Da li postoji softwer za muziku koji bi mi pretvorio pjesme od 128kb/s u 320kb/s pa da imam malo kvalitetniji zvuk.Posto na iPodu imam 32 gb memorije vise mi ulogu igra kvalitet pjesme nego memorija.
128 kb/s u 320kb/s softwer
- poruka: 4
- |
- čitano: 1.270
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne. Kada je kodirano u 128 podatci su nepovratno izgubljeni, i kodiranjem toga u 320 mozes samo dalje izgubiti na kvaliteti.
.... može čarobnim štapićem (problem je nabaviti ga, kao i moguće nesuglasice sa ZAMP-RIAA), ostala rješenja ne mogu dati kvalitetniji zvuk konverzijom iz postojećeg 128kb, tj može se samo dodatno pokvariti. Ripanje s originala u željenoj kvaliteti (recipročno kompresiji kod gubitnih metoda kao mp3) ili wav/flac je jedino što daje pravu kvalitetu.
-btw, svaki soft za konverziju to može (audio-video..).
Najgore mi je sto su mi sve omiljene pjesme 128kb/s jer su nastale tamo negdje krajem osamdesetih pocetkom devedesetih i prije nisam obracao paznju na to slusao sam jer sam mislio da to tako treba biti,sad kad skinem neku pjesmu u 320kb/s te stare pjesme ocajno zvuce u usporedbi sa novim pjesmama,kvalitet same pjesme je naravno na pjesmama osamdesetih ali kvalitet zvuka logicno novija muzika,to se posebno odnosi na elektronsku koja je vecinom u 320 kb/s.