DLNA problem

poruka: 3
|
čitano: 2.748
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DLNA problem

Ne znam kako da nazovem temu ali primarno mi je problem slijedeći.

Propusnost sadržataja 4k hdr prema tv-u.. - LOKALNO

TV ima 100mbita ethernet ali ima 2.4 i 5ghz wifi konekciju.

ISP router mi je Huawei b315 koji ima gibabitni ethernet (iako ne vjerujem u to) te nema dual band tj ima samo 2.4ghz wifi

S tom opcijom nisam mogao strimati niti jedan ozbiljni film jer su mi bili i ubitacni padovi u brzini koje pratim preko task managera u windowsima...

Jucer sam nabavio drugi router dlink dir‑842 kojeg pokusavam ili sam vec uspio pretvoriti u access point i sada dobivam putem wifi 5ghz veze do nekih 240mbit/sec sto opet nije dovoljno...

Ovako sam poriktao

PC > DLINK > HUAWEI

ako poriktam

PC > HUAWEI > DLINK dobivam katastrofalne rezultate kao i bez dlinka kako je bilo.

u dlinku sam iskljucio dhpc, stavio staticku ip adresu, iskljucio sam firewall, upnp i nat

u huaweiu sam iskljucio samo wifi, nat, firewall i dhpc su ukljuceni..

mogu surfat i sve(internet mi nije problem). ali lokalna  brzina u kod dlna je tih 240/mbit u sec u prijevodu kada gledam malo zahtjevniji film u nekom trenutku film pocne stucat

probam sam hrpu dlna servera...

plex, windows media server, kodi itd....

sada sam na servioo i tako ce ostati a brzine su i dalje iste..

na preporuku sam i iskljucio net bios i opet banana...

sto mi je dalje ciniti? i jel su postavke koje sam gore uradio ispravne? sve je povezano putem LAN portova (wan nisam koristio) jedino dlink je povezan s tvom na tih 5ghz 

probao sam kompletno iz petlje iskljuciti huawei ruter opet je isto dakle tih cca 240mbit/sec

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2019 21:29 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DLNA problem

Sutra probavam s drugim tv-om.

dakle meni film pocne stucat na apsolutno istom mjestu... kada stisnem pauzu i pratim task manager on i dalje salje podatke i jedom trenutku kada primjetim da nema slanja podatak stisnem play i vise ne stuca

jel ovo problem do playera tva- tj buffer je premali ili tak nesto?

samo neka mi netko potvrdi da sam gore sve napravio ispravno a ovaj problem cu vec nekako rijesiti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DLNA problem

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka