Zvučne kartice - Generalni Topic izdvojena tema

poruka: 1.883
|
čitano: 631.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zvučne kartice - Generalni Topic

Imam pojačalo spojeno na računalo, na integriranu zvučnu karticu, pa me zanima, jel bi dobio kvalitetniji zvuk, ako kupim zasebnu zvučnu karticu i na nju spojim pojačalo, radi se o Pioneer SA-8500 II pojačalu iz 70-ih, tako da sam ograničen  jedino cinch-evima, trenutno sam spojio cinch na 3.5 na integriranu zvučnu od GA-p35ds3p, malo sam čitao unatrag ovu temu, vidim da nema velike razlike između vanjske zvučne od 150 i 1000Kn, a ja pretežno slušam glazbu, tu i tamo pogledam kakav film i odvrtim igru, sad sam vrlo zadovoljan zvukom, al me ipak zanima, jel bi se dalo dobiti išta kvalitetnije, npr sa xonarom dg, zaboravio sam napomenuti da glazbu (flac format) slušam sa akg k241 koje spajam na pojačalo. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tvoj Realtek 889A je dugo bio njihov flagship što se integriranih codeca na pločama tiče, i to ne samo njihov.

Dan danas je vjerujem pristojna zvučna. Moram reći kako sam imao priliku koristiti taj codec kao i Audigy 2 ZS i X-Fi Music, i moram ipak prednost dati zasebnoj zvučnoj, najviše zbog čišćeg i glasnijeg outputa, kao i detaljnijeg & kvalitetnijeg zvuka u igrama (vjerojatno implementacija više razine EAX-a i kvalitetniji sami driveri u smislu postavki za igre), to je ono što mi je ponajviše trebalo.

Danas 100-150kn nije nikakav novac za zvučnu karticu, a može se dobiti čitav niz kvalitetnijih kartica od bilo kojeg ponuđenog onboarda.

Isprobao sam nedavno i Xonar DGX, dobra zvučna, no zvuk na DX modelu me naprosto oduševio, što se tih Xonara tiče, pogotovo bang4$ kupovine.

Na tebi je da odlučiš, ukoliko imaš 150kn viška, da se naći veoma pristojnih kartica, primjerice za 130kn je bila neki dan X-Fi Extreme Music na njuškalu, potvrditi će svatko tko ju je slušao i koristio, da se radi o vrlo dobroj zvučnoj za tu lovu, možda i ponajboljoj do 200-250kn.

Od ostalih kupnji preporuka za Audigy 2 ZS, Audigy 4, X-Fi Titanium i Xonar DX. Sve ovisi koliko love misliš potrošiti. Prve se već oko 100kn nađu, dok su zadnje do 300.

Ja bi to sveo na : za analogno spajanje - ipak zasebna zvučna, za dig./opt. - iskoristiti zvučnu na ploči.

Puno toga ovisi i na što si navikao, ja primjerice valjda preko 15g. koristim 99% vremena zasebne zvučne, vjerojatno nešto ima i u placebo efektu, koji je malo - potrajao, da tako kažem, i prešao u naviku. Nekome je zvuk sa integriranih zvučnih - odličan, topao, a sa Creative kartica - metalan, umjetan. I to sam čuo.

Poslušaj, možda najbolje. Ako imaš priliku, prije kupnje. To bi bilo odlično, da ti netko posudi istu ili sličnu zvučnu kakvu bi kupio, pa sam procjeni nakon par dana intenzivnijeg i raznovrsnijeg slušanja.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 8:29 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Mene zanima koja je razlika izmedu integrirane i odvojene zvucne,koja je bolja i sto bi se trebalo gledat pri kupnji odvojene zvucne?

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Trebam misljenje za Creative Sound Blaster ZXR zvucnu karticu,Logitech z 5500 digital bi spojio preko 6ch direct,a denon sluske direkt u zvucnu prek 6mm jacka...

Planiram ih uzet preko Computer universa ,ak neko zna di je bolje za kupit nek da prijedlog (kod nas ih nema bas)...

Edit:izasli drajveri za moju Creative gamer fatality X-fi zvucnu L11_2_30_0004 (s kojom imam problema),a najvjerovatnije i ostalu familiju x-fi

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:55 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ili ASUS Xonar Essence ST 7.1 ,znaci sluske direkt u karticu a logitech z5500 digital preko toslinka (optical)

mozda bi cak i nastavak uzeo ASUS Xonar H6, 7.1

3 ASUS Xonar Essence ST 7.1
2 Creative Sound Blaster ZXR
They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:57 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam AsRock z77 pro4 s integriranom 7.1 HD realtek zvucnom,uz to philipsove 2.1 (100w) zvucnike i sol republic slusalice. Slusal sa cloud music servisa tipa soundclout etc. ima i malo youtubea.

Da li mogu s jednom od ovih zvucnih dobiti bolji i kvalitetniji zvuk,da li se osjeti razlika ili je bacanje novaca? Ne kuzim se u to pa zato i pitam. 

Ovo su mi dostupne za kupnju:  1. Creative Sound Blaster Recon3D SBX

2. Creative Sound Blaster Z

3. Asus Xonar DX 7.1

Ili ako vi imate koju za preporuciti.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 21:10 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav! Trebala bi mi pomoć
Da li je isplativo uzimati nekakvu zvučnu karticu od 500kn na ovu moju matičnu, (ranger vii asus).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Zvučne kartice - Generalni Topic
Bevis kaže...

Da li je isplativo uzimati nekakvu zvučnu karticu od 500kn na ovu moju matičnu, (ranger vii asus).

Po meni ne, osim ako nemaš neku ekstra dobru i skupu audio opremu ili ako ti treba zbog nekih profesionalnih zahtjeva. Što uopće spajaš od audio oprema na taj komp?

11 godina
XXX kaže...
Bevis kaže...

Po meni ne, osim ako nemaš neku ekstra dobru i skupu audio opremu ili ako ti treba zbog nekih profesionalnih zahtjeva. Što uopće spajaš od audio oprema na taj komp?

z906 i z523, nije nikakvo profesionalno bavljenje nečim, samo volim lijepo zvuk :)
Ukratko me zanimalo samo da li je nekakva zvučna od tih novaca bolja od ove na matičnoj mi.

17 godina
odjavljen

Nisam probao konkretnu kombinaciju koju imaš ali mislim da bi ti ulaganje u zvučnu bilo bacanje novaca. Ta koju imaš ma matičnoj je odlična. Npr. moja integrirana na matičnu je bolja ili jednako dobra kao i audigy SE koju ima također u kompu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 9:29 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...

Nisam probao konkretnu kombinaciju koju imaš ali mislim da bi ti ulaganje u zvučnu bilo bacanje novaca. Ta koju imaš ma matičnoj je odlična. Npr. moja integrirana na matičnu je bolja ili jednako dobra kao i audigy SE koju ima također u kompu.

Odlično, hvala. Samo me zanimalo da li je to isplativo ili ne jer nikad nisam imao zvučnu karticu.

15 godina

Pozdrav, zanima me jesu li USB zvucne od 100-200kn isplative? Uzeo bih si zvucnu za laptop, ali ako zvuk nije puno bolji sa njima onda mi nema previse koristi od toga.

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nema ti to nikakvog smisla raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Ovako, imam Xonar DG zvučnu karticu te neke 2.1 Logitech zvučnike koje niti ne koristim za output već koristim isključivo njihov 3.5mm jack za spajanje slušalica.

Do danas sam koristio neke obične Philips slušalice od kojih 100-150 kn, a sada sam nabavio Sony bežične slušalice koje koriste RF tehnologiju. Javlja se poznati šum, a i kvaliteta zvuka mi se čini inferiornija naspram pet puta jeftinijih žičnih slušalica (ali zato mogu s njima na WC {#}).

Ne razumijem, je li njihova namjena isključivo gledanje TV-a ili bi se trebale moći koristiti i sa PC-jem? Šum je inače to jači što je zvuk više pojačan na samim slušalicama - imaju nekakav slider koji ide od 0 do 10. Na 7 se koliko-toliko može tolerirati, ali dalje više ne. Ispod te vrijednosti je output preslabašan.

Zar je RF tehnologija toliko loša da se moram s tim pomiriti te bi li trebao nabaviti BT slušalice ili nešto treće? Svjestan sam da se cijena kvalitetnih bežičnih slušalica penje do vrtoglavih visina, ali nisu ni ove baš zadnje smeće ako je cijena ikakvo mjerilo.

Igrao sam se s kanalima (baze i slušalica - tri su dostupna) i impedancijom u Audio Center aplikaciji (nisam mogao pronaći točan podatak za ovaj model, možda ni nema veze kod bežičnih - nisam ekspert po tom pitanju). Jedino što nisam probao je priključiti bazu direktno u zvučnu karticu iako ne vidim kako bi to trebalo pomoći.

Sve u svemu, prilično sam razočaran s ovim govnetom. Eh da mi je para za neke Bose ili Harman Kardon slušalice.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pojačalo zvučnika može unijeti smetnju u signal (pogotovo ako se radi o jeftinim zvučnicima), stoga bazu spoji direktno na zvučnu karticu, glasnoću u Audio Centeru podesi na cca 80-90%, ako ti nije preglasno, a glasnoću na slušalicama drži na nižim postavkama - time bi se trebao smanjiti šum. Impedancija ne igra veliku ulogu kod bežičnih slušalica budući da se baza napaja putem adaptera, ali postavljanjem postavke u Audio Centeru na višu impedanciju se može dobiti jači signal koji ulazi u bazu - samo pripazi da ne dođe do distorzije.

Same slušalice koriste analogni prijenos zvuka (FM) tako da je šum uvijek prisutan - prema korisnicima koji su podijelili iskustva na netu, neki su napisali da je šum jedva čujan, dok su drugi napisali da je vrlo čujan; nema informacija o tome kako su ih spajali i koje su postavke glasnoće koristili, pa je moguće i da kontrola kvalitete malo šteka. U samim slušalicama se nalaze četiri zavojnice bez jezgre, pa ovisno o njihovoj izradi šum može biti glasniji ili tiši - jednom su korisniku pale na pod i šum se znatno pojačao; u pokušaju popravkam otvorio ih je i savijanjem zavojnica mijenjao njihov induktivitet, te samim time i frekvenciju rada, čime se mijenjala i količina šuma jer slušalice nisu radile na ispravnoj frekvenciji.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
13 godina
hrx kaže...

Pojačalo zvučnika može unijeti smetnju u signal (pogotovo ako se radi o jeftinim zvučnicima), stoga bazu spoji direktno na zvučnu karticu, glasnoću u Audio Centeru podesi na cca 80-90%, ako ti nije preglasno, a glasnoću na slušalicama drži na nižim postavkama - time bi se trebao smanjiti šum. Impedancija ne igra veliku ulogu kod bežičnih slušalica budući da se baza napaja putem adaptera, ali postavljanjem postavke u Audio Centeru na višu impedanciju se može dobiti jači signal koji ulazi u bazu - samo pripazi da ne dođe do distorzije.

Same slušalice koriste analogni prijenos zvuka (FM) tako da je šum uvijek prisutan - prema korisnicima koji su podijelili iskustva na netu, neki su napisali da je šum jedva čujan, dok su drugi napisali da je vrlo čujan; nema informacija o tome kako su ih spajali i koje su postavke glasnoće koristili, pa je moguće i da kontrola kvalitete malo šteka. U samim slušalicama se nalaze četiri zavojnice bez jezgre, pa ovisno o njihovoj izradi šum može biti glasniji ili tiši - jednom su korisniku pale na pod i šum se znatno pojačao; u pokušaju popravkam otvorio ih je i savijanjem zavojnica mijenjao njihov induktivitet, te samim time i frekvenciju rada, čime se mijenjala i količina šuma jer slušalice nisu radile na ispravnoj frekvenciji.

Prvo, zahvaljujem se na iscrpnom odgovoru. {#}

Radi se inače o Logitech S200 zvučnicima koji su sada već dosta stari, ali su ispravni.

Razlog zbog kojeg bazu slušalica spajam preko njih je što je kabel koji je došao s bazom prekratak (oko metra duljine ako se ne varam) te ne može doći do 3.5mm ulaza na zvučnoj kartici.

To je veliki minus ovih slušalica imho, nedopustivo. Baza stoji na stolu koji ima rupu za provući kabele, a odmah ispod stola se nalazi kučište. Vrlo mala udaljenost, ali što je tu je. Može se u Chipoteci nabaviti produžni, ali to je dodatni izdatak i nepotrebno gubljenje vremena.

Da, to sam i ja primijetio da se radi o subjektivnom dojmu glede šuma, ali vjeruj mi da je na glasnoći podešenoj preko 7 vrlo primjetan i iritantan, da ne govorim ako se postavi na 10 što je maksimalna vrijednost. Jedva se čuje izvedba nekog laganijeg žanra. Smiješno je također i to da pojačavanje glasnoće u Audio Centru preko 50 nema baš nikakvog učinka - isto je na 50 kao i na recimo 90. {#}

Našao sam također i to korisničko iskustvo glede raskopavanja slušalica te vjerujem da je umanjilo pojavu šuma, ali ne znam koliko bih se ja tu snašao sa srednjoškolskim poznavanjem elektrotehnike i elektronike. Nije to baš idealno.

Danas sam također doživio i razne padove jačine signala što dovodi do iznenadnog pada glasnoće i pojave krčenja zvuka. Pretpostavljam da se negdje preklapa signal - radio, mobitel, itd. Probao sam sa sva tri kanala koja nudi, ali ista je stvar. Na zgradi do moje (dvadesetak metara udaljenosti) su inače postavljeni odašiljači mobilnog signala (ili kako se to već zove). Moguće je i da oni tu smetaju.

Uglavnom, prilično loše iskustvo zasada te se namjeravam riješiti ovih slušalica u najkraćem mogućem roku i nabaviti neke kvalitetne žičane slušalice.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 23:12 (pr0n_addict).
15 godina

Posjedujem creative fatal1ty xtreme gamer zvucnu i zanima me kad bi uzeo Asus XONAR Essence One MUSES Edition za slusalice dali bi se te dve zvucne slagale u smislu kad koristim jednu da je druga softverski iskljucena (na disable).

Jednu bi koristio za filmove (creative) ,a na drugoj slusao muziku (asus)???!

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 13:20 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa instalirao bi obje, sa driverima za obje i šaltao na playback devices u svom OS-u, ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja znam koristiti SoundSwitch za prebacivanje izmedju usb headseta i zvucne, vrlo zgodan programcic za prebacivanje izmedju outputa preko hotkey-a.

@lmutak

Tu Xonar mislis uzeti samo za slusalice ili? Ako je to slucaj mozda bi ti bolji izbor bio neki headphone amp, tipa Pro-Ject Head Box S ili sl.

I zasto uopce ostavljati ovu Creative ako ides na bolju zvucnu? Xonar nije dobar za filmovi ili?

Sveti PCE Forum!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako se ne varam X-Fi ima nešto širu Dolby podršku, konkretno Dolby Digital EX & DTS. DDL paket znam da se doplaćivao neku siću svojevremeno, vjerojatno onda i to podržava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam logitech z 5500 digital i koristio bi creative zvucnu za filmove,a asus xonar bi koristio za muziku (denon d7100).

Najradje bi uzeo creative zxr jel ona ima izlaz za z5500 i sluske zajedno ,al vidim da je asus xonar essence one muses edition one pala cijena za soma kuna pa se nes premisljam.

Ispravite me ak sam u krivu al asus ima izlaz samo left i right (nema 5.1).

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 23:59 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To je odličan USB DAC i pojačalo za slušalice namjenjen prvenstveno za audiofile!!

Samo stereo!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dakle trebala bi mi preporuka usb zvucne kartice ili nekakvog kontrolera ili bilo sta da bi upogonilo nove zvucnike sta san uzea a to su m-audio bx5 d2.

Cijenom bi isa do nekih 1000kn max....najvise mi je upala u oko scarlett 2i2 i vidin da je dosta dobra po netu, nasa san jednu na njuskalu al izgleda da je rezz drzin fige da taj neko odustane, al ako mi to propadne ima li sta bolje uzez za te pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Molim preporuku za zvučnu koja treba zadovoljiti samo jedan uvjet - imati COAX izlaz. Imam Z5500 koji su do sada bili spojeni na matičnu koja je imala taj izlaz. Optika mi ne dolazi u obzir jer mi je TV preko optike spojen na zvučnike. Zahvaljujem...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 12:45 (Friday).

0 0 hvala 0
13 godina

Asus Xonar DX

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Asus Xonar DX

Za te novce mogu kupiti matičnu koja na sebi ima takav izlaz, ne?

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
volegradele kaže...

Asus Xonar DX

Za te novce mogu kupiti matičnu koja na sebi ima takav izlaz, ne?

DA,moš i kg pečene janjetine pojest!!{#}

A jebeš ga,ja sam si bi kupio Asus Xonar DX2 samo radi coaxa!!Ovo je odlična zvučna,znam da si gamer i ako imaš poštene sluše dugnut češ K/D ratio,postat češ ko šišmiš!! :D

A malo proguglaj jeftinije modele

AUDIOFIL
16 godina
neaktivan

Xonar DX nema koaksijalni S/PDIF izlaz - posjeduju ga Xonar D2/D2X i Xonar HDAV1.3 Normal/Slim/Deluxe. Ostale kartice imaju samo optički S/PDIF izlaz, često kao kombinaciju s Rear Out ili Analog In na istoj rupi.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
17 godina
neaktivan

Ima li neke bitne razlike između Xonar DG i DGX? Planiram spojiti Sennheiser G4ME One koje su stereo na zvučnu karticu tako da imam suround zvuk, impedancija im je 50 ohm-a.

EDIT: imam matičnu sa "Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC " Valja li to šta ili bi trebao kupiti zvučnu? Najbitnije mi je da imam suround na slušalicama, zvučnike ne koristim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 16:58 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

DG = PCI 

DGX = PCI-e

Osim toga potpuno jednake kartice.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice