Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 529.907
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u?
RPG vs TENK kaže...
varg kaže...

a sta mislite o ovim:

powerclor radeon 3850

powerclor radeon 4350

powercolor radeon 4550

powercolor radeon   4650

ili

zotac GF 9500 GT

jer to je otprilike ono sto se moze uzet u vemilu za cca 400 kn, ima li netko iskustva s njima?

kakve to ima veze s macom

procitaj naslov teme pa ces vidit kakve veze ima

amd 7750, 2 gb ram kingmax, m52l-s3p, 8400 gs
16 godina

@vrag -problem je s karticama koje koriste hypermemory/turbocash/sys.mem. jer linuxi i Mac nevole 'emulacije', zato imaš problema s 8400, nove verzije više ne koriste sys.mem. tako da tog problema više nema (nadam seIzlanuo se).. preporuka nVidia, možda 9400 za 3xxkn

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

@vrag -problem je s karticama koje koriste hypermemory/turbocash/sys.mem. jer linuxi i Mac nevole 'emulacije', zato imaš problema s 8400, nove verzije više ne koriste sys.mem. tako da tog problema više nema (nadam seIzlanuo se).. preporuka nVidia, možda 9400 za 3xxkn

hvala, prvi pametan odgovor

jos samo kad bi mi netko potvrdio da radi sa 9400 odmah bi je kupio, za 8500 su dosta njih rekli da radi ali ih nema vise za kupit, nego sto mislis o ati- jevim karticama (u rangu 400 kn)?

16 godina

@vrag -ati je na linux/unix još gori, jer ima soft.shadere, za mac-a nisam siguran (ne koristim ga osim preko virtualaca) ali uvijek se preporuča slična konf. originalu tj. nVidia. ;-)

-8500 i 9400 bi trebale biti identične -preporuka kupi u adm-u ili vemilu za 290kn, ali nisam provjerio na macu, tako da nemogu garantirati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 19:06 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

@vrag -ati je na linux/unix još gori, jer ima soft.shadere, za mac-a nisam siguran (ne koristim ga osim preko virtualaca) ali uvijek se preporuča slična konf. originalu tj. nVidia. ;-)

-8500 i 9400 bi trebale biti identične -preporuka kupi u adm-u ili vemilu za 290kn, ali nisam provjerio na macu, tako da nemogu garantirati.

hvala na pomoci, ovih dana idem do vemila i uzimam 9400

17 godina
Mac OS na PC-u?

Bože moj pa sve možeš vidjet ovdje:

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.6

ne može ti nitko sa sigurnošću reći da li će radit, jer trebala je radit i 8400 pa nije

što se tiče nabrojenih ATI kartica, ove nove serije HD 4 ne rade na mcu jer još nema drivera (osim one za HD 48xx)

da mac najviše voli nVidia kartice nije istina, mac najviše voli one kartice koje su dolazile s pravim macovima

jedna od takvih je ATI HD 2600 XT koju ja imam i koja radi perfektno, igram COD 4, UT 2004 sve vrti perfektno pri visokom broju FPS

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

znam ali nema je za kupit.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

MOLIM POMOĆ!!

Već sam pokusao staviti mac na svoj pc i sa stotinu pokušaja uspio sam staviti kalyway 10.5.2.

prepoznao mi je graf. i internet i sve je radilo savršeno osim zvuka!

Nisam mogao namjesti zvuk, neznam dali je bilo u vezi sa driverima ili nesto drugo.

moj komp:

amd athlon 4400+ (2.3 dual core)

ram: 2 gb

graf: ati radeon 2600 xt

zvučna nemam pojma koja je al' znam da na windowsima koristim REALTEK 1.69 kao driver.

Sad sam skinu IPC 10.5.6 i nadam se da će zvuk raditi, ako znate u ćemu je problem molim da mi javite.

Hvala!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mac OS na PC-u??
Sxx kaže...

Može li Mac OS na PS?

Ne znam da li ti je itko rekao ali PS je Playstation,a PC-personal computer (osobno računalo)

16 godina
neaktivan
nemesis kaže...

MOLIM POMOĆ!!

Već sam pokusao staviti mac na svoj pc i sa stotinu pokušaja uspio sam staviti kalyway 10.5.2.

prepoznao mi je graf. i internet i sve je radilo savršeno osim zvuka!

Nisam mogao namjesti zvuk, neznam dali je bilo u vezi sa driverima ili nesto drugo.

moj komp:

amd athlon 4400+ (2.3 dual core)

ram: 2 gb

graf: ati radeon 2600 xt

zvučna nemam pojma koja je al' znam da na windowsima koristim REALTEK 1.69 kao driver.

Sad sam skinu IPC 10.5.6 i nadam se da će zvuk raditi, ako znate u ćemu je problem molim da mi javite.

Hvala!!

Ovako,na Realtekovim stranicama sam gledao nema drivera za OS X...

Copy/paste s jedne stranice

Physical Identification of a Sound Card
#
Step 1

Turn off the computer and unplug the power cable.
#
Step 2

Use a screwdriver to take out the screws holding the left side panel of the case, and set the panel aside.
#
Step 3

Locate the sound card inside the computer by noting which device your speakers are plugged into. If your speakers are plugged into the motherboard, you have an integrated sound card. If they are plugged into a card in a PCI slot (small, light-colored slots along the back of the case), it is a dedicated sound card.
#
Step 4

Inspect the sound card for more information. An integrated sound card may not have any identifying information available, but a PCI sound card may have a sticker citing its manufacturer, the card type or other information.
#
Step 5

Close the case when finished inspecting the card.
Identifying an Audio Device on a Mac (OSX)
#
Step 1

Click on the "Apple" menu.
#
Step 2

Click on "About this Mac."
#
Step 3

Click "More Info."
#
Step 4

Click "Audio" in the list of devices on the left-hand side of the window. This should produce a list your audio devices.

Ako uspiješ nači kako ti se zove zvučna napiši ime pa ćemo probat potražit Good Luck Namigiva

S poštow@njem waš crazy_frog
15 godina
neaktivan

budem to pokušal, al' sam baš čitao da kad instaliraš mac na pc da ti zvuk ne radi, te da onda treba ić u system-sound-output i tamo namjestit speakers jer je u većini slučajeva namješteno headphones! pa sad neznam dal je to istina

15 godina
neaktivan

e ovak, možda ovo može pomoći?!

ovo sam prepisao sa računa od kompa:

1.CPU AMD ATHLON64 X2 4400+ BOX, DUAL CORE, SCKAM2

MB GIGABYTE MA69VM-S2, SAM2, AMD 690V, VGA, SATA 2

2.GLAN, MATX

3.HDD 160GB, SATA300

4.DDR2 1GB

5.CODEGEN MIDI TOWER 308-CA,400W,USB, AUDIO

6.RADEON 2600XT, DDR3, 1GB MEMORY

16 godina

za MBO audio je RTL-ALC888, možda pomogne.

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

e ovak: trenutno imam win xp, neznam kak' vidjeti koja mi je zvučna, otvorio sam kompi izgleda da je intergrirana. išao sam u opcije Computer Management i tamo nest naso: pise sound ATI HDMI AUDIO!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ihush ti je napisao da na ploči imaš ALC888 pa kako u iPC postoji driver za to nema nekog posebnog razloga da ti zvuk ne bi radio.

a nema ni potrebe za daljnjom potragom koja je zvučna

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti
16 godina

ATI HDA, normalno, samo trebaš hackintoshu sad objasniti da koristi RTL a ne ATI (to je za HDMI)

15 godina
neaktivan

I sta sad dalje, sto trebam, instalirat ću sad ponovno ipc i koje drivere da uključim? i puno bi mi pomogli kad bi mi rekli sto da ukljucim pod chipset
HVALA!

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

pitanje:

da li je brzina na mac os -u dobivena jer on koristi veci instrukcijski skup naredbi od procesora sse2 i sse3, i na taj nacin suzava izbor procesora , dok se linux i winsi mogu bez beda instalirat na recimo pentium III pa cak i na i na pentium II?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

E ovako, ponovo sam otvorio komp i pronašao sam zvučnu koja je: RTL8110SC- ovo pise na njoj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Evo jedan link za drivere ne znam koji MAC OS koristiš ali instaliraj OVE i probaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

POMOĆ, HITNO!! evo idem instalirat IPC 10.5.6 što sam skinuo i namjestim u biosu ono nest sata kako treba i pokrene mi boot, te se pojavi bootscrean i nakon 20sec. na jabuci se pojavi znak prekriženo. idem ponovo i stisnem -v i onda mi piše steel waiting for root device! ŠTA DA URADIM!!!!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Inače nemam iskustava sa iPCom ali ako ti nije problem možeš skinut/kupiti VmWare i skinuti s neta OS X leopard VmWare image (nikaki iPc,iDeneb nego pravi),ja ga imam na VMWareu i ide super!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 17:56 (crazy_frog).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pobogu Nemesis imaš točne specifikacije svoje matične ovdje: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2500

dakle:

Kernel: Voodoo

video drivers: ATI HD 2600 XT

chipset: probaj JMicron ATA controler

audio: ALC888

ethernet: realtek

USB: patched USB drivers

@crazy_frog

iPC, iDeneb, Kaliway, sve su to pravi OS X-ovi samo s modificiranim kernelima i driverima

to što ti imaš je virtualizacija OS-a preko emulacije drivera, a to je daleko od pravog

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 22:01 (ivoleko).
15 godina
neaktivan

Instalirao sam kalyway 10.5.2 jer ipc nisam mogao, a u kalywayu nema tog drivera alc888! evo ovo pišem sa svog "maca" samo mi zvuk ne radi.

što sad dalje, di da uzmem driver? 

16 godina

treba lo bi ovdije biti..

.. ovo? ili .. kalyway 10.5.2 ali nigdje za  tvoju MBO..

-evo jedne procedure.. i link

The audio was actually the trickiest. Success required a bit of dancing around. First, I nabbed a copy of AppleHDA patcher from its forum post. Using this tool requires a “codec dump” from Linux, and the post has a link to tons of them. They have vendor/model IDs in them, which will help you find your model, as the same “reported” model number (like ALC888, for example) actually has a handful of variants.

Once you find the matching file, just drag it onto the patcher tool’s icon, it will trundle, and then suggest you reboot. I did, and had working sound. At that point, all my hardware was working. Everything is stable so far, too. I wrote this post in Ecto on my new Hackintosh.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 23:38 (ihush).
15 godina
neaktivan

što god da skinem ne valja! skinem driver (zipana mapa) kad ju skine nije zipana i u njoj ima jos 2 mape i usvakoj jos dvije itd. i nema nikakve konkretne instalacije!!

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

USPIO SAM!!!! zakvaljujem svima sto su pomogli, našao sam stranicu koja se zove osx86 driver databased i sredio sve drivere. E sad sam jedan problem, mac mi neprihvača cd,dvd,usb... kad je komp upaljen nemogu ocitat nista, moram gasit komp i onda stavic cd ili usb da ga prihvati

0 0 hvala 0
16 godina

(youuppiee!)

-Mac nema tipku za izbacivanje, drive je 'zaključan', preko filemanagera -desni klik 'eject'... 

15 godina
neaktivan

ne treba meni "eject" ja trebam da mi komp prihvati usb, ja stavim usb a kao da i nisam!!

16 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

uspio sam

nvidia 8400 gs radi, ali radi kad sam stavio u dvi utor , dvi - vga adapter, a na drugi vga kabel za monitor na kojem gledam, sa nvdarwin imam i onaj quartz extreme..

nego drugi problem, pokusao sam instalirat skype i operu, i svaki put mi se srusi komp, u cemu je problem?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice