DG = PCI
DGX = PCI-e
Osim toga potpuno jednake kartice.
Čemu onda tolika razlika u cijeni?
I dali mi se isplati kupovati npr Asus Xonar U3 externu usb zvučnu karticu?
DG = PCI
DGX = PCI-e
DG = PCI
DGX = PCI-e
Nešto novijeg datuma je PCIE izvedba, vjerojatno politika proizvođača, gleda da je PCI sad već prilično izumro na pločama, pa zašto ne staviti fer cijenu za PCIE verziju iste stvari .
Ne bi patio na USB zvučnu ukoliko nemaš baš aktivne monitore od par tisuća kn i odlučio si ih upariti sa PC-em, odnosno patiš na buku, eliminaciju iste, čuješ nešto u svojoj audiofilskoj priči što nitko drugi ne itd , ili se baviš ozbiljnijim recordingom..
Dosta će biti i neka PCI/E dovoljno udaljena od napajanja, procesora i ostalih sklopova u kompu, što dalje to u pravilu bolje..ali osobno mislim da se na današnjim karticama radi o nečujnim razlikama i da ljudi zabrijavaju o poziciji zvučne na ploči, kao i DIY emi shieldovima, znam - jer me to držalo neko vrijeme..
Molim preporuku za zvučnu koja treba zadovoljiti samo jedan uvjet - imati COAX izlaz. Imam Z5500 koji su do sada bili spojeni na matičnu koja je imala taj izlaz. Optika mi ne dolazi u obzir jer mi je TV preko optike spojen na zvučnike. Zahvaljujem...
M-Audio Audiophile 2496. Coax joj se nalazi na breakout kablu.
Javi mi se na pp ako te interesira, imam jednu koja mi ne treba, nije besplatna, no voljan sam dogovoriti se :)
Znači ima S/PDIF (coax) i adapter za optiku!!
Trebao sam navesti "Ostale cijenom prihvatljive kartice ..." (tj. iz "Gaming & Entertainment Audio" klase, kako ih Asus specificira) budući da se iz komentara dalo isčitati mu je DX skupa - koliko vidim, na slici je kartica iz Essence serije, pa me ne čudi da ima i koaksijalni i optički izlaz.
Oko razlike u cijeni između DG i DGX - CMI8786 zvučni čip koji se nalazi na navedenim karticama spaja se na PCI sučelje; da bi se spojio putem PCIE sučelja, potreban je PCIE-PCI bridge čip. Na DGX kartici nalazi se PLX-ov PEX8112 bridge čip koji košta oko 15 eura po komadu za narudžbu od 100 komada (za cijenu kod većih narudžbi, nazvati proizvođača).
Asus Xonar DX nije iz Esence serije već Gaming & Entertainment Audio,i slika je od DX zvučne!
Molim preporuku za zvučnu koja treba zadovoljiti samo jedan uvjet - imati COAX izlaz. Imam Z5500 koji su do sada bili spojeni na matičnu koja je imala taj izlaz. Optika mi ne dolazi u obzir jer mi je TV preko optike spojen na zvučnike. Zahvaljujem...
M-Audio Audiophile 2496. Coax joj se nalazi na breakout kablu.
Javi mi se na pp ako te interesira, imam jednu koja mi ne treba, nije besplatna, no voljan sam dogovoriti se :)
Ako je cijena prihvatljiva nemaš se što mislit!!!
Asus Xonar DX nije iz Esence serije već Gaming & Entertainment Audio,i slika je od DX zvučne!
Vidi slike ispod - postao si sliku Xonar Essence STX kartice.
....
Koja od sljedeći zvučnih je najbolja za nezahtjevnog korisnika
1. (USB, ASUS XONAR U3 = 339 kn )
2. Zvučna kartica, USB, DELOCK, Sound Box 7.1, vanjska = 249 kn
Te = ali mislim da su preskupe !
1. 547 kn ---------Asus Xonar U5 (max bi mozda uzeo ovu ako je bolje od ovih gore ! )
2. 745 kn ----------Asus Xonar U7
Zvučnike ću spajati na Hp ProBook4520s Laptop.
Ova U7 mi je previše nekako za dati !
Vjerojatno ce ici sa Genius zvučnicima..... jednim od ova 3 (nemogu odluciti koji su najbolji od ta 3 :) )
GENIUS SW-HF5.1 6000, javor, 5.1, 3.5
GENIUS SP-HF2020 v2, 2.0, 3.5 mm, crni
Itko ?
Itko ?
Na tvom mjestu uzeo bi xonar U3 i corsair sp2500 kao kombinaciju.
Ako pozeliš, bolju zvučnu, ipak je lakše prodaš i uzmeš neki bolji externi DAC.
Pozz
Itko ?
Na tvom mjestu uzeo bi xonar U3 i corsair sp2500 kao kombinaciju.
Ako pozeliš, bolju zvučnu, ipak je lakše prodaš i uzmeš neki bolji externi DAC.
Pozz
Koji bi bili bolji od nje ? Do nekih 800 kn ?
Da li se isplati kupiti NuForce UDAC3 i da li je to najbolje sto se moze naci do 1000kn (sluzilo bi samo za muziku slusat - FLAC)?
Imam nove zvucnike Genius GX SW G2.1 3000 i zadovoljan sam njima no zanima me koliko bih jos dobio na kvaliteti s nekom zvucnom karticom kvalitetnijom jer su mi trenutno spojeni u maticnu plocu. Isplati li mi se kupovati neku i koju biste mi preporucili na ovu konfiguraciju(ako to ima ikakve veze s konfiguracijom ostalom)?
Šta misliš spajati na to, slušalice ili pojačalo, ako je pojačalo ovo ti je odličan izbor http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=115_339&products_id=8502 .
Ako ti odgovara zvučna kao komponenta, ovo ja imam, može se naći za soma kuna polovno(mislim da je netko i na forumu prodavao) http://www.asus.com/Essence_HiFi_Audio/Xonar_Essence_ST/overview/ to radi brutalno dobro kada staviš HIFI mode, onda ti radi burr brownow pretvarač, pogledaj si recenzije, odlična stvar, mislimo sam da ne može izaći hi fi iz kompa, ipak može :)
Ako bi uzimao nesto onda bi to bila vanjska zvucna/DAC.
Spajao bi na pojacalo/reciver na koji su spojeni zvucnici Boston A26, a nekad i na zvucnike koji su mi na stolu (Genius sp hf 1250B ).
Onda definitivno ovo bi ja uzeo, http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=115_339&products_id=8502 , radi preko usb-a i pogledaj si reviewe, za te pare solidan uređaj,
pozz
Koja od ove dvije zvučne kartice je bolja ? One su u užem izboru za uzet !
Asus Xonar U 3
http://www.asus.com/Sound_Cards/Xonar_U3/specifications/
Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
http://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x-fi-surround-5-1-pro
Spajao bi zvučnike na laptop Hp ProBook 4520s pa me zanima da li je uopće potrebno i uzimati te zvučne ? Da li je zvuk osjetno bolji s obzirom na ovu ugrađenu u laptop ?
Unaprijed hvala na odgovorima :)
Imam nove zvucnike Genius GX SW G2.1 3000 i zadovoljan sam njima no zanima me koliko bih jos dobio na kvaliteti s nekom zvucnom karticom kvalitetnijom jer su mi trenutno spojeni u maticnu plocu. Isplati li mi se kupovati neku i koju biste mi preporucili na ovu konfiguraciju(ako to ima ikakve veze s konfiguracijom ostalom)?
Zna li netko?
Zna li netko?
Da i mene zanima jel se dobije ista s tim zvučnim ?? Ili je to bezveze ...
@jakic & brainstorm
Da ne kompliciram, bilo kakva moderna zvučna je bolja od vaših glazbenih izvora. Tako da zapravo ne možete pogriješiti. Poata nabavke bi bila u tome da primječujete razliku u zvuku i da vam se to svidja.
Trebali bi imati snažniji zvuk i bolju razlučivost opčenito sa takvim upgradeom. Samo kupujte unutar buđeta da se ne razočarate. Lp
Pozdrav svima .
Stvar je slijedeća. Nabavio sam stereo pojacalo integrirano i zvučnike ( kvalitetno). Naravno da primjecujem razliku između mp3 i flaca cak i preko integriranog realteka jel razlika je zaista cujna na toj opremi.
Trenutno pustam glazbu sa pc-a preko foobara 2000 ali sa integriranog realteka. spaja se preko 3,5mm adaptera > rca chinc > pojacalo (nema u sebi DAC) > kablovi + zvucnici. cak ni sad to ne zvuci lose ali siguran sam da bi se boljom zvucnom karticom zvuk unaprijedio.
Zamolio bih sve znalce da me savjetuju da li kupiti internu zvucnu, vanjsku usb zvucnu ili usb DAC?
napominjem da nisam zainteresiran za 7,1 i slicne opcije za HT, nego samo za klasicni 2,0 stereo. pozeljno je da je 24/192 . maticna je asrock h67M
http://www.asrock.com/mb/Intel/H67M/index.asp?cat=
bacio sam oko na asus xonar essence stx,
kartici ce biti namjena samo slusanje mjuze i nista drugo. dragi ljudi pomagajte i dajte neki prijedlog.
unaprijed se zahvaljujem na konstruktivnim odgovorima živjeli
unaprijed se zahvaljujem na konstruktivnim odgovorima živjeli
Prvo napravi ABX test, a onda razmišljaj o 24/192 za slušanje glazbe.
A Realtekica, jel pokvarena?
iskeno imam dosta kvalitetno ripane mjuze 24/96 i 24/192 radio sam test i iskreno na postavu od pojacala http://m.ronis.hr/marantz/321/pojacalo-marantz-pm-14s1-srebrni/PM-14S1-S i
zvucnika http://m.ronis.hr/bowers-wilkins/883/zvucnici-bowers-wilkins-683-s2-crni/BOWERS-WILKINS-683-S2-crni.
iskreno razliku ja osobno ne čujem. ali tko ce ga znati kako bi disalo sa boljim dacom!? svi se kunu kako je razlika cujna otkad su presli na usb dac. ali volio bih takve ljude stavit na blind test.
Da li je netko od vas koristio AudioQuest DragonFly?
Ima li gdje kod nas u trgovini za uzet ili je bolje nešto drugo za oko 1000kn?
Pošto već imaš jako impresivan stereo sustav, bilo bi skroz glupo ne uložiti još malo za kvalitetan DAC.
Siguran sam da ćeš primjetiti razliku u kvaliteti zvuka.
Nešto tipa ''Micromega MyDac'' - a bi dobro leglo u sustav.
Predlažem da se još dodatno savjetuješ oko odabira DAC-a, sa ekipom na audiofil.net forumu.
Ako trazite DAC bacite oko na HRT ponudu u adm-a... a ovaj HRT Music Streamer II bi trebao biti nekakav best buy za oko 1000kn.
@djigibao
Mislim da je mediaaudio.hr uvoznik AudioQuesta za hr, ba baci oko na njihove stranice... ili odi do njihove maloprodaje "Dobar Zvuk", imas ih u Splitu i Zagrebu.
Pozdrav!
zanima me koja bi zvucna najbolje pasala uz headset Sennheisser pc 330.
Posto ce se koristit najvise za igre bilo bi dobro da podrzava virtualni surround sound (ako se ne varam to imaju creative zvucne?) i zanima me koliko je to dobro izvedeno?
Cijena bi trebala biti do nekih 200kn (moze i iz stranih trgovina da se moze naruciti.)
Hvala!
Uzeo sam novu zvucnu karticu ASUS Xonar DGX 5.1.
Instalirao sam najnovije drivere i sve radi kako treba, ali vidio sam da neki koriste UNi Xonar Driver(http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/).
Koliko su ti driveri bolji ili mozda nisu?