Kazne za piratstvo

poruka: 7
|
čitano: 8.598
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kazne za piratstvo

Pozdrav forumaši,

Od mojeg kolege prijatelj je tužen u Njemačkoj za piratstvo od strane njegove bivše žene privatnom tužbom te ga je tužila i jedna filmska kompanija. Problem je to što je njegova žena u tužbi navela mojeg kolegu i još jednog lika da su razmjenjivali piratske sadržaje (filmovi, glazba etc.) sa tuženikom koji je u Njemačkoj, a ovi dvoje u Hrvatskoj, pa me zanima kakve su kazne i dali uopće ima potencijalne opasnosti za ove dvoje u Hrvatskoj.

Pozdrav ekipa

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kazne za piratstvo
Need a Lee kaže...

Pozdrav forumaši,

Od mojeg kolege prijatelj je tužen u Njemačkoj za piratstvo od strane njegove bivše žene privatnom tužbom te ga je tužila i jedna filmska kompanija. Problem je to što je njegova žena u tužbi navela mojeg kolegu i još jednog lika da su razmjenjivali piratske sadržaje (filmovi, glazba etc.) sa tuženikom koji je u Njemačkoj, a ovi dvoje u Hrvatskoj, pa me zanima kakve su kazne i dali uopće ima potencijalne opasnosti za ove dvoje u Hrvatskoj.

Pozdrav ekipa

vjerojatno ima,nema veze što se u hrvatskoj ne gleda na piratstvo,ako njemci upute tužbu njima,hrvatska,vjerujem,s tim nema ništa osim što mora ''provest'' tu tužbu?

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
11 godina
neaktivan

Al problem je sto ovi nemaju veze s njim jer nisu razmjenjivali piratski sadrzaj samo ga imaju kao i 99% hrvata, oni na temelju toga mogu dobiti po piksi?

13 godina
Need a Lee kaže...

Pozdrav forumaši,

Pozdrav ekipa

sam si je kriv sto se rastao. ovo je sigurno neka osveta.

14 godina
protjeran

Ne, nego je kriv kaj se je oženil.

Crkva je zlo 21. stoljeća
11 godina
protjeran
Kazne za piratstvo
Već godinama se bavim kopiranjem DVD filmova i nikada zbog toga nisam imao problema sa zakonom.Budući da DVD-ove prodajem po najnižim cijenama,svi iz grada kod mene kupuju DVD-ove,pa čak i policajci iz naše policijske uprave.Za našu policiju piratstvo nije kriminal zato što su legalni DVD-ovi jednostavno preskupi,stoga se jedini izlaz vidi u piratskim DVD-ovima.Ja također masivno uploadiram razne filmove i crtiće na YouTube i DailyMotion i nikada dosada nisam imao problema sa zakonom zbog toga.Ne dijeli svatko isto mišljenje o piratstvu u svakom gradu - u nekim gradovima vas strogo kažnjavaju zbog toga,a u nekim vas proslavljaju jer ste na jeftin način svima omogućili pristup do najnovijih filmova.Za piratstvo su krivi sami autori tih filmova - nabildaju cijenu DVD-a i time odbiju kupce zbog čega ti kupci traže spas u piratskim kopijama.Kada bi 5-6 puta smanjili cijenu,tada bi imali 5-6 puta više kupaca čime ne bi izgubili zaradu,dakle autori ne bi bili opljačkani baš kao ni kupci,a budući da je cijena tako niska,pojavilo bi se još mnogo više kupaca čime bi autori postigli mnogo veću zaradu od željene.Nažalost,oni ne žele razmisliti o ovoj izvrsnoj ideji koja je već prije 10 godina predložena od strane američke RIAA agencije za zaštitu autorskih prava.Zbog toga je piratstvo danas toliko aktivno kao nikad prije,a autori su na velikim gubicima.To se ne bi dogodilo da su primjenili ovu ideju od RIAA-e.
Luka Grbešić
Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tehno-Istraživač kaže...
...Zbog toga je piratstvo danas toliko aktivno kao nikad prije.....

Nebih rekao, mozda ti se cini zbog velike dostupnosti adsl-a, a i neovisimo toliko o fizickim medijima (kompenziramo brzinom net-a) pa svatko moze biti sam svoj pirat, ili Robin Hood poput tebe...ali nekada nije bilo problem obavit poziv, obuc patike i skocit parsto metara do lokalnog gusara kod kojeg bi vas vec cekali jos uvijek topli dvd, cd, floppy, audio kaseta....dok danas ovisi o brzini net-a.

A sad on-topic, prije nego se ozenite, obavezno namjestite QoS na routeru, ili limitirajte torrent {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice