OS X 10.8 Mountain Lion

poruka: 2
|
čitano: 2.065
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
OS X 10.8 Mountain Lion

danas je, na sveopce iznenadjenje, predstavljen sneak peek nove verzije OS X-a 10.8 koja bi trebala izaci godinu dana od verzije 10.7 (ili popularno Lion). 

uglavnom trend je priblizavanje iOS i OS X i glavne novosti su 

notification centar

iMessages (ovo se vec moze instalirati u beti, i kod mene odlicno radi)

remindersi i notesi iOS stila. 

sve to radi u syncu preko iClouda koji je sve dublje integriran u OS X.

najavljene su jos neke stvari kao sheranje dokumenata preko iclouda, ali ne zna se u kojem ce to obliku biti, dali drpbox like ili in app shering. 

neki pro korisnici se zale da OS X postaje sve vise nalik ipadu i to ih ne veseli (otprilike ono sto se prica za win8 samo malo manje radikalno). 

meni sve to skupa izgleda interesantno i korisno. 

VISE

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: OS X 10.8 Mountain Lion
kinsif kaže...

danas je, na sveopce iznenadjenje, predstavljen sneak peek nove verzije OS X-a 10.8 koja bi trebala izaci godinu dana od verzije 10.7 (ili popularno Lion). 

uglavnom trend je priblizavanje iOS i OS X i glavne novosti su 

notification centar

iMessages (ovo se vec moze instalirati u beti, i kod mene odlicno radi)

remindersi i notesi iOS stila. 

sve to radi u syncu preko iClouda koji je sve dublje integriran u OS X.

najavljene su jos neke stvari kao sheranje dokumenata preko iclouda, ali ne zna se u kojem ce to obliku biti, dali drpbox like ili in app shering. 

neki pro korisnici se zale da OS X postaje sve vise nalik ipadu i to ih ne veseli (otprilike ono sto se prica za win8 samo malo manje radikalno). 

meni sve to skupa izgleda interesantno i korisno. 

VISE

Meni je to mrsko. Tu se govori o nekoj "post-PC" eri... kojoj post PC? Otkad je to punokrvno računalo "mrtvo"? To su laži.

Hateri bi mogli reć da je svaki iDevice računalo. I jest računalo, tu nema dvojbe. Ali opet je ograničen u svojim mogućnostima. Ne želim da mi računalo koje sam kupio upravo zbog toga da mi ne bude ograničeno, na kraju postane ograničeno zbog takvog softvera. Da mi se gledaju animacijice i elastic scrolling uzeo bi iPad. Vrijedi za OSX i za Win8. No no no.

Najviše me duša boli što će Bastion Profesionalnosti, previše preskupi Mac Pro isto dolazit Mountain Lionom. Ufffff.... da mi na Xeonima izbija notifikacija "A.B. liked your profile image." Za plakati.

Šokeca. Što fali Growlu za notifikacije? Što je falio Exposeu? A Spacesu? Ništa. Zašto popravaljati nešto šta nije pokvareno? Pretjeruju sa idejom da "savršeni softver nije onaj kojem nemaš više što dodati, nego onaj kojem više nemaš što oduzeti". Stvarno jesu.

Čim su makli "Mac" iz imena Mac OS X već mi se upalio uskličnik. Ali zar je bitno moje mišljenje u čitavom Stadu ... :(

HONDA: THE POWER OF DREAMS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice