Pozdrav!
Imam problem sa Bluetooth driverom na računalu.
Naime, koristim Laptop Acer Aspire 7741G, koji podrzava Bluetooth 2.1 +EDR, dok je moj OS: Win7 x64
Sa resource DVDa skinuo sam sve drivere pa i one za bluetooth od atherosa 3.0 , s kojim sam bio zadovoljan neko vrijeme.
No nakon nekoliko uspejšnih send / recreive fajlova komp. -> mob. i obrnuto, jednog dana postala mi je ta opcija nemoguća.
Kod "send files" moj pc nemože naći moj mobitel preko bluetootha iako su oba dva uređaja postavljena na "vidljivo".
Kod "recreive files" stalno mi se događa ova poruka na 3. slici u privitku.
deinstalirao sam atherosa 3.0 bluetooth suit i insalirao drugu verziju ( od Boardcoma).
Ista priča, nemogu send/recreive, nemam nikakav uređaj prikazan na "show bluetooth device" i "join a personal area network".
Svoj "generic bluetooth device" sam iskopčao, pa deinstalirao drivere s računala, pa ga ponovo ukopčao i instalirao ponovo drivere, no javio mi je grešku, koju sam stavio u 4. slici.
Proguglao sam malo o bluetooth problemima i našao da skoro svim ljudima s tim problemom pomaže da odu na start -> upišu "services"-> odu na bluetooth suite -> prebace na "enable" ili "start" . Meni je već bilo na "startu" pa sam ponovio postupak, ali bez novih rezultata. Znači, nije pomoglo.
Deinstalirao sam boardcomov bluetooth suite i instalirao atheros bluetooth suite 2.1 ( Iskreno, neznam zašto, bio samo očajan pa sam sve počeo sprobavati.)
Pošto ni tada nije se nista promjenilo, krenuo sam na neki drugi bluetooth suite, ali sada se javio još jedan problem. Pod opcijom "add/remove program" kada sam htio deinstalirati atherosov bluetooth suite, pojavila se ova poruka na slici 1 , dok se na 2. slici pojavila poruka ako bi odabrao bilokoju od mogućih opcija na slici 1
Pokušao sam (možda će nekim čudom upaliti) instalirati "preko toga" neki drugi bluetooth suit, no pojavile su se poruke primjera " You have instaled higher version on your windows. Instalation quits" ili su bili ovog primjera "Please turn on or plug in your bluetooth device in order to continue instalation" i jedina opcija koja mi se nudi je "quit instalation"
Action center i troubleshooting mi nisu bili od neke pomoći, jer nisu našli nikakav problem.
Svaki savjet dobro je došao, jer molio bih vas da pomognete ako znate. Hvala unaprijed!