2 OS-a na jednom laptopu

poruka: 4
|
čitano: 1.075
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
2 OS-a na jednom laptopu

Pozdrav!

ovako zanima me da li instalacija npr. linuxa i windowsa na jednom laptopu mogu uzrokovati rušenje sustava?
naime dj sam i imam gaže na koje nosim svoj prijenosnik i ne bih volio da mi se dogodi rušenje sustava usred nastupa..

nadam se da ne smaram s ovom temom previše, hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 2 OS-a na jednom laptopu
HatarHaze kaže...

Pozdrav!

ovako zanima me da li instalacija npr. linuxa i windowsa na jednom laptopu mogu uzrokovati rušenje sustava?
naime dj sam i imam gaže na koje nosim svoj prijenosnik i ne bih volio da mi se dogodi rušenje sustava usred nastupa..

nadam se da ne smaram s ovom temom previše, hvala! 

#1 - Ako je sve posloženo po PS-u nemaš brige.
#2 - Ponovo, pod pretpostavkom da su oba OS-a ispravno instalirana i podešena, neće biti nikakvih rušenja sustava.

Ta dva (ili više) OS-a nikad ne rade paralelno - prilikom boot sekvence biraš onog kojeg želiš pokrenuti.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
13 godina
neaktivan

da da, u principu linux nije tesko instalirati, ali nije preporučljivo instalirati na istu particiju gdje je i windows sustav? 
te sam ćuo da 2 osa često znaju stvarati nestabilnost računala 

16 godina
HatarHaze kaže...

da da, u principu linux nije tesko instalirati, ali nije preporučljivo instalirati na istu particiju gdje je i windows sustav? 
te sam ćuo da 2 osa često znaju stvarati nestabilnost računala 

-dva OSa uvjek treba instalirati na različite particije (par kombinacija može na istu). Linux i Win, nikako ne mogu na istu, nije isti FS.

-potrebno je nekliko particija, poželjna je extended u kojoj nema ograničenja, dok se za dijeljenje podataka obično postavlja NTFS (praktičnije nego ext reader za win).

.. ili VMovi. VPC, Vbox, VMware.. ima određenih prednosti ako hardware zadovoljava (danas prosječna računala rade glatko, ipak provjeri dali ima VTx, NX.. i dali j eomogućeno u BIOSu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 1:01 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice