evo jutros nisan moga upalit komp...pa san sve formatira i ponovo instalira windowse i sad ću sve programe ponovo...da sljedeći put ovo ponovno instaliranje nebi trajalo ovako dugo ja mislin da bi trebalo napravit image windowsa i svih progrrama na toj particiji....ali ja to neznan
Napraviti image particije
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.950
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pogledaj pod Program tjedna na BOL-u, http://www.bug.hr/program/paragon-backup-recovery-free-edition-100/94730.aspx
evo jutros nisan moga upalit komp...pa san sve formatira i ponovo instalira windowse i sad ću sve programe ponovo...da sljedeći put ovo ponovno instaliranje nebi trajalo ovako dugo ja mislin da bi trebalo napravit image windowsa i svih progrrama na toj particiji....ali ja to neznan
Ako nisi upoznat sa procedurom pravljenja imagea, vjerojatno će ti biti najjednostavnija upotreba alata poput Acronisa True Image Home, Norton Ghost ili Paragon Drive Backup.
Osobno koristim Clonezillu, koja je jedna od open-source alternativa Norton Ghost-u, ali ne znam koliko bi ti bila jednostavna za korištenje.. No ako te bude zanimalo pogledaj slijedeći link s uputom za backup: Backup Windows using Clonezilla ili pogledaj ovdje.
Nadam se da će ti pomoći.
Pozdrav.
napravia san sa actronis true image ali neznan ću ja to ponovno vratit kad mi opet padne sistem
-s nekom live verzijom, jer onda imaš potpunu kontrolu, ili iz windowsa npr i Nero ima opciju sys-backupa, ... vraćane se svede na to da ubaciš medij (CD/DVD..)
live verzija???????
nemož mi stat na dvd ima 19 gb
U Acronisu napravi Rescue Media CD ,imaš opciju ,i ako ti se to opet dogodi pokreni boot sa tog cd-a i među ostalim imaš i opciju vraćanja image datoteke. I normalno ,namjesti da se backup radi tjedno ili čak dnevno ,tak da uvijek imaš aktualnu verziju.
Još bolje je odmah nakon instalacije i podešavanja OS-a napraviti jedan image ,a za redovni backup radit drugi. Tako uvijek imaš clean install verziju za ponovno podizanje sistema.
I da ,mislim da se podrazumijeva ,ali da napomenem - backup se radi na eksterni disk ,ili barem na posebnu particiju na drugi disk u PC-u ako nemaš eksterni!!
Za sve koji imaju Windows 7 - on ima već ugrađen dobar backup s kojim se može raditi i image i backup datoteka!
ja san napravia na posebnu particiju s Acronis ali neznan kako da to vratin kad mi se sistem ponovno padne jer nemogu spržit na dvd jer ima 19gb
ja san napravia na posebnu particiju s Acronis ali neznan kako da to vratin kad mi se sistem ponovno padne jer nemogu spržit na dvd jer ima 19gb
- nekad (ne tako davno..) je disketa (FDD) bila jedino sredstvo za copy/backup, zamisli , imala je 1.44MB ili manje...
- odgovor: ako nestane na jedan medij, može na dva, 3.... 74.., . Kod kreiranja arhive biraš medij, pa time i veličinu, čak i na HDDu možeš (upravo iz tog razloga) odrediti split-size (najpraktičnije-650MB), dakle, u čemu je problem?
pa stavija san na HDD al neznan kako da to vratin kad mi sljedeći put padne system
pa stavija san na HDD al neznan kako da to vratin kad mi sljedeći put padne system
-a kako si ga stavija na HDD? -jesi li pročitao 'pravilo' da se image radi uvijek na neki drugi disk (particiju)?
-ako je s LiveCDa (miniXP, Hirens, neka linux distra...) onda ga na isti način i vratiš. (moja preporuka, jer tako imaš potpunu kontrolu)
-ako je iz aktivnih windowsa, onda je jedini (logičan) način izrada imagea na medij (CD-DVD) što svi normalni SW za tu namjenu rade. (imaš besplatan Paragon za zadnjem BUGu, ili pogledaj u NERO-backup..). -On ti izradi potreban boot medij, na kraju se svede na klikanje next-a. ...
U Acronisu ,u Help fileovima imaš opisano postupak!!! Samo malo potraži i pročitaj!! Normalno ,sve je na engleskom ,valjda ga znaš!!
A u Bugu ,broj 184 imaš članak na nekoliko stranica sa vrlo detaljnim opisom rada baš u Acronisu!! Pitaj nekog prijatelja ko kupuje Bug da ti posudi!!