PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 368.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: PC ventilatori

Stiglo i moje kućiše, na prvu sam jako zadovoljan i sa kućištem i sa ventovima, čujem ih jedino kad se skroz približim, treba mi još jedan iz uzija stić i to je to. 

Zasad ništa ne vibrira i da nema mehaničkog diska konfa bi bila nečujna u idle-u, čekaju se povoljnije cijene ssd-a pa da tu mehaniku konačno izbacim :).

Nemam nekih velikih zamjerki i definitivno najbolje zasad od kućišta kaj sam imao, Define R4 mi je za nijansu lošiji.

Evo i par slika tek tolko malo izvana, sorry za potato quality :) , nagodinu treba neki fotić ugrabit 

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
15 godina
Absu kaže...

Stiglo i moje kućiše, na prvu sam jako zadovoljan i sa kućištem i sa ventovima, čujem ih jedino kad se skroz približim, treba mi još jedan iz uzija stić i to je to. 

Zasad ništa ne vibrira i da nema mehaničkog diska konfa bi bila nečujna u idle-u, čekaju se povoljnije cijene ssd-a pa da tu mehaniku konačno izbacim :).

Nemam nekih velikih zamjerki i definitivno najbolje zasad od kućišta kaj sam imao, Define R4 mi je za nijansu lošiji.

Evo i par slika tek tolko malo izvana, sorry za potato quality :) , nagodinu treba neki fotić ugrabit 

Iskreno ovi bequiet (1600rpm) su na 5v toliko tihi da sada cak noiseblocker i gentle typhoon koji se vrte oko 700 okretaja proizvode više buke od njih. Odnosno ne čine mi se tako nečujni kao prije.

A daleko najbučniji od cijele konfe su dva WD greena. Nije mi to sad toliko bitno, neka proizvodi malo šuma ionako se ne čuje dok ne dođeš glavom kraj kučišta. Ali kako kažeš, kad ssd-ovi postanu dovoljno jeftini... 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
PC ventilatori

Malo off topic, ali nekidan mi je došla seagate firecuda 2tb hybrid, brzo i potpuno nečujno kao scythe gentile typhooni na 1450 o/min.

zpo! ;)

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
metallic kaže...

Malo off topic, ali nekidan mi je došla seagate firecuda 2tb hybrid, brzo i potpuno nečujno kao scythe gentile typhooni na 1450 o/min.

zpo! ;)

Kako je tajfun na 1450 okretaja nečujan kad je meni moj na 800 uz wd greena jedna od bučnijih komponenti u kučištu? 

13 godina
PC ventilatori

Ma zabrljao sam poruku, nije nečujan na tim okretajima već imam taj model(1450), jer ljudi napišu da imaju taj vent ali neku sporu verziju.

Gle, naravno ne stavara buku sam vent, nego kad ga nafrljim fijuće zrak kroz rupice od panela...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 17:02 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
metallic kaže...

Ma zabrljao sam poruku, nije nečujan na tim okretajima već imam taj model(1450), jer ljudi napišu da imaju taj vent ali neku sporu verziju.

Gle, naravno ne stavara buku sam vent, nego kad ga nafrljim fijuće zrak kroz rupice od panela...

To je drugo xd. Cudno mi je zvucalo , na 1450 već on poprilično vuče i buke stvara... 

13 godina
Pozdrav svima. Naručio sam ploču koja ima opciju kontrole ventova preko 3pin (Asus z170 pro gaming), a u kućištu imam samo jedan takav vent (cm sickleflow 120mm, zadnji) dok druga dva (1x120 mm naprijed i 230 bočno) su spojeni na molex. Moje pitanje je mogu li se kako i ova dva prebacit na 3 pin da bi i njih mogao spojit na ploču i sto mi treba za to?svi savjeti i mišljenja dobrodošli. Hvala unaprijed unaprijed :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
error_666 kaže...
sto mi treba za to?

Novi ventilatori, ništa više.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
PC ventilatori

Pure Wings 2 140 mm za 80ak kn/kom.
Uzeo sam nedavno Define S s kojim sam prezadovoljan i sad bih mijenjao ventove pa razmatram razne opcije.
Iskreno, ne daje mi se 200 kn/kom za vent da me izađe 4 venta skuplje od cijelog kućišta.

Što mislite o ovim PW2? Dobar deal, po specifikacijama se čine sasvim solidni.

P.s. ako kome trebaju GP-14 Fractal Designovi (bijeli), nek se javi u PP 

Batllelog: sudy_freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Uzeo sam nedavno Define S s kojim sam prezadovoljan i sad bih mijenjao ventove pa razmatram razne opcije.
Iskreno, ne daje mi se 200 kn/kom za vent da me izađe 4 venta skuplje od cijelog kućišta.

Nije SW3 ali nije ni cijena. Za 80ak kn je dobar deal.

14 godina
sudy_freak kaže...

Uf, slabo ti je to prijatelju, ali kako kolega iznad reče, za tu cijenu pravo dobro.

Iako bih ti preporučio da pogledaš i ovo, KLIK, jeftiniji i nešto jači, barem prema specifikacijama,

sad ne znam što je sa bukum.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 12:01 (Valentin17).
14 godina
axos kaže...
sudy_freak kaže...

Nije SW3 ali nije ni cijena. Za 80ak kn je dobar deal.

Valentin17 kaže...
sudy_freak kaže...

Uf, slabo ti je to prijatelju, ali kako kolega iznad reče, za tu cijenu pravo dobro.

Iako bih ti preporučio da pogledaš i ovo, KLIK, jeftiniji i nešto jači, barem prema specifikacijama,

sad ne znam što je sa bukum.

Bitna mi je tišina za idle, odnosno ispod 400-500 RPM-a u idleu.
Dok igram, koristim slušalice pa mi to nije pretjerano bitno.

Uglavnom, SW3 su mi preskupi (ne umanjujući jasno njihovu kvalitetu).

@Valentin17 ne bih bijele :P

Batllelog: sudy_freak
14 godina

Imam navedene ventilatore i zadovoljan sam njima,

uzeo sam ih za define mini c i na 500rpm kolko ih držim u idleu solidno obavljaju posao,

više su orjentirani na tišinu nego na performanse, sad ako imaš vruće komponente možda je bolje nekaj drugo tražit.

imao sam i AC F14 Pwm koje je kolega preporučio i od njih su nešto tiši na istim okretajima, efikasnost je tu negdje kolko sam po osjećaju procijenio,

jedino gdje je Be quiet puno bolji je puno manje vibracija zbog kvalitete izrade. Obadva su odlični za cijenu koju se prodaju.

Ja bi na tvojem mjestu uzeo 2 venta tipa FD Venturi 14mm naprijed i ostavio nazad taj GP-14 jer ne treba ti neka zvijer od venta na ispuhu.

Edit: sad sam pročitao da nećeš bijele, onda umjesto gp-14 bi lijepo sjeo PW2

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 14:11 (Absu).
13 godina
neaktivan
PC ventilatori

0 0 hvala 0
14 godina
fixxer_zg kaže...

Tihi s malim protokom i bez 140mm verzije. Ok za ultra silent build

12 godina
odjavljen
PC ventilatori
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
skorvy kaže...

Nisam imao iskustva, ali po specifikacijama i nije nešto, maksimalni protok zraka samo 32 CFM i pri tome 26 dBA buke,

s druge strane recimo Arctic F12 PWM sa maksimalnim protokom zraka od 74 CFM i pri tome 22 dBA buke.

Oba modela su PWM i vrlo lako si podesiš okretaje (a onda i buku) preko matične ploče.

Eto, to je moje razmišljanje.

13 godina
skorvy kaže...

To je slim vent, nije preporučljiv u niti jednom slučaju, osim ako baš ne može stati regularni.

Gdje montiraš, koja je namjena koju planiraš za vent i koji buđet imaš?

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
skorvy kaže...

Nisam imao iskustva, ali po specifikacijama i nije nešto, maksimalni protok zraka samo 32 CFM i pri tome 26 dBA buke,

s druge strane recimo Arctic F12 PWM sa maksimalnim protokom zraka od 74 CFM i pri tome 22 dBA buke.

Oba modela su PWM i vrlo lako si podesiš okretaje (a onda i buku) preko matične ploče.

Eto, to je moje razmišljanje.

Privukao me izgled..ali koliko sam i ja uspio naći o njima informacije kakvi su, nisu baš za pohvaliti s performansama.

Tako da sam pitao ovdje.

metallic kaže...
skorvy kaže...

To je slim vent, nije preporučljiv u niti jednom slučaju, osim ako baš ne može stati regularni.

Gdje montiraš, koja je namjena koju planiraš za vent i koji buđet imaš?

Znam, imam dva slim venta scythe od 24CFM za ispuh gore, nisu bučni ali takve su im i performanse. Uzeo sam ih za prošlo kučište pa su mi ostali. 

Planiram ih montirati na prednju stranu kučišta, dva venta za ubacivanje zraka. Imam mogućnost montiranja 120mm i 140mm.

Budžet mi je 200ak kn, Links po mogućnosti.

Kako sam imao arctic hlađenje naručio sam si bio još jedan isti vent kakav je na hladnjaku(pst120co mislim), ali stavio sam ga za ispuh iza, i ono što me interesira, zašto kad ga montiram, pojavi se zvuk tapkanja?

SkorvY
14 godina
skorvy kaže...
zašto kad ga montiram, pojavi se zvuk tapkanja?

Možda da probaš s ovime, nije neko veliko ulaganje, a može pomoći.

12 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
skorvy kaže...
zašto kad ga montiram, pojavi se zvuk tapkanja?

Možda da probaš s ovime, nije neko veliko ulaganje, a može pomoći.

Imam antivibracijsku podlogu, 120x120mm, ali nikako da je stavim pa da vidim dal je zbog toga. Ali i ovo budem svakako uzeo, vrijedi probati, hvala.

SkorvY
14 godina
skorvy kaže...

Dobiješ više komada pa si možeš iskoristiti i za ostale ventilatore.

12 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
skorvy kaže...

Dobiješ više komada pa si možeš iskoristiti i za ostale ventilatore.

Da, čak 20x(komada) koliko vidim. Naručeno

SkorvY
13 godina

Kolega, nisam montirao ništa u kučište kakvo imaš pa ne znam da li stanu 2x 140mm napred, pa bi zasad preporučio sigurnu varijantu.

Za cca 200kn u Linksu(trenutno jako slaba ponuda na lageru, očito su ostali bez robe), teško se može složit išta savršeno.

Ovako ti predlažem, izvadiš ta 2 scythe slima od gore i montiraš 4 kom. novih coolermaster-silencio-fp120, dakle 2 napred usis i 2 gore ispuh; s tim da arctic ostane za ispuh iza.

To ti dodje oko 260kn, a dugo si miran, plus što bi svi ventovi trebali biti nečujni a zavrtit će podosta zraka!

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Trebao bi upuhivat više zraka nego što ga izbacuje, da stvori pozitivan pritisak. Da stavi dva na upuh silencia, a dva na ispuh + još jedan na ispuh nije dobro

Nije bitno koliko ventilatora, nego je bitna količina zraka, a njemu bi više izbacivali nego ubacivali

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
doktordoc kaže...

Trebao bi upuhivat više zraka nego što ga izbacuje, da stvori pozitivan pritisak. Da stavi dva na upuh silencia, a dva na ispuh + još jedan na ispuh nije dobro

Nije bitno koliko ventilatora, nego je bitna količina zraka, a njemu bi više izbacivali nego ubacivali

Danas sam otišao i uzeo ta dva cm silencia. Ventovi izgledaju strava, al kvaliteta izrade tako tako. U paketu idu po ventu 4 vijka i 4 gumice za montiranje, pa kako se tkome sviđa. 

Stavio sam ta dva silencia za upuh naprijed(full rpm), a nazad imam jednog arctica(~1000rpm) i jetflo(~900rpm), ostao mi od prijašnje kupovine. Mislim da je to ok za sada.

SkorvY
10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Treba vidjeti koliko ulazi a koliko izlazi, ili probaj onu šemu sa dimom (imaš na yt), ako imaš negdje mjesta za vent a da nije namontiran vidi dali dim ulazi u kućište ili ga ne povlači unutra,gura ga od kućišta, bolje da ga ne povlači-to je onda dobro

Vidi po temperaturama, kako imaš sad i probaj samo jedan da vuče van

Vjerojatno je i ovako dobro pošto su ti ovi na manje rpm

Jesu ti silencio tihi na full

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PC ventilatori

Ekipa, koliko znam, nigdje nije egzaktno dokazano da "pozitivan" tlak tj. jaci usis ima nize temp u bas svim kucistima.

Da ne govorim kako ljudi cesto ne racunaju da PSU i grafa cesto ispuhuju i pridonose "negativnom".

Poanta, samo mjeri temp i šaltaj dok ti se ne svidi.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Nisam uspio ništa danas previše, samo sam ih montirao i taman morao na posao.. Sutra budem malo detaljnije po tom pitanju.

Ventovi kao ventovi, nabrzinu koliko sam uspio poslušati, ne čuju se, možda samo blago strujanje zraka. Da, i spojeni su preko molex kabla tako da vrte na full.

SkorvY
10 godina
neaktivan
PC ventilatori

Po nekoj logici PSU vuče zrak izvana i puše ga van

Gpu vuče iznutra i puše unutra, tako da mislim da nemaju baš nekog utjecaja

Ako ima filtere na ulazima onda bolje da mu samo tu vuče, a ne iz okolnih rupa(ne znam kakvo ima kućište)

Ma bitno da njemu pašu temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice