Poštovanje,
Treba mi savjet za odabir operatera za firmu (unaprijed se ispričavam ako sam fulao forum).
Naime, radi se o (za sada) 4 lokacije u Hrvatskoj- glavna lokacija Sveta Nedelja i podružnice u Ivanjoj Reci, Zagrebu i Rijeci. Želimo prijeći s katastrofalnih NetPhone Paketa od T-Coma (nekakva imitacija IP telefonije) na pravu IP telefoniju. Dakle, želimo i optiku (ili microlink), i preko toga sve daljnje usluge.
Na svim lokacijama potrebne su govorne linije, fax (s time da bi vrlo rado želio office fax ili kako se zove, ali ne znam koliko je primjenjiv?), dojava alarma i, naravno, internet. Na svim lokacijama dovoljna je jedna govorna linija, osim u Svetoj Nedelji gdje je potrebno 10 istovremenih govornih linija.
Nadalje, želimo imati potpunu statistiku o pozivima- koliko ih ima, koliko traju, koliko je propuštenih, koliko vremena treba do javljanja i slično.
E sada, pošto se stvarno ne kužim, teško mi je i napisati normalni projektni zadatak (bolji od ovoga), a posebno mi je teško čitati ponude operatera. Također su mi se javili i operateri za koje nisam znao da postoje (Signum i SNL, uz Optimu, Metronet, VIP i T-Com), pa me zanimaju iskustva s istima. Cijene se jako razlikuju, ali prvenstveno me zanima kvaliteta i zadovoljavanje potreba.
Puno hvala na svim informacijama.