Kako očistiti disk

poruka: 9
|
čitano: 11.327
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

Ovako ovaj što mi je popravlja komp mi je stavio u komp disk od 18 GB i rekao da na njega samo stavim win,to sam i napravio bilo je negdi oko 7 GB slobodno ali se to instant brzo napunilo,a šta je najgore od svega ja neznan šta ga je napunilo,igre spremam na drugi disk programe isto,Windows 7 je u pitanju i znam da se on stalno širi ali nemože tako brzo napunit disk,nemam šta izbrisat napravio sam disk clean up ručno brisanje iz control panela...Pitanje:postoji li program koji će mi skenirat disk i vidit sve što mi ne triba i malo ga optimizirat.Hvala

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako očistiti disk

Desni klik na ikonu diska - properties - disk cleanup,ali opet to ćeš prilično često raditi jasno ti je da disk je premali (18GB).

Intel je za prave jebače i znalce!
15 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

Pogledaj jel ti mozda napravljen backup sustava (automatski) on kod mene zauzima oko 7Gb, al opet ti ovisi koliko imas stvari na disku.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

ništa od toga :(

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

CCleaner će ti omogućiti da počistiš cache i temp direktorije, te ukloniti suvišne System Restore backupove.

SpaceSniffer i/ili WinDirStat će ti pomoći da, pomoću treemapa, odrediš koji direktoriji/datoteke zauzimaju najviše mjesta na disku, odlučiš jesu li ti potrebni i ukloniš one koji su višak.

Nakon što počistiš disk, Defraggler može defragmentirati disk i ponešto ubrzati učitavanje podataka s njega.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 8:59 (hrx).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Kako očistiti disk
veki je car kaže...

Ovako ovaj što mi je popravlja komp mi je stavio u komp disk od 18 GB i rekao da na njega samo stavim win,to sam i napravio bilo je negdi oko 7 GB slobodno.....

Već rečeno disk je mali za normalni rad, ali ako je particija onda je povećaj. Btv. imam, ali i postoje usb stickovi veći od tog diska.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
15 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

Hvala hrx puno si mi pomoga

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kako očistiti disk

Sistem restore i drajveri za uređaje koje nemaš treba pobrisati(isključiti). Uostalom,win 7 će s vremenom "napuniti" svaki disk(particiju) koju mu ponudite...sva sreća da se ga može raznim alatima okljaštriti do mjere upotrebljivosti,odnosno "poslušnosti" {#}

PC je smeće!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako očistiti disk

Ako ne koristiš hibernaciju pri gašenju računala, provjeri je li isključena.

Ukoliko je uključena, na disku će se nalaziti datoteka hiberfil.sys, veličine jednake veličini RAM-a koju imaš u računalu (3 GB, prema rubrici Moj PC).

Postupak za isključivanje:

1. Klik na Start
  2. Upiši command u traku za pretragu; trebao bi se pojaviti Command Prompt kao rezultat.
  3. Desni klik na Command Prompt, odaberi Run as Administrator; potvrdi da želiš pokrenuti CP kao Administrator.
  4. U naredbeni redak upiši
    powercfg -h off
  5. Zatvori Command Prompt.

Datoteke hiberfil.sys više ne bi trebalo biti.

Usput, možeš deinstalirati komponente Windowsa koje ne koristiš - npr. wallpapere, zvukove, programe i igre koji su došli s Windowsima ... - u Programs and Features dijelu Control Panela odaberi Turn Windows Features On or Off.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 13:35 (hrx).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice