Dakle, zanima me dal i postoji neki kabel koji omogućava da hard disk od laptopa spojim na stolno računalo?
Znam da postoje oni posebni Ice-Box-evi za takve stvari, ali to mi je skupo. Pa sam mislio da li postoji neki kabel koji mi to omogućava.
Dakle, zanima me dal i postoji neki kabel koji omogućava da hard disk od laptopa spojim na stolno računalo?
Znam da postoje oni posebni Ice-Box-evi za takve stvari, ali to mi je skupo. Pa sam mislio da li postoji neki kabel koji mi to omogućava.
da, i to u slucaju ide, ali i sata verzije...
u pata (ide) verziji, ide adapter sa 44pin na 40pin+ napajanje (15tak kn) http://images10.newegg.com/ProductImageCompressAll200/12-119-245-04.jpg , a u sata verziji adapter ti i ne triba, spajas ga na maticnu direktno...
postoji i treca opcija, koristenja usb na pata/sata adaptera od kakvih 100kn...
U dakle može se na USB? Super
U dakle može se na USB? Super
-ovisi što si mislio pod Ice-Boxovi (jer to je marka) ima ext.USB kućišta (70-150kn) i dockinga (150-400kn). Svaki od njih može bit USB ( i / ili eSata, Firewire..).
-ako je HDD SATA tad ga možeđ direktno spojiti (možda ćak imaš eSata port, samo trebaš i struju.
-u chipoteci bi trebalo biti adaptera za PATA IDE 2.5"-3.5" koji se spaja na klasičan PATA port na ploči (za 10-20kn).
-externi adapteri (većinom) dolaze s ispravljačem, tako da su cijene ugl iznad 100kn.
-nejasno je što je skupo, jer sam kabel za 20kn nije skupo, kućište za npr 70kn.. ako ti je interesantan docking, ima ih za 150-200 obično imajui USB HUB i čitač kartica (SD-MMC..) tako da ni to nije puno za ono što nude. Ali ugl ako je disk PATA moraš neki adapter (samo žice-ispravljač..) Docking je ugl za SATA. Kućišta postoje i sa oba tipa (dvostrani konektori u kućištu). itd..