kojom bi se brzinom najbolje pržili cd-i i dvd-i a da ne dođe do griješke prilikom prženja. naime na računalo sam instalirao igru koja mi si svidjela i odlućio sam je spržit. pošto mi se jednom prilikom računalo pokvarilo sve su mi se dokumenti prilikom popravka morali obrisat a time su mi obrisali i igru.htio sam instalirat tu igru ponovo ali nisam uspio. jedan prijatelj mi je rekao da je došlo do greške prilikom prženja i da sam najvjerovatnije pržio na maxsimalnoj brzini. molim pomagajte
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da frend ti je dobro rekel.
brzo snimanje plus loš mediji = nepozdano
Ja niti ne znam koje su sada maksimalne brzine ali sebi radim ovak i imam jako dobre rezultate.
Kupujem kvalitetne medije sa dobrom podlogom. koristim google da bi otkrio što je proglašeno korektnim i kako razlikovati loš od dobrg medija istog proizvođača
Snimam na max 24x brzini.
CDi mi traju i traju i nema frke sa čitljivosti niti nakon puno godina i podosta ogrebotina.
Za problem oji trenutnoimaš..možda pomogne neki od prograa za spašavanjepodataka sa CD medija, ali to jako rijetko pomogne.
stavi na 8x(11,080KB/s)
edit:
24x :o
meni nero najvise dopusta 16x :o
cdi do 52 a dvd do nekih 20X
Za CD-e stavi na 32x (puni CD sprži za 3-4min) a za DVD-e 4x (puni treba 13-14min), i nikad nisam imao problema s tim brzinama (imao sam problema s 52x za CD i 8x za DVD)
Najkvalitetniji mediji su Verbatim (s njima nikad nisam imao problema čak ni na najvećim brzinama).
No ipak je bolje pržiti cd-e do 32x (iako sam u zadnjih 2-3 godine možda spržio najviše 10 cd-a )
Za dvd-e 8x (ponavljam, s Verbatimom bez problema pržim na 16 ili čak 20 kad sam u žurbi)
Dakle, u svakom slučaju Verbatim - i za cd-e i posebno za dvd-e
I ja osobno koristim Verbatim-ove DVD-ove već godinama za prženje i bijelom podlogom da se mogu printati (neke slike, ili text kad pržim frendovima)! Dajem veliki + (koristio sam i Philips, Kvark..., ali nisam bio zadovoljan)
Imam samo pozitivna iskustva s Verbatimom,i što se tiče CD-a i što se tiče DVD-a. CD-e pržim na 32x a DVD-e na 8x.
Koristim samo Verbatimove medije a sto se tice przenja,CD medij przim na 16x a DVD medij 8x.
Pržiš sa nerom i staviš da on odredi brzinu i nikad nikakvih problema nećeš imati
ja koristim Ashampp burning studio 8 i Verbatim dvd-e, uvijek przim na 16x i nikad nije bilo problema
koristite li traxdata CD-e/DVD-e? što mislite o njima?
ja koristim njih i za sada je sve ok. nisam nikad imao nikakvih problema
Traxdatine CD-ove sam prije par godina koristio, isto su kvaliteti, nikad nisam imao s njima problema! Inače kupujem Verbatim, ako nema tada Traxdata
Znači ne možeš instalirati igru... Pa, ako nemaš nikakvog rješenja, uvijek postoji reinstalacija Windowsa... Nakon toga će sigurno raditi.
A što se tiče prženja... Hold your horses... Nemoj pržiti na maximalnoj brzini... Vjerojatno ti nije problem pričekati minutu više, barem ti se komp neće sj*bat.
Ja ne znam kakve vi to przilice imate ja uvijek kupim neku jeftiniju. I uvijek uvijek uvijek uvijek przim na maksimalnoj maksimalnoj maksimalnoj brzini. I od tisuca snimljenih cd-a i dvd-a na maksimalnoj maksimalnoj brzini mozda mi se njih par nije sprzilo.
a dual layer
Ovak ti je stvar - nisu svi mediji (tj. njihovi premazi) optimizirani za iste brzine. Neki se ponašaju bolje na višim, a neki na nižim brzinama. Ako imaš pržilicu koja može očitati kvalitetu snimke (npr. lite-on ...) onda ti je jednostavno - snimaš medije postupno (od niže ka većim brzinama) i gledaš rezultat za pojedini medij na pojedinoj brzini. (npr nero cd-dvd speed i njegov disc-quality)
Vidjet će s vremenom da su pojedini mediji optimizirani za veće brzine, neki manje brzine, te kako se ponašaju na određenim brzinama.
koristite li traxdata CD-e/DVD-e? što mislite o njima?
ja koristim njih i za sada je sve ok. nisam nikad imao nikakvih problema
Još samo treba pripaziti da je u pržilici zadnji pouzdani firmware. Noviji firmwarei obično donose podršku za novije medije.
Kojom je brzinom najbolje pržit dual layer za pc za xbox360 znam.