Sound Card: AC-1 vs Xi-Fi vs X-meridian vs Sonar

poruka: 5
|
čitano: 1.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nema baš puno ljudi neke od ovih kartica, nema ih baš puno

koji bi ih negdje mogli testirati, ali bih molio one koji su bili u prilici

osobno dobiti uvid u njihove karakteristike da predlože koju.

Po nekim saznanjima koje sam dobio recimo npr.:

Razer Barracuda AC-1 - previše metalan zvuk (primarno namijenjen igrama upitna podrška za EAX)

Creative Xi-Fi - univerzalac koji iako ima podršku za igre ipak je doma u multimediji

Auzentech X-Meridian / Prelude - audiofilska kartica / high-end sa EAX 5.0 podrškom

ASUS Sonar D2X - puno vike nizašto posebno (baš mi i nije neka opcija usporediva s gore navedenim, no ako netko zna nešto što ja neznam...)

odnos za što tražim karticu - 50:50 ( igre : multimedija )

respect

hr_dabar

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 17:06 (hrvatski.dabar).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

X-Meridian ima najbolji zvuk od ponudjenih i moze se kustimizirati.I da nisi napomenuo igre reko bi od ovih ponudjenih bez razmisljanja ali koliko znam ne podrzava eax od 3 na dajje

Asus takodjer nije prije imo eax vec emulaciju kroz gx uostalom od xonara vredi jedino stx essence

Razer nisam koristio ali ne djeluje mi dobro ni na papiru

Imas x-prelude koja je slicna xfiju pa je dobra za igre

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma, ja mislim da bi ovaj prelude bio najbolja opcija

jedino neznam da li je jak u opcijama (customizaciji) kao meridian

prelude ima podršku za eax 5.0, dok je meridian na 3 koliko znam

meridian je daleko najbolji što se tiče audiofilskog sounda to znam

ova razerova je ona brija - uzmi našu zvučnu, uzmi naše slušalice, uzmi naše zvučnike i to zvuči savršeno

iako kažu da je bolasno jaka u igrama (time primarno misle na multiplayer oriented FPS), no jedan tip mi je rekao

da ima metalan zvuk na koji se treba naviknuti (kao, kad pucaš iz AK-47 to je real sound, ali da kad gledaš film onda

shvatiš da ti je sound nekako umjetno hladan, metalan - tak je to definirao )

valjda je mislio na ono kad recimo uzmeš Jamo zvučnike i njihov bass je "blurf" (mekan, razvodnjen i sl.) a kod AR-a su "bum" (odrešit, rezonantan i sl.)

e sad je brija da meni baš paše takav bas (tvrdi, rezonantan)

no kad nigdje to nemrem isprobat ...

kod nas nitko neda, a i auzentecha kod nas nitko ni nema koliko znam

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 18:29 (hrvatski.dabar).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Sound Card: AC-1 vs Xi-Fi vs X-meridian vs Son

Ajde da se i ja malo ovdje ubacim, ali kao, kako bi gameri rekli, noob.

Ovako, razmišljam o kupnji zvučne kartice. 

Ideja je nabaviti monitor sa TvTunerom (gledanje TV), filmovi (pogledam recimo, u prosjeku 3-4 mjesečno), Youtube (dnevno 3-5 sati), igranje (mjesečno možda 20-30 sati FPSa i/ili RPG, preko ljeta i zime kada imam malo više slobodnog vremena - čitaj 2x 2-3 tjedna godišnje - MMO, 5-6 sati dnevno), i to bi više-manje bilo to. Na to bi bili prikopčani JBL Creature III (opcionalno Creative Fatal1ty Gaming headset, iako, vjerujem da će veliku većinu vremena slušalice biti na matičnoj, ali nikada ne reci nikad)

Razmišljam o X-fi Extreme Gamer i X-fi Extreme Music, ali to, iskreno, jer su jedine kartice za koje znam, a da su kvalitetne (Creative X-fi, jel...).

Ako itko ima ikakav savjet...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
RE: Sound Card: AC-1 vs Xi-Fi vs X-meridian vs Son

Bukva za tvoju namjeru je svejedno.Bolje zvucne sa boljim dacovima sluze za glazbu.Kod igra pa i filmova ti je xfi bilo koji cist dosta.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice