Procjenja kompa

poruka: 10
|
čitano: 1.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Procjenja kompa

Eo ovak, zanima me vasa procjenja kompa (pomogucnosti SVE ZAJEDNO) ... A konf. je:

Cpu: Intel pentium Dual-core E 5200 2,5 Ghz @ (OC) na 3.2 Ghz

MBo: (riknila stara, pa novo kupljena , sa garancijom) Asus P5KPL- AM

Gpu: Gigabyte Geforce 9500 GT ,  512 MB, DDR3

Memorija: Kingmax 2 Gb, 800 Mhz

HDD: Seagate barracuda ATA , 160 Gb, 7200 rpm

Psu: Codagen 500w

CPU cooler: Scythe, Big Shuriken

Opticki uredjaj: LG  DVD-rw, S-ata

Kuciste: Codagen

Monitor: Samsung T200

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procjenja kompa

Meni se cini OK, jedino mi se cini da ti 2Gb DDR2 rama nije dosta za ovu konifiguraciju, iako bi trebala ici bez problema i sa 2Gb.

I hard disk ti je malo premalen, no to je tvoja stvar, ako nemas sta vise za pohranit onda ti je taj kapacitet dosta.

Nisam siguran, ali mislim da ti netreba napajanje od 500W. Ali ako si to sve vec kupio, onda nema veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Procjenja kompa
domba_Os kaže...

Eo ovak, zanima me vasa procjenja kompa (pomogucnosti SVE ZAJEDNO) ... A konf. je:

Sve zajedno (sa monitorom) = 1800-2000 kn ...Sve te cifre su relativne, sve je na tvojem umijecu trgovanja i ne znanju kupca...

bart94 kaže...

Meni se cini OK, jedino mi se cini da ti 2Gb DDR2 rama nije dosta za ovu konifiguraciju, iako bi trebala ici bez problema i sa 2Gb.

I hard disk ti je malo premalen, no to je tvoja stvar, ako nemas sta vise za pohranit onda ti je taj kapacitet dosta.

Nisam siguran, ali mislim da ti netreba napajanje od 500W. Ali ako si to sve vec kupio, onda nema veze.

Vidis da je to polovno i da misli vjerojatno prodati...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 19:25 (Luka).
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
domba_Os kaže...

Sve zajedno (sa monitorom) = 1800-2000 kn ...Sve te cifre su relativne, sve je na tvojem umijecu trgovanja i ne znanju kupca...

kako misliš 1800-2000 kn?

pa sam monitor novi košta preko 1500 kn...nije mi jasna tvoja procjena..

17 godina
neaktivan

Pa mogao bi bez monitora za negdje 2-3 tisuće prodati, ovisno tko kupuje, a za monitor bih naplatio negdje okruglih 1000 kn pošto je polovni, ali vrlo kvalitetan i i dalje aktualan na tržištu.

Znači sveukupno možeš ovo prodati za 3-4 tisuće, gdje bi realna cijena bila oko 3 tisuće, a ova sa 4 i više ovisno koliko tebi vrijedi i koliko kupcu treba. Ispod 3, doduše, nemoj nipošto ići.

17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

kako misliš 1800-2000 kn?

pa sam monitor novi košta preko 1500 kn...nije mi jasna tvoja procjena..

Samsung t200 dode 1500

Novi a ovo je polovni!

Konfiguracija spada u low segment, bolji komp se novi kupi za cca 2000 (bez ekrana)...

Dobro malo i jesam pretjerao, ipak 2000 dode a sada ako mozes uvaliti za 2500, 100000 to je stvar trgovanja...

Ali budimo realni preko 2000 ne vrijedi!

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 19:46 (Luka).
15 godina
neaktivan
Procjenja kompa

DA, ovaaaj , pito sam jer bi prodavao  ... ja sam racuno sigurno za 2500 , ali probat nac za 3 000 kupca (koji se bas ne razumije i to Osmijeh )

Jos jedna stvar , komp je star godinu dana i ima garancija na sve (skoro), ali posto je vemil propao Viče, ostala samo garancija za monitor i (novu-prije dav dana kupljenu) maticnu (iako je smece, jer nisam htio kupovat nest bolje kad ionak prodajem) (p.s. riknila mi EP35-DS3 Viče)

Gledao sam malo po netu oglase , i ima stvarno cak i losijih konfa za 3000 do 4000 , pa me cisto zanimalo vase misljenje! Fala!

(sto se tice hdd-a imam f1 samsung od 750 Gb, na 32 Mb, al to ne dam :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Procjenja kompa

Sorry za ovaj post ranije, nisam bas cito pazljivo ^^

Nego, moja procjena je da nekome ko se imalo razumije u kompjutere nemozes prodati za vise od 2000kn ( sa monitorom ).

A nekoj, nazovi "budali", tu konfu možeš bez problema prodat za preko 3000kn. Još mu "baciš koju krafnu u oči", kao ima

odlično hlađenje, super procesor, ovo ono, a obavezno moras rec da moze bez po' frke vrtit GTA IV, Crysis, Dirt 2, CoD:MW2

i slicno. ; )

Uspijesnu prodaju ti zelim. ; )

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala ... (sve osim dirta sam i igro , i vrti bez frke :) )  .... ima instaliran windows 7 + scherlock holmes na hardu (haha) ...

15 godina
neaktivan
Procjenja kompa

Lol, np.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice