Platforma??

poruka: 4
|
čitano: 1.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Platforma??
pitanje

Pozdrav,

Iako sam googleao, nigdje nisam dobio konkretan odgovor na ovo pomalo, noob pitanje.

Uglavnom zanima me što točno znači "platforma" kad se spominje recimo Dragon platforma i slično?
Jeli je "platforma" zapravo spoj više djelova hardwarea,recimo čipset,grafička,procesor = jedna platforma.

Npr : AMD čipest,grafiča,CPU = AMD platforma : ime platforme?

Na kojoj sam ja onda platformi kad imam intelov chipset,inetlov cpu ali AMDovu grafičku??

Isto tako negdje sam čitao da se to odnosi samo na chipset na matičnoj (npr. ako je chipset recimo Intelov P35 onda je Intel platforma itd.)

Sad sam pomalo zbunjen - neznam na sto se vise misli i sto je ispravno :D

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Platforma??

ne znam di si ti to "googleao"... Neodlučan

http://en.wikipedia.org/wiki/Platform_(computing)

17 godina
neaktivan
Platforma??
autorov komentar

Taj link sam dobio kad sam googleao i opet nije dao dovoljno konkretan odgovor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Platforma??

Pa da u pravu si u svim segmentima...
Naime, platformom najjednostavnije kao sto si zakljucio mozemo nazvati čipset oko kojeg se zasniva odredjena platforma, pa tako Intel sa svojim čipsetima u koje on ulaze vrijeme i novce nazivamo Intel Platforma...
Stoga u tom taboru postoji recimo Intel Skulltrail platforma koja podrzava dva fizicka procesora, znaci dva socket-a, pa recimo SLI tehnologiju, PCIe 2.0, 1600Mhz sabirnicu i sl.
Isto tako s druge strane AMD ima Dragon platformu zasnovanu oko 790GX cipseta, Phenom II procesora i 4800 seriju grafickih procesora...
Stoga, sve su to platforme....
Ja imam Intel platformu zasnovanu oko 965P cipseta, Intel C2D 6400 procesora, ali i Radeon 4850 graficki procesor, no ovo je takodjer moja platforma....no rekao bih Intel platforma!

livadasb: "...napajanje je itnimno tiho i još pored svega modularno je..."
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 0:55 (Kaiserex).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice