Pokvaren UPS

poruka: 16
|
čitano: 3.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pokvaren UPS

Imam jedan pokvaren UPS, ne znam u čem je problem, ali je pokvaren. Jel mogu s njime išta pametno osim bacit ga u smeće?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pokvaren UPS
U principu ne. Vjerojatno je otišla baterija.

Neisplativo je popravljati UPS uglavnom.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
15 godina

Ako je u pitanju baterija ona se može zamjeniti i možeš ih naći po raznim trgovinama sa elektroničkom opremom jer sam ja svoju zamjenio. Mjenjao sam i osigurače na ploči, tj. bratić mi ih je mjenjao i opet je radio 3 godine dok mi nije ponovo baterija crkla.  Ako je crko neki sklop na ploči od UPS-a bolje ti je nać nekog ko zna sa strujom pa da ga provjeri da ne bacaš možda sasvim dobar UPS.

16 godina
neaktivan
Pokvaren UPS

strujić kod mene uredno ih popravlja.....

daj samo reci kako ti se ponaša ups (i naravno o kojem modelu je riječ)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pokvaren UPS

Ne isplati ti se UPS popravljat osim ako je baterija. Ovisi o vještini majstora, vjerojatno će raditi, ali ja mu isto ne bih vjerovao osim za rasjetu ili pumpu od centralnog uštekat u njega. Neke komponente su dimenzionirane tako da u slučaju kvara zaštite opremu, pa nakon popravka nema garancije da će proći bez štete kod sljedećeg kvara. Nije velika šansa da se nešto desi, ali mei dovoljna za ne zezat se time.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ne isplati ti se UPS popravljat osim ako je baterija. Ovisi o vještini majstora, vjerojatno će raditi, ali ja mu isto ne bih vjerovao osim za rasjetu ili pumpu od centralnog uštekat u njega. Neke komponente su dimenzionirane tako da u slučaju kvara zaštite opremu, pa nakon popravka nema garancije da će proći bez štete kod sljedećeg kvara. Nije velika šansa da se nešto desi, ali mei dovoljna za ne zezat se time.

ne bih se složio s tome odnosno ovisi najviše o tome što je na samoj elektronici otišlo...s druge strane sve se to da iztestirat, i elektronika i samo držanje ups-a pod nekim opterecenjem...

s druge strane ovisno o modelu ups-a (neka stara krama) i firmi (imam love) nekad je bolje kupit novo, jače, brže, bolje....

17 godina
neaktivan
Pokvaren UPS

Može meni preporuka za neki UPS? Treba mi samo da u njega uštekam router jer mi se resetira zbog pada napona. Znači samo za router ne treba biti posebno skup.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pokvaren UPS

ak je za kućnu upotrebu (a brijem da je) onda uzmi bilo kaj.......s time da ti i ups strujna letva bude trebala....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

ak je za kućnu upotrebu (a brijem da je) onda uzmi bilo kaj.......s time da ti i ups strujna letva bude trebala....

Ne kužim se baš u to daj mi konkretne primjere molim te.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
odjavljen
Pokvaren UPS

Nemoj sad baš Trust ili Mustek, gledaj da nije baš najjeftinija marka na tržištu.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Nemoj sad baš Trust ili Mustek, gledaj da nije baš najjeftinija marka na tržištu.

OK, ali mislil sam zakaj mi treba UPS i još ta strujna letva? Kak to izgleda uopće?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 14:46 (Igor).
16 godina
neaktivan
Pokvaren UPS

za kaj ti sve treba ups?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

za kaj ti sve treba ups?

Samo za router da mi se ne resetira kod pada napona.

16 godina
odjavljen
cekpi kaže...

Problem je što adaptor od routera nećeš moći uštekat na UPS. Treba ti ili ups koji na sebi standardne utičnice (kao strujna letva - drugi naziv za produžni s više utičnica) ili ćeš morati na kabel koji ide iz UPS-a u napajanje umjesto konektora za u napajanje staviti standardnu utičnicu. Ako ti je adaptor od routera s transformatorom (onaj teži, ko stari adaptori) onda će ti trebati UPS koji nije isključivo za računalnu opremu. Ako je switcherski (onaj lagani, kao noviji punjači od mobitela) onda će bilo koji UPS raditi.

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
cekpi kaže...

Problem je što adaptor od routera nećeš moći uštekat na UPS. Treba ti ili ups koji na sebi standardne utičnice (kao strujna letva - drugi naziv za produžni s više utičnica) ili ćeš morati na kabel koji ide iz UPS-a u napajanje umjesto konektora za u napajanje staviti standardnu utičnicu. Ako ti je adaptor od routera s transformatorom (onaj teži, ko stari adaptori) onda će ti trebati UPS koji nije isključivo za računalnu opremu. Ako je switcherski (onaj lagani, kao noviji punjači od mobitela) onda će bilo koji UPS raditi.

Imam router s debelim adpaterom. Jel bi mi mogli dati neki konkretni primjer UPS-a koji bi mi odgovarao?

16 godina
odjavljen
Pokvaren UPS

Teško ćeš to naći i biće skupo. Mislim da ćeš jeftinije proći ako kupiš novi adaptor za router. Ako po naponu i konektoru paše, možeš uzeti univerzalni punjač za laptop. On bi trebao raditi s bilo kojim UPS-om.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice