Tuneup Utilities

poruka: 19
|
čitano: 5.835
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Tuneup Utilities

Koristi li tko ovaj program?

Instalirao sam ga prije dva dana, ocistio pc sa njime napravio mi je defrag i sve, jos sam ukljucio turbo opciju, napravio da disablea sve sto mi netreba dok je pc idle i dok igram nesto.

Također jako je bolji od CCleanera, smanjio mi je Ram Usage sa kojih 1,8GB na 950MB kad se upali pc. Programi, otvaranje aplikacija doslovno ubrzano, kao da imam ssd disc, boottime ubrzan, jedino sto sam napravio je stavio background i upalio sjenu na slovima da mi "deblje" izgledaju, ali to nije utjecalo na rad. Brzo se prebacuje iz Turbo u Standard, ima cak i economy mode neznam tocno sto je to. Ocistio mi je cijeli pc od gluposti, bolje nego ccleaner.

Da li jos netko koristi program, ima li stvari na koje moram paziti? Po meni je program predobar

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 13:36 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tuneup Utilities

Tuneup je software-ovsko remek djelo! Tu se nema vise sto dodati...

1 0 hvala 0
12 godina
Tuneup Utilities

Ja koristim i TUU i CCleaner paralelno već godinama. Fantastična 2 programa koja se sjajno nadopunjuju! Preporučio bih i CCleaner da imaš jer mi se čini kao da jedan očisti ono što drugi promaši. A TUU je za optimizaciju i defrag savršen! Imaš to i ne moraš radit format doslovno godinama ako redovito čistiš i znaš što radiš! :) Ubaci još i BitDefender i kompletan si!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Tuneup Utilities
Azmo kaže...

Ja koristim i TUU i CCleaner paralelno već godinama. Fantastična 2 programa koja se sjajno nadopunjuju! Preporučio bih i CCleaner da imaš jer mi se čini kao da jedan očisti ono što drugi promaši. A TUU je za optimizaciju i defrag savršen! Imaš to i ne moraš radit format doslovno godinama ako redovito čistiš i znaš što radiš! :) Ubaci još i BitDefender i kompletan si!

Koristim i ja CCleaner godinama, ali evo tek tuneup utilities prvi put i ostao sam sokiran koliko mi pc doslovno "leti" i koliko je ocistio stvari koje je ccleaner preskocio. Također disable sam sve sto se pali prilikom startup-a, a kad uđem u program i izađem ponovno se disablea, a ccleaner nije nudio uopce to. Skuzio sam i da mi razer synapse koristi puno rama, ali to nemogu disableati jer mi treba.

Sad za bitdefender, neki dan sam skenirao pc sa malawarebytes ocistio sam sve sto sam trebao i uninstall sam ga, mislim da nemam nista na pc-u. Ako osjetim potrebu  instalirat cu BitDefender po preporuci, vidim da daju 30 dana trial pa zato po potrebi. Neidem nikad na sumnjive stranice i slicno, addblocker uvijek prisutan, tu i tamo koji torrent ali provjereni.

14 godina
odjavljen
Tuneup Utilities

Meni je problem što kod tih programa tipa Glary utilites, Tune up utilittes, Advanced system care,Uniblue power suite... instaliram friške nove Windowse, i pokrenem ih, i oni odmah nađu 300-400 errora koje žele pobrisati. Zato sam pomalo skeptičan, iako ih ponekad koristim.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koristio sam tuneup dugo godina, al je postao naporan. Otkad ga neman par mjeseci nisam primjetio razliku
...i tako dalje
15 godina
apoteka kaže...
Koristio sam tuneup dugo godina, al je postao naporan. Otkad ga neman par mjeseci nisam primjetio razliku

baš tako.mazanje očiju.ja sam ga prije koristio nonstop i sad kad ga ne koristim cca 2 godine komp radi bolje.

Stranice su trenutno nedostupne.
15 godina
apoteka kaže...

Tako sam i ja...pa sam skuzio da brze radi komp bez njega..hhh

16 godina
Tuneup Utilities

Nanovo sam morao instalirati Windowse 10, pa me zanima isplati li se instalirati TuneUp, imali koristi od njega ili je to samo marketinški trik?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Treba ti na XPu a na 10ki ti ne treba sigurno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Godinama koristim Ccleaner,što cc ne dovrši onda dovrši glary ulitles i to na tijednoj bazi barem jedanput radi održavanja browsera i PC u top formi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

TuneUp Utilities ti nije potreban ni na jednim Windowsima jer sve što radi taj program radi CCleaner i Glary Utilities.

16 godina
odjavljen
Tuneup Utilities

Ne treba niti jedan niti drugi nit treći...

Ima tu negdje na forumu SS mog kompa sa posla... 4 godine stara instalacija, niti jednog jedinog problema. Bez SSDa, i3, od poweron do desktopa za 15ak sekundi.

Windowsi se znaju sami brinuti o sebi. Imate hebeni disk cleanup. BTW, nakon "čišćenja", komp može biti samo sporiji jer mora rebuildati sve cacheove sa ikonicama, thumbnailovima, search indexe... Kontraproduktivno i glupo.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Matozan kaže...

Nanovo sam morao instalirati Windowse 10, pa me zanima isplati li se instalirati TuneUp, imali koristi od njega ili je to samo marketinški trik?

- svaki alat je samo alat. Isplati li se kupiti gedore? Što sa znanjem?

- već imaš problem GPT-MBR .. i to si napravio nekim alatom, razmisli.

- koja je svrha toolsa-twekova.. takvih alata? npr čišćenje sistema od smeća? Da, istovremeno i takvi free alati ubace smeće, ako ne znaš što-zašto radi desit će se opet kao s particijama.

- alat nije kriv, kriv je korisnik.

- OS (svaki) je dobar-odličan. Dali je potreban neki drugi soft koji je npr kvalitetniji za neki konkretan task? OK konkretno koji je to task? Defrag? Cleanup? w10 ima potrebno.

- pretjeranim čišćenjem dobiješ kontra rezultat ili izazoveš problem.

- ako znaš, tad je pitanje nepotrebno, ako ne znaš tad je svaki alat rizik. KISS kaže, ne diraj, radi, popravljaj tek kad se problem pojavi (ali dobro je prije znati i biti spreman).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Tuneup Utilities

Po meni, bilo tko kome CCleaner, Glary Util. ili nekakav tuneup ubrzaju rad racunala, ne koristi to racunalo kako treba in the first place.

Dakle nakrka se racunalo sa milijun toolbara, zombi procesa koji se pale sa racunalom, takozvanih sigurnosnih update-ova, pa i onih osnovnih koji se instaliraju preko nekih isto takvih tune-up programa, i onda se zacudimo kad nam CCleaner ili nesto slicno jednostavno sve te gluposti pogasi/oslobodi, koje upravo nisu ni trebale bit tu na pocetku price.

Ili sto iskljuci indexiranje fajlova... Pa ok, ali to svaki malo svjesniji korisnik mora znat da moze onemogucit.

Ili kad nam oslobodi RAM memoriju, pa onda od 800MB free imamo 1200MB - whoaaaa racunalo odmah responzivnije..da bas

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 21:17 (passat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tuneup Utilities

Koristio godinama Tuneup dok ga nije kupio meni jako omraženi AVG. Nakon toga pogledao alternative i našao CCleaner koji mi je i bolji.

Kako se bavim web dizajnom i koristim 5 preglednika za testiranje treba mi nešto da mi makne cache brzo i efektivno, i to mi CCleaner pruža. A ima još zanimljivih opcija koje zatrebaju sa vremenom.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako želiš brzo očistiti cache u browseru, osvježi stranicu koristeći kombinaciju tipki CTRL+F5. Ako trebaš očistiti DNS cache, otvori CMD, utipkaj ipconfig /flushdns i to je to.

16 godina
SnakeST kaže...

Koristio godinama Tuneup dok ga nije kupio meni jako omraženi AVG. Nakon toga pogledao alternative i našao CCleaner koji mi je i bolji.

Kako se bavim web dizajnom i koristim 5 preglednika za testiranje treba mi nešto da mi makne cache brzo i efektivno, i to mi CCleaner pruža. A ima još zanimljivih opcija koje zatrebaju sa vremenom.

Marko :D kaže...

Ako želiš brzo očistiti cache u browseru, osvježi stranicu koristeći kombinaciju tipki CTRL+F5. Ako trebaš očistiti DNS cache, otvori CMD, utipkaj ipconfig /flushdns i to je to.

**

-čisti primjer, postoji razlog korištenja više browsera (inače je potreban jedan), kao i (opravdan) razlog za korištenje nekog alata, u ovom slučaju čišćenje cachea.

To treba razlikovati od averagejoa-usera koji bez znaja, razloga nakrka tone (čistaća)smeća. + koristiti alat.

-šteta što proizvođači softwarea ne misle na korisnika, jer takve opcije bi morale biti dio appsa samog, tj teoretski bi svaka app morala čitstiti svoje smeće (ali RL je drugačiji).

-očekivati da prosječan korisnik nešto zna? Ili koristiti CMD-naredbe vs GUI klikanja? Ni meni se ne da pa koristim tweak ubuntu za popravak min-max buttona :)

kao i zip, winzip. itd. no ono što bi korisnik morao znati, reklama je samo reklama, vjerojatno ni blizu obečanja koje daje. Drugi dio, izbor, npr 7z je free soft koji radi ono što treba, dok svi imaju winrar, winzip (obično oba).. jednako imaju AdobeCS-master (a nikad ne upale soft) itd.. ne moraliziram pirat-čist.. nego potreba-smeće + malware + spyware + zaštita +.. sve to natrpa sam juzer i tad CCom popravlja. Logika? KISS kaže pojednostavi, radi.

Svatko treba za svoje potrebe znati odabrati. Ako Snake ima razlog, to je OK, no tad drugi koji taj razlog nemaju obično pomisle, 'vidi profić, radi na PCju, ima to, treba i meni'.. to je pile sa sisom :))

smisao poruke? Onaj to u temi traži odgovor zapravo mora sam sebe pitati što mu je potrebno, ne mene jer ja to za njega ne znam (a čarobna kugla je nepouzdana).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 22:55 (ihush).
13 godina
protjeran
Tuneup Utilities

Iskreno, rekao da je većinom sve agresivnije od CCleanear overkill. Ponekad takvi programi mogu uzrokovati samo još više problema. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice