Računalo za DL i UP

poruka: 10
|
čitano: 1.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Računalo za DL i UP

Imam jednu staru kantu koju bi sredio i na nju stavio OS gore. Ona bi služila samo za download i držanje torrenta na seedu. Dakle plan je spojit ju na moj router s kojim se i ja spajam na net. Sad me zanima dal mogu ta svoj stroj povezat s tom kantom ako ja na njemu imam Windows 7 Ultimate x64, a na kantu bi stavio Ubuntu 15.1? Dal mogu napravit mrežu iako su oni spojeni preko routera pa da sa kante mogu šerat sve da sve što skida ne moram prebacivat preko prijenosnog HDD-a?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Računalo za DL i UP

Znam da se sa windowsa na windows može shareati a dlai sa linuxa na windows e to ti nebi znao

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Računalo za DL i UP
ParaNO1d kaže...

Imam jednu staru kantu koju bi sredio i na nju stavio OS gore. Ona bi služila samo za download i držanje torrenta na seedu. Dakle plan je spojit ju na moj router s kojim se i ja spajam na net. Sad me zanima dal mogu ta svoj stroj povezat s tom kantom ako ja na njemu imam Windows 7 Ultimate x64, a na kantu bi stavio Ubuntu 15.1? Dal mogu napravit mrežu iako su oni spojeni preko routera pa da sa kante mogu šerat sve da sve što skida ne moram prebacivat preko prijenosnog HDD-a?

Možeš. Tut. Obrati pozornost na "Creating share on Linux".

Bulldozer kaže...

Znam da se sa windowsa na windows može shareati a dlai sa linuxa na windows e to ti nebi znao

A čemu onda pišeš?

My name is Legion... For we are many!
17 godina
neaktivan

Planirao sam Ubuntu jer je starija kanta ali ako ne budem mogao iskonfigurirat stavit ću Windowse.

16 godina
ParaNO1d kaže...

Planirao sam Ubuntu jer je starija kanta ali ako ne budem mogao iskonfigurirat stavit ću Windowse.

-svejdno koji OS, mreža je mreža.. (rade sve kombinacije).

-ako stavljaš npr ubuntu, tad koristi stariju ver, npr 9x. za stariji HW.

-fileshare je najjednostavnija, osnovna mržena stvar. User, pass, permision, to je sve. Razlike OSeva su više navika-prepozanvanje... pošto si win juzer, 'lakše' se snađeš na win. Verzije.. hmm jedino vjeojanto nema smisla x64bit, možda je zbog HWa optimalniji XP (i stari ubuntu, jednak razlog, support + raspoloživi resursi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Računalo za DL i UP

Zašto jednostavno ne ubaciš disk iz stare kante u novu, i sa njega čitaš/pišeš torrente. Što će ti još jedna kanta da ti troši struju i zuji?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Glamdring kaže...

Zašto jednostavno ne ubaciš disk iz stare kante u novu, i sa njega čitaš/pišeš torrente. Što će ti još jedna kanta da ti troši struju i zuji?

Imam laptop koji koristim za sve i neda mi ga se stalno ostavljat upaljenog. A tu kantu bi stavio u drugu sobu di nema nikog tako da mi neće smetat što zuji i što stalno radi ipak mi je to zgodnije nego da sa svojim skidam, a onda mi smeta ako nešto seedam ili downloadam dok spavam. Ipak volim imat mir :D

17 godina
neaktivan

Pa dok spavaš odneseš laptop u drugu sobu :) :)

eventualno nabaviš još jedan punjač :)

16 godina

..uz prednost, ako TV ima DLNA.. odvojeni media server/htpc ima smisla. Danas je sve na mreži..

-i mana, stare kante su stare kante, kvare se, manji diskovi.. ponekad je dovoljno iskoristiti npr router/modem s USBom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
Računalo za DL i UP

Tebi treba NAS, to ti je najbolja opcija i potrosnja struje je manja nego sa bilo kojim starim/novim PCom :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice