molio big brz odgovor na ovo dolje pitanje kojeg cu postaviti( kazem brz jer mi je temperatura proca 80 stupnjeva!!! ). naime, kupio sam hladnjak za 78 kn u hg spotu i lik mi je reko da imaju samo taj i kaze da je bolji od stocka. sad...idem ja mjenjat i nakon neznam kolkiko puta ga stavim i ok... upalim ja komp a ono ono skoro gori... oc-an je na 2.8 sa malo povisenom voltazom. molim preporuke sta da probam ucinit da se temperature smanje?
Problem sa q6600 haldnjenjem1
- poruka: 18
- |
- čitano: 2.469
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
za 79 kn... nabijem HG spot... eni vej...provjeri jel sjeda kak treba i nemoj stavit previshe paste... ak ne pomaže vrati stock
e a jel bas nuzno kad mjenjam hladnjak da stavim novu pastu na proc??? samo da kazem ja sam ostavio "staru" pastu koja je nanijeta prije mjesec dana... jel bi mi mogao ko reci jel to ima ikakve veze???
ima veze...uzmi fino stapic za usi ili tako nesta i skini SVU staru termalnu pastu sa procesora, nakon toga stavi novu, tanko razmazanu po procesoru i na to pricvrsti hladnjak, imas na youtube hrpu filmica koji to pokazuju pa malo potrazi. Isto 79kn za hladnjak na proc koji jos ides i clockat nije bas pametno.
eo neki lik na jubitou mjenja pastu:
https://www.youtube.com/watch?v=lFjh2Hkfj74&feature=related
hvala vam svima... samo mi nije jasno kako da uklonim tu pastu sa stapicem za usi samo. jel moram dodat jos koju tekucinu ili samo da brisem s stapicem???
hvala vam svima... samo mi nije jasno kako da uklonim tu pastu sa stapicem za usi samo. jel moram dodat jos koju tekucinu ili samo da brisem s stapicem???
ok... btw. i ja se brijem.. jesi siguran da smijem alkoholom... i jel moram bas na procesor nanjet novu pastu ili na ona "poklopac" od njega?
ok... btw. i ja se brijem.. jesi siguran da smijem alkoholom... i jel moram bas na procesor nanjet novu pastu ili na ona "poklopac" od njega?
evo ti jos jednom
i da kada stavljas cooler trebaju ti sve 4 nozice sjest na svoje mjesto (trebas osjetit tj cut da skljocnu pazi da su pravilno okrenute.)
Znaci prije nego ih ides stiskat pazi da su pravilno okrenute.
tnx skuzio sam. sutra idem po pastu jer ju nemam trenutno... i ako mi mozete reci sta o ovom cooleru Cooler SPIRE, CoolWave V SP526S7 (taj sam uzeo). i jos...po vasim pretpostavkama, kolke ce mi bit temperature ako pravilno nanesem pastu otprilike?
Nisam neki OC ali q6600 radi na 2.66 ti si ga digo na 2.8 podigo si mu voltazu?!(cemu to?) i jos nisi stavio pastu.ovaj put si imao srece kaj si pogledo temp.pazi da ti se to ne ponovi
aha. hocu . imo sam ja danas itekakve srece... nemos ni zamislit kakve. prvo sam krivo montiro hladnja a u BIOS-u je stavljeno da kad proc prode 100 stupnjeva komp se gasi. meni cim sam ga upalio se ugasio. kad sam ga uredu stavio komp se upalio ali temperature se takve kavke jesu. jos da napomenem da sam stari cooler van vadio kljestima (da kljestima). izgubio sam 3 sata al ok. ocu samo imat normalan cooler!
A ti se vodis onom "kad vec ja nisam normalan nek cooler bar bude normalan..."loooool
A otkud ides raditi takvo nesto a da nisi bar 5 minuta googlao malo?jbg,ja i kad sam obicni vent prvi puta ubacivao prvo sam malo se raspitao kako i sta...
Hladnjak koji košta 78kn ? i to je jedino što su imali u hg šrotu ? pa to su stvarno papci.A što se tiće samog hladnjaka to nije za OC, haldnjaci za OC se kreću od nekih 250 kn na više, istina ima jeftinijih ali kvaliteta je upitna.
Vcore u BIOSU na 1.18xx kreni od tuda (skini najnoviji prime95 i everest ultimate za praćenje temperatura. )
Vdroop enable
3 GHz = 333x9
za finije podešavanje BIOSA za OC pretraži malo net.
I kad stavljaš pastu, malo veće zrno riže neka ti bude mjera, i ne trebaš ništa razmazivati, samim pritiskom coolera pasta će se ravnomjerno rasporediti preko spoja dviju površina, razmazivanje sa kojekakvim karticama ili štapićima za uši ti je indikator da si uglavnom stavio previše, zbog čega se cooler ne bi dao lagano stisnuti na procesor, svrha paste je da zapuni mikro pore na površinama te da poboljša prenos topline sa procesoran na hladnjak, a ne da imaš sendvič konstrukciju sa slojem paste između dnije površine, kad staviš previše paste, dogodit će ti se slijedeće, pasta će ti izbiti preko rubova spoja, površine neće prianjati na svim djelovima u istoj mjeri, zbog čega ćeš imati fenomen većih razlika u temperaurama jezgri, procesor će ti se grijati više nego bi trebao, i slično.Zato pažljivo sa pastom, i koristi bolje paste, ne isplati se zaštedjeti na nećemu što košta 30-50 kuna.Ceramic je odličan izbor.
evo....hladjak ugraden i pod stanjem mirovanja 30-35 stupnjeva... to ce mi bit samp privremeno... e sad bih molio nekog iskusnijeg clockera da mi nesto pojasni... po postavkama sa ove stranice sam ja namjesto BIOS http://www.overclock.net/intel-motherboards/328951-my-750i-ftw-overclocking-guide.html. problem je u tome sto ja kad ocu stavit na 3.0 komp se neda upalit tj. upali se al nemoze detektirat HDD i ostalo... ako bi neko mogao malo pojasnit kaj da radim da ide preko toga?
eo ljudi sad se iskazala moc coolera od 70 kn. ovih dana idem po cooler u feniks. ako moze neka preporuka za cooler iz feniksa do 300 kn, a da mi je sposoban ohladit moj quad na defaultnom taktu da temp u full loadu ne prelazi 60 stupnjeva ( ako je to moguce ).
arctic cooling freezer 7 pro si uzmi ako ne misliš clockat extremno (možeš sa njim slobodno do 3.0). mislim da ti je sasvim dovoljan u vemilu ti je 169kn a u liknsu 229kn.