Ram i Windows7

poruka: 5
|
čitano: 1.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zauzece rama i Windows7

Pozz raja

Nemam kod sebe trenutno nikog strucnog da me malo uputi pa sam shvatio da je ovaj forum najbolje rjesenje.Znaci stanje je ovakvo. Nedavno (tacnije jucer) sam kupio acer extensa 4670z, 2gb rama(nezz koji,)  processor 2.10 pentium dual-core, gravicka intel GMA4500 sa instaliranim windows7 ultimate, a moje pitanje glasi ovako: Posto sam malo upucen znam da integrirana graf( u mom slucaju) uzima memoriju od rama isto tako windows7 je 32bit i vjerovatno i on isto tako a kod mene je prikazano da je zauzece rama oko 30% posto, da li je to normalno.

Znaci pitanje je bas amatersko i vecini vas ce biti smijesno ali mene bas zanima.

Toliko od mene i jedan pozz i BiH ;)

Nadam se da cu sto prije dobit odgovor.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zauzece rama i Windows7

Da to je normalno ,meni na 64 bit win7 troši u mirovanju 1gb rama od 4gb instalirana.

pozdrav iz Slavonije
15 godina

Shvati da kad bi samo zelio instalirat win 7, treba ti 2Gb RAM-a, a kad jos dodas da (kao ja) imas integriranu graficku, koja ti također jede RAM-e, ne ostaje ti bas puno slobodne radne memorije.. 

Moja preporuka: Uzmi jos 1Gb, da "lakse zaspes". Laptop ce ti biti brzi i "tecniji", lakse ces igrat i igrice i dr.

Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 18:03 (passat).
15 godina
neaktivan
Da, slazem se s tobom da ukoliko bih dodao jos koji gb rama laptop bi funkionirao brze, ali sto se tice igara mislim da je sasvim dovoljno jer sa trenutnom grafickom karticom koju imam nije moguce pokrenuti zahtjevnije naslove koji traze bas dosta resursa.

Imam i jedni pitanje:
Zamislimo situaciju da mi se sada pokvari graficka kartica koja je integrirana u maticnu plocu, ne moze doci do zamjene iste, da li to znaci da laptop mogu baciti,
ili pak da li je moguce zamjeniti kompletnu maticnu plocu
15 godina
Nightcomer kaže...
Da, slazem se s tobom da ukoliko bih dodao jos koji gb rama laptop bi funkionirao brze, ali sto se tice igara mislim da je sasvim dovoljno jer sa trenutnom grafickom karticom koju imam nije moguce pokrenuti zahtjevnije naslove koji traze bas dosta resursa.

Imam i jedni pitanje:
Zamislimo situaciju da mi se sada pokvari graficka kartica koja je integrirana u maticnu plocu, ne moze doci do zamjene iste, da li to znaci da laptop mogu baciti,
ili pak da li je moguce zamjeniti kompletnu maticnu plocu

Taj poduhvat bi te dosao skoro toliko, da bi zapravo mogao uzeti potpuno nov laptop

Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 0:01 (passat).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice