.

Pukla je bravica na slici, a Canon-ov servis ne želi ni čuti za ovako nešto, kažu mi da čak više nemaju podršku ni za neke digitalce, iz ranih 2001/2002

Više Informacija...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 16:10 (Trekkie4).
12 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Re: [Procjena] Canon EOS Rebel XS

Je, u pravu si, to je taj! Wow, 1000 kuna? Naravno, moj je pokvaren, to mu sigurno ruši cijenu. Ali ozbiljno razmišljam o tome da ga popravim, možda čak i zadržim, nisam siguran. (Cijena popravka iznosi oko 400 kuna, u jednom Zagrebačkom foto servisu)

Naime, samo baterije za ovo čudo koštaju 150 kuna, to nije nešto što si prosječna osoba može priuštiti... + film i naravno + razvijanje tog filma!

13 godina
Trekkie4 kaže...

Je, u pravu si, to je taj! Wow, 1000 kuna? Naravno, moj je pokvaren, to mu sigurno ruši cijenu. Ali ozbiljno razmišljam o tome da ga popravim, možda čak i zadržim, nisam siguran. (Cijena popravka iznosi oko 400 kuna, u jednom Zagrebačkom foto servisu)

Naime, samo baterije za ovo čudo koštaju 150 kuna, to nije nešto što si prosječna osoba može priuštiti... + film i naravno + razvijanje tog filma!

Daj ga na servis i kupi digitalni modul za SLR ako postoji. Znam da je moguće na nekim modelima, ali ne znam na kojima točno...

P.S.

U svakom slučaju, šteta je prodati kvalitetan SLR.

Neke fotke su puno bolje s SLR-om nego s DSLR-om. Često je to slučaj kad se koriste filteri...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 22:28 (mjaneci3).
13 godina
neaktivan

Istina, u potpunosti se slažem. Jedino nisam siguran, zar konverzija u digitalno ne bih zahtjevala bušenje svega i svačega?

Ovaj aparat je godinama stajao u ormaru, zadnji ozbiljni posao koji je odradio bio je negdje u 2001, 2002. godini, a od tad koristim digitalce. Zato sam se (neugodno) iznenadio kad sam ga otvorio i primjetio otvoren pretinac za film... Ali koliki sam razumio, to je problem svih aparata iz tog vremena, od Olympus-a, pa sve do Kodaka & ostalih. Plastika jednostavno popusti i propadne kroz godine :(

13 godina
Trekkie4 kaže...

Istina, u potpunosti se slažem. Jedino nisam siguran, zar konverzija u digitalno ne bih zahtjevala bušenje svega i svačega?

Ovaj aparat je godinama stajao u ormaru, zadnji ozbiljni posao koji je odradio bio je negdje u 2001, 2002. godini, a od tad koristim digitalce. Zato sam se (neugodno) iznenadio kad sam ga otvorio i primjetio otvoren pretinac za film... Ali koliki sam razumio, to je problem svih aparata iz tog vremena, od Olympus-a, pa sve do Kodaka & ostalih. Plastika jednostavno popusti i propadne kroz godine :(

Ne mogu tvrditi sa 100% sigurnošću, ali znam da sam jednom prilikom nabasao na modul koji se spajao u otvor gdje inače ide film... Ne znam po kojem principu...

Ali svejedno, recimo IR filter na SLR je predobra stvar...

13 godina
neaktivan

Zanimljivo... Budem se definitivno raspitao, jer ako tako nešto stvarno postoji, Rebel XS bi bio vrhunski digitalac. Hvala na informaciji!

12 godina
neaktivan
Trekkie4 kaže...

Zanimljivo... Budem se definitivno raspitao, jer ako tako nešto stvarno postoji, Rebel XS bi bio vrhunski digitalac. Hvala na informaciji!

garant posto je star ima neku sentimentalnu vrijednost :) 

samo govorim, ja sve svoje stare stvari drzim jer mi znace nesto iako ih nekoristim, al lipo je vidit staru robu da je u odlicnom stanju ! :D

Wei Shen
13 godina
neaktivan
klapa01 kaže...
Trekkie4 kaže...

garant posto je star ima neku sentimentalnu vrijednost :) 

samo govorim, ja sve svoje stare stvari drzim jer mi znace nesto iako ih nekoristim, al lipo je vidit staru robu da je u odlicnom stanju ! :D

Istina! Želio sam ga prodati (s obzirom da ga ne koristim), ali sad stvarno nisam siguran. Iako (iskreno govoreći), nisam u mogućnosti plaćati sve te troškove, ponajprije baterije...

Inače, vidim da nitko nije pitao za objektiv, pa stoga budem rekao više o specifikacijama...

Canon Zoom Lens EF 35-80mm 1:4-5.6 (52mm)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 17:19 (Trekkie4).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice