Ajde ljudi izrecite svoja mišljenja o tome, što mislite kako će izgledati broj korisnika Windowsa i Linuxa ? Koji će imati više korisnika s obzirom na to kako često izlaze nove verzije Linuxa ? ( Linux je besplatan - pitanje je dal će i ostati ? ) Trebamo se i pitat kako će izgledati Microsoft (što se tiče njegove reputacije za desetak godina) nakon što se Bill Gates sasvim povuče iz tvrtke ?
Windows vs Linux
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.370
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Linux je već itekako komercijalan, postoje tvrtke koje razvijaju svoje distribucije i prodaju ih kao i windows svoje OS-eve.
O budućnosti Microsofta najviše će odlučivati CEO i uprava, a ovaj Ballmer mi ne ulijeva prevše povjerenja, ali jedno je sigurno: Microsoft je jedna od najvećih svjetskih tvrtki i ona neće sigurno propast (barem ne lako).
Po meni uvijek će biti više korisnika windowsa nego linuxa - zbog inertnosti korisnika: većini se jednostavno neda istraživat i novo isprobavat (i zajebavat se s tim).
Ja sam probao Linux i Fedora me se dojmila. Na jednom kompu imam Vistu a na drugom Fedoru. Onome ko nema dva kompa preporučujem Fedoru + Wine.
Ja sam razočaran Linuxom Ubuntu zbog razloga sto ne podrzava spajanje sustava(onaj APP downloads)preko proxy veze - poludio sam dok nisam ponovno uzeo visu
Microsoft je velika tvrtka, ali prognoziram da će Linux imati svjetlu budućnost i da će biti prvi veliki konkurent Microsoftovom Windowsu. Osobno i ne volim Linux premda ga koristim (više mi leži Windows) .
Po 1000-ti puta slićne teme... cccc..
Dakle Windows pred sobom imaju svijetlu budućnost čisto zbog postojeće korisničke baze i veličine same matične tvrtke (M$-a).
Linux napreduje ali sitnijim koracima, te ima puno manju zajednicu. Do daljnjega Win dominacija - zagarantirano!
Naravno windows iako mrzim M$ zato jer su pokvarena bogata govna.
Ipak mozda jednog dana ako budem pravio server sigurno ce biti na Linuxu jer je gotovo duplo bolji.
Opet tema koja je već bila.