Pozdrav.
Imam jedan dosta ozbiljan problem sa zvukom.Ovakva je situacija.Kupio sam računalo koje je imalo predinstalirano Windows Vistu i odmah sam se je rješio i instalirao Ubuntu Linux i Windows XP(windows za igranje samo).Kako nije bilo drivera za onboard zvuk za XP kupio sam jeftinu i niškoristi zvučnu karticu.Iz nekog razloga koji ni sam neznam,vratio sam vistu i ostavio Ubuntu.U Ubuntuu nije bilo nikakvih problema sa zvukom,nisam ništa instalirao sve je super radilo od prve kao što sam i očekivao.Znao sam da ću s windowsima imati problema ali ovo je prešlo moje znanje.Dakle,nakon instalacije drivera na visti,počeo sam potpuno nasumično dobivati BSOD-ove koje su sadržavali error code: 0x000000D1 i pisalo je cmaudio.sys.Nakon malo guglanja otkrio sam da to ima veze s zvukom što je i logično.Maknuo sam drivere u safe modeu i ponovno ih instalirao i sada imam sljedeću situaciju:windows kaže da je zvučna instalirana,radi dobro i spremna je za korištenje a kad otvorim sound mixer piše da nema nikakvog uređaja za reprodukciju zvuka.Priložio sam i slike.Pomoć nije hitna,windows bootam samo kad imam vremena i živaca ali nisam siguran da li bi moj gamerski organizam uspio preživjeti par tjedana bez Civilizacije ili COD-a.
Evo slike,tj.minialbuma:
http://img267.imageshack.us/g/kontradiktorno1.jpg/
E da.Zvučna je ST-Lab 5.1 sound card sa game portom,probao sam također skidati drivere sa stranice C-Medie,St-Laba i nijedan ne radi.Onboard zvuk također ne radi u BIOSU sam ga probao isključiti i uključiti no ništa od toga.Čip na zvučnoj je CMI8738-LX2.