Piratizacija, trebam li se bojati?

poruka: 56
|
čitano: 7.800
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

prije par dana sam tražio nekakav program za prevođenje sa talijanskog na hrvatski i našao sam ace translator. nemojte mi govoriti da sam mogao koristiti google translate, jer mi je baš trebao program. pošto nije besplatan, a ima probni period od 14 dana, ja budala sam odma guglao aktivacijski kod i našao sam neki i s njime otključao program

i danas sam dobio mail sljedećeg sadržaja

Hello,

We noticed that you used the following pirate license key to unlock Ace Translator into full version:
00DB0-33102-39FFF-VJI57-DFFFG

We have logged down the IP addresses and other solid proof.

Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Croatia are fined up to 300 000 Kuna, or sentenced to jail for up to two years.

We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below:

http://AceTools.biz/purchase.html?pp=4&nn=52&b=20111014

If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation.

Thank you for your immediate attention.

Best Regards,
Dan Smith

AceTools.biz
http://www.AceTools.biz

nije mi jasno, odakle im moj mail, jer kolko znam nigdje unutar programa ga nisam upisao

što sad?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

2 0 hvala 0
14 godina

Cisto sumnjam da ce te naganjati radit toga.Uostalom zivimo u Hrvatskoj.Nemaj straha.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Deinstaliraj ga, obriši ak je nekaj ostalo i čekaj. Ili plati.

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Piratizacija, trebam li se bojati?
zoharbizo kaže...

Cisto sumnjam da ce te naganjati radit toga.Uostalom zivimo u Hrvatskoj.Nemaj straha.

i ja se nadam, al nikad se ne zna

Teerex kaže...

Deinstaliraj ga, obriši ak je nekaj ostalo i čekaj. Ili plati.

makno sam ga sa revom

16 godina
protjeran

reko bi da blefiraju cim su ti odma ponudili da kupis full verziju :D

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina

Kako bi oni to dokazali?

Kako bi saznali ime, prezime i adresu?

Preko IP-a mozda? Lol

Ne brini, jedino kaj ti mogu je pop*sit...

LoL nick: Strongtoni R.I.P EP
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

prije par dana sam tražio nekakav program za prevođenje sa talijanskog na hrvatski i našao sam ace translator. nemojte mi govoriti da sam mogao koristiti google translate, jer mi je baš trebao program. pošto nije besplatan, a ima probni period od 14 dana, ja budala sam odma guglao aktivacijski kod i našao sam neki i s njime otključao program

Hello,

We noticed that you used the following pirate license key to unlock Ace Translator into full version:

Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Croatia are fined up to 300 000 Kuna, or sentenced to jail for up to two years.

We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below:

If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation.

Best Regards,
Dan Smith

AceTools.biz

nije mi jasno, odakle im moj mail, jer kolko znam nigdje unutar programa ga nisam upisao

što sad?

Ako su se potrudili doc do tvoje IP adrese i maila, čisto sumnjam da se nece potruditi prijaviti te ukoliko ne platiš licencu. Dakle mislim da je najbolje da platiš licencu i jedna briga manje

I'll be back
16 godina
protjeran
Don Strongtoni kaže...

Kako bi oni to dokazali?

Kako bi saznali ime, prezime i adresu?

Preko IP-a mozda? Lol

Ne brini, jedino kaj ti mogu je pop*sit...

moraju se javit tvom ISP-u ,a tvoj ISP zna kad je kod koga bila koja ip adresa

15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

Hello,

Best Regards,
Dan Smith

AceTools.biz

što sad?

Rođo , pakuj kofere i dolazi kod nas u Hercegovinu :D

15 godina
neaktivan
Tocno to, mislim da je ovo zastrasivanje, cudno je kako su dosli do tvog maila. Da te zele tuziti rekli bi da izbrises program, ne da ga kupis -.-'... ignoriraj, 6 dan izbrisi sa Revo Uninstallerom, 8. dan im posalji mail, "Sure, I just bought it" i trollface.jpg
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

A kakvi bi ovo dokazi mogli biti? 

Ime i prezime ti ne znaju. Jedino da ga dobiju od ISP-a, što ne ide bez policijskog naloga.

A sad da će tamo neka firma od tko zna di surađivati s našim MUP-om... Malo vjerojatno.

16 godina
neaktivan

Mislim da im se ne bi dalo ganjati sa postupkom ako ga makneš, ali na žalost zemlja smo gdje se sve više poštuju zakoni pa više ne znam koliko te je komplicirano ganjat... Mislim da ipak moraju dokazati da si aplikaciju zaista koristio, pa ovo šalju po sistemu APP. Možda im platiš licencu, a oni ne moraju platit niš.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

lako moguce da je taj aktivator(il vec koji vrag) njihova zamka

tak da se useres i da kupis program

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:07 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
jurluk kaže...

Zastrasivanje na bazi nicega.Popij koju pivicu i mirno spavaj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Haha kralju pitaj ga jel iz Nigerije xD xD.
15 godina
neaktivan

a koliko ljudi ima piratskih windowsa trenutno... pun k. ljudi koriste ilegalni softver kao i Windows, pa sta bi onda microsoft radio svakom koji ima njihov piratirani Os... {#}

Ja vjerujem da je to cisti blef... seru kako bi se docepali jos malo love... glupo kupiti program ako ga neces koristiti vise od 2-3 puta... to je bacanje love...

anyway... 

Pozz

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

"If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation."

Ogovori im sa " This is Croatia, we don't have a law enforcement agency."

Moj PC  
20 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel imaš header tog ''maila''?

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stari to je najobičnija glupost kojom se zastrašuju naivni ljudi koji vjeruju da bi stvarno mogli dobiti neke velike kazne radi piratskog softvera i na taj ih se način pokušaje uvjeriti da kupe original ključ na što mnogi i nasjednu

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
Ako su se potrudili doc do tvoje IP adrese i maila, čisto sumnjam da se nece potruditi prijaviti te ukoliko ne platiš licencu. Dakle mislim da je najbolje da platiš licencu i jedna briga manje

do IP adrese nije nikako problem doć. sve današnje stranice bilježe ip adrese posjetitelja, browser s kojim je posjećena stranica i još mnogo drugih podataka

jedino ovo za mail je ilegalno. to je morao nekako njuškati lokalno po mom kompu, ili cookiji ili nešto slično

hrvatskafarkasevec kaže...
moraju se javit tvom ISP-u ,a tvoj ISP zna kad je kod koga bila koja ip adresa

hah, isp mi je carnet. jer sam u zagrebu u domu sd radić. tako da se nadam da im to neće puno pomoć :/

Teerex kaže...

Jel imaš header tog ''maila''?

x-store-info:4r51+eLowCe79NzwdU2kR3P+ctWZsO+J
Authentication-Results: hotmail.com; sender-id=temperror (sender IP is 69.164.199.250) header.from=support@acetools.biz; dkim=none header.d=acetools.biz; x-hmca=none
X-Message-Status: n:0:n
X-SID-PRA: AceTools.biz <support@acetools.biz>
X-DKIM-Result: None
X-AUTH-Result: NONE
X-Message-Delivery: Vj0xLjE7dXM9MDtsPTA7YT0wO0Q9MjtTQ0w9NA==
X-Message-Info: 6sSXyD95QpV2+9sM2eihFMBPJw54rKIlhDXrI6f4At/zRFBp9SzwKO2Qt7t6Jt3hdPot2jNDsNIcmjufFDnUYRIkzI45pvbuLk+winZ6ATCokakvjgk1MxGVjj09kGDO
Received: from dallas.simonliu.net ([69.164.199.250]) by SNT0-MC1-F21.Snt0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
    Fri, 14 Oct 2011 08:41:28 -0700
Received: from dallas.simonliu.net ([69.164.199.250])
    by dallas.simonliu.net with esmtpa (Exim 4.69)
    (envelope-from <support@acetools.biz>)
    id 1REjt2-0005av-Jw
    for *moj mail*; Fri, 14 Oct 2011 11:41:28 -0400
From: "AceTools.biz" <support@acetools.biz>
To: *moj mail*
Subject: Ace Translator: Software Copyright Violation
Date: Fri, 14 Oct 2011 11:41:26 -0400
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <131860653058b8a6cf68baabee0c65b756473ca3a0_@acetools.biz>
Content-Type: text/plain;
    charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Return-Path: support@acetools.biz
X-OriginalArrivalTime: 14 Oct 2011 15:41:28.0786 (UTC) FILETIME=[BD49F320:01CC8A87]

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:24 (jurluk).
17 godina

dok netko ne nahebe,kao npr ona zena iz SAD koja je skinula par pjesama pa su je tuzili,bila je ovdje na bug online vijest cini mi se.

sve se vise primicemo europskoj uniji i sve vise tih zakona i regulativa usvajamo pa se nemojte cuditi ako i kod nas bude tako nesto jednog dana

http://www.youtube.com/watch?v=QsLjkDkWhtU
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:26 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
crozoki kaže...

dok netko ne nahebe,kao npr ona zena iz SAD koja je skinula par pjesama pa su je tuzili,bila je ovdje na bug online vijest cini mi se.

sve se vise primicemo europskoj uniji i sve vise tih zakona i regulativa usvajamo pa se nemojte cuditi ako i kod nas bude tako nesto jednog dana

Jednoga dana da.Bas to.Jurluk,ne opterecuj se sa time.Ako ti ista i dode proslijedi meni na adresu,poslati cu ti na PM,tako da ti dusa bude mirna.{#}

16 godina
neaktivan

Znači, ipak je došao od njih. Mail je vjerojatno i pokupio iz outlooka kako tamo kažu.

Što se tiče CARNeta, oni više od ostalih drže do ovoga (recimo, jedini su za koje sam čuo da prosljeđuju upozorenja za torrente) i imaju te logiranog i u domu. Ali, ne bih se previše brinuo jer ovo je APP mail. Inače bi ti već kucali na vrata...

Early adopter
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Teerex kaže...

Znači, ipak je došao od njih. Mail je vjerojatno i pokupio iz outlooka kako tamo kažu.

Što se tiče CARNeta, oni više od ostalih drže do ovoga (recimo, jedini su za koje sam čuo da prosljeđuju upozorenja za torrente) i imaju te logiranog i u domu. Ali, ne bih se previše brinuo jer ovo je APP mail. Inače bi ti već kucali na vrata...

Podebljano?Ako prođe,prođe?{#}

16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

da, a to zapravo ne smiju. ispada da su i oni učinili nešto ilegalno, odakle njima pravo da kopaju po mojim mailovima?

Teerex kaže...

skidao sam i ja torrente pa nisam dobio nikakvo upozorenje. nije bilo puno, ali su torrenti.

"app"? :/

16 godina

Korištenje piratskih sadržaja za osobne potrebe u Hrvatskoj nije kažnjivo djelo, tako da je sigurno u pitanju bezazleno zastrašivanje.

I mean, I try to say the right things and give the right advice. But still, I'm only a person.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...

Korištenje piratskih sadržaja za osobne potrebe u Hrvatskoj nije kažnjivo djelo, tako da je sigurno u pitanju bezazleno zastrašivanje.

provjerena informacija ili nagađanje?

16 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...

I je i Nije. Činjenica jest da se taj(kao i večina Hrvatskih zakona) može tumačiti na sto načina. Dakle ako dođe do tužbe samo je stvar koliko dobrog odvjetnika imaš.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:43 (microman).
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Teerex kaže...

Podebljano?Ako prođe,prođe?{#}

Da. Niš ne košta, copy, paste, pokreneš e-mail klijenta, pošalješ strašilo i čekaš nofce. {#}

@jurluk

Nekom mora toliko biti bitno da špijunira, ili plati nekoga da špijunira na trackeru. Nije na svakom torrentu, nego recimo, npr., za Pixarove crtiće na otvorenom trackeru..

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 0:45 (Teerex).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice