Prženje

poruka: 20
|
čitano: 7.095
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Prženje
pitanje

kojom bi se brzinom najbolje pržili cd-i i dvd-i a da ne dođe do griješke prilikom prženja. naime na računalo sam instalirao igru koja mi si svidjela i odlućio sam je spržit. pošto mi se jednom prilikom računalo pokvarilo sve su mi se dokumenti prilikom popravka morali obrisat a time su mi obrisali i igru.htio sam instalirat tu igru ponovo ali nisam uspio. jedan prijatelj mi je rekao da je došlo do greške prilikom prženja i da sam najvjerovatnije pržio na maxsimalnoj brzini. molim pomagajte

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Prženje

Da frend ti je dobro rekel.

brzo snimanje plus loš mediji = nepozdano

Ja niti ne znam koje su sada maksimalne brzine ali sebi radim ovak i imam jako dobre rezultate.

Kupujem kvalitetne medije sa dobrom podlogom. koristim google da bi otkrio što je proglašeno korektnim i kako razlikovati loš od dobrg medija istog proizvođača

Snimam na max 24x brzini.

CDi mi traju i traju i nema frke sa čitljivosti niti nakon puno godina i podosta ogrebotina.

Za problem oji trenutnoimaš..možda pomogne neki od prograa za spašavanjepodataka sa CD medija, ali to jako rijetko pomogne.

http://www.jufsoft.com/badcopy/udf_recovery.asp

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prženje

stavi na 8x(11,080KB/s)

edit:

24x :o

meni nero najvise dopusta 16x :o

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2008 21:04 (fps_gamer).
17 godina

cdi do 52 a dvd do nekih 20X

17 godina
Prženje

Za CD-e stavi na 32x (puni CD sprži za 3-4min) a za DVD-e 4x (puni treba 13-14min), i nikad nisam imao problema s tim brzinama (imao sam problema s 52x za CD i 8x za DVD)

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prženje

Najkvalitetniji mediji su Verbatim (s njima nikad nisam imao problema čak ni na najvećim brzinama).

No ipak je bolje pržiti cd-e do 32x (iako sam u zadnjih 2-3 godine možda spržio najviše 10 cd-a Osmijeh)

Za dvd-e 8x (ponavljam, s Verbatimom bez problema pržim na 16 ili čak 20 kad sam u žurbi)

Dakle, u svakom slučaju Verbatim - i za cd-e i posebno za dvd-e Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
Prženje

I ja osobno koristim Verbatim-ove DVD-ove već godinama za prženje i bijelom podlogom da se mogu printati (neke slike, ili text kad pržim frendovima)! Dajem veliki + (koristio sam i Philips, Kvark..., ali nisam bio zadovoljan)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Prženje

Imam samo pozitivna iskustva s Verbatimom,i što se tiče CD-a i što se tiče DVD-a. CD-e pržim na 32x a DVD-e na 8x.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prženje

Koristim samo Verbatimove medije a sto se tice przenja,CD medij przim na 16x a DVD medij 8x.

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prženje

Pržiš sa nerom i staviš da on odredi brzinu i nikad nikakvih problema nećeš imati

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prženje

ja koristim Ashampp burning studio 8 i Verbatim dvd-e, uvijek przim na 16x i nikad nije bilo problema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Prženje

koristite li traxdata CD-e/DVD-e? što mislite o njima?

ja koristim njih i za sada je sve ok. nisam nikad imao nikakvih problema

Hello World!

0 0 hvala 0
17 godina
Prženje

Traxdatine CD-ove sam prije par godina koristio, isto su kvaliteti, nikad nisam imao s njima problema! Inače kupujem Verbatim, ako nema tada Traxdata

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prženje

Znači ne možeš instalirati igru... Pa, ako nemaš nikakvog rješenja, uvijek postoji reinstalacija Windowsa... Nakon toga će sigurno raditi.

A što se tiče prženja... Hold your horses... Nemoj pržiti na maximalnoj brzini... Vjerojatno ti nije problem pričekati minutu više, barem ti se komp neće sj*bat.

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Prženje

Ja ne znam kakve vi to przilice imate ja uvijek kupim neku jeftiniju. I uvijek uvijek uvijek uvijek przim na maksimalnoj maksimalnoj maksimalnoj brzini. I od tisuca snimljenih cd-a i dvd-a na maksimalnoj maksimalnoj brzini mozda mi se njih par nije sprzilo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prženje
autorov komentar

a dual layer

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovak ti je stvar - nisu svi mediji (tj. njihovi premazi) optimizirani za iste brzine. Neki se ponašaju bolje na višim, a neki na nižim brzinama. Ako imaš pržilicu koja može očitati kvalitetu snimke (npr. lite-on ...) onda ti je jednostavno - snimaš medije postupno (od niže ka većim brzinama) i gledaš rezultat za pojedini medij na pojedinoj brzini. (npr nero cd-dvd speed i njegov disc-quality)

Vidjet će s vremenom da su pojedini mediji optimizirani za veće brzine, neki manje brzine, te kako se ponašaju na određenim brzinama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2008 22:30 (mrgud).
17 godina
jurluk kaže...

koristite li traxdata CD-e/DVD-e? što mislite o njima?

ja koristim njih i za sada je sve ok. nisam nikad imao nikakvih problema

To su DVD-ovi s kojima sam imao najviše problema. Osim što mi je nero u pravilu nudio max. brzinu snimanja znatno manju od deklarirane, veliki broj medija je bio nečitljiv, pa i kad je snimanje završeno "uspješno" prema neru, čak i pri tako sniženoj brzini. Ista stvar i sa običnim i sa dualima. Neprihvatljivo i frustrirajuće. Pržilica je uvijek bila Pioneer, prije 109, a zadnjih par godina 110.
Inače, besprijekorni su mi se pokazali samo Sony i Verbatim mediji. A nisu ni Philips loši, ne sjećam se nečitljivih medija, samo manje brzine od deklarirane, ali prihvatljivo s obzirom na povoljnu cijenu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2008 9:23 (Schumix).
16 godina
neaktivan

Još samo treba pripaziti da je u pržilici zadnji pouzdani firmware. Noviji firmwarei obično donose podršku za novije medije.

14 godina
protjeran
Prženje

Kojom je brzinom najbolje pržit dual layer za pc za xbox360 znam.

BAZINGA
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice