Haha, polako, ne padaju mi novci s neba. Sve spiskao na konfu, trebam se malo oporavit.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za mjesec dana, taman se nagradis za ovo blagdansko doba
Ljudi valjaju li ovi ventovi?
Gledam po ovome : https://www.quietpc.com/120mmfans
i ispada da su jedni od tiših i pri maksimalnim okretajima 1500 rpma daju 63.7 cfma
@Lucidius bolji od ovih artic i fractalovih koje imam?
nabavio bih 3 slična komada, 1 za usis naprijed ispod i jedan za ispuh, articove na vodenom bih ostavio.
Pozdrav
btw, uzi mi ne može ipak nabaviti ekwb pa sam privremeno odustao od te price
A zasto 120mm ventove, ja bi isao na 140mm verzije
ajde daj mi 3 x 140mm da su tihi pri maks okretajima, trazim za jedan direktno upuh i puhao bi po grafama, jedan od dolje puse prema grafama i tjera topli zrak gore i jedan za ispuh..
uzeti cu ih odmah ne bih volio da su vise od 23 decibela na maks okretajima. imatu cu ih sve 3 na potenciometru kucista
ajde daj mi 3 x 140mm da su tihi pri maks okretajima, trazim za jedan direktno upuh i puhao bi po grafama, jedan od dolje puse prema grafama i tjera topli zrak gore i jedan za ispuh..
uzeti cu ih odmah ne bih volio da su vise od 23 decibela na maks okretajima. imatu cu ih sve 3 na potenciometru kucista
Pa imas ove bequiet silent wings 3 od 1000rpm i 140mm.
Imas noiseblocker eLoop 140mm isto u verziji niskih okretajima.
Imaš phanteksa 140mm od 1000rpm.
Noctua redux...
Mislim ne razumijem zašto bi 120mm vent bio tiši nego 140mm. Možda će 140mm proizvoditi više windnoisea na istim okretajima, jer gura više zraka.
Ali onda mu spustiš okretaje ili uzmeš sporiju verziju, i dođeš na isto. Dapaće ako ventilator proizvodi ikakav svoj zvuk, 140mm verzija će ga proizvoditi manje jer imaš isti motor a vrtiš ga sporije za isti efekt.
Nanoxia nije bas vrh, ali su solidni ventovi, evo jos jedan zbir testova: http://www.overclockers.com/15-case-fans-tested-ultimate-140-mm-roundup/
Inace, zar nisi rekao da ti se najvise svidjaju Corsair ML140.. twin pack je dosta isplativ odabir.
Jel valja šta Zalman ZM-F3 FDB(SF) ?
Nanoxia nije bas vrh, ali su solidni ventovi, evo jos jedan zbir testova: http://www.overclockers.com/15-case-fans-tested-ultimate-140-mm-roundup/
Inace, zar nisi rekao da ti se najvise svidjaju Corsair ML140.. twin pack je dosta isplativ odabir.
Nisam niti skuzio da ima twin pack, poprlicno si mi olaksao izbor
Ne vidim nist bolje u HR pa i u Njemackoj za ~35 eura ili 262kn, tj. 130kn po komadu.
Da, trebali bi biti malo bucniji od Noiseblockera ili Be Quieta, mozda i Noctue, koji su svi skuplji barem jos 50kn po ventu, ali su im performanse vrlo slicne.
Neki seru po tim Corsairovim ventovima, kao da se nisu unaprijedili naspram prosle SP/AF serije i ti se zale na slicnu razinu buke (YTberi poput zadnjeg linka koji sam stavio, ali testovi poput onog sa thermalbencha vele da su unaprijedili i po tom pitanju), ali su se sve slozili da guraju gomilu zraka sto je najbitnije.
Naravno, obavezno javi dojmove sta got kupio i kakvu usporedbu s Fractalovim, Arctic koje vec imas, ako nista stavis jedan do drugog i vidis koji po tvom osjecaju vise upuhuje pri jednakom rpm i kolko su glasni po tvom ukusu.
Neznam sta mu je prioritet, tisina ili performanse... ako ides na tisinu gledaj ventove koji imaju mogucnost vrtiti se na sto manje rpm-a, na recimo 500rpm imas dead silence. Ako ides na performanse onda posto je vent za kuciste gledaj sto veci CFM koji vent moze prizvesti i uz to na cim manje okretaja.
Neznam sta mu je prioritet, tisina ili performanse... ako ides na tisinu gledaj ventove koji imaju mogucnost vrtiti se na sto manje rpm-a, na recimo 500rpm imas dead silence. Ako ides na performanse onda posto je vent za kuciste gledaj sto veci CFM koji vent moze prizvesti i uz to na cim manje okretaja.
Trenutno mi je oboje važno.
Potencimetar kojeg imam nalazi se na kucistu i ima tri brzine, 5v , 7v i 12v
Bitno je da pri ovih 5v što je iznimno tiho upuhuje i ispuhuje nešto zraka, a na 7v gotovo da ne stavljam (sto kada stavim nove bolje ventova ce se najvjerojatnije promijeniti) ventove vec odvrnem na 12v ako ima potrebe i u tom trenutku mi nije bitna tišina jer ionako igram neku zahtjevnu igru i imam slušalice na glavi.
Po tome onda mozda bolje uzeti i neke jake ventove jer na 5v ionako ce svi biti tihi?
Pozdrav
Corsair ML140 su inace malo bolji u PWM pogledu. Ja sam napisao sve kaj sam imao za napisat, sretno s potragom..
Stigao mi prošli tjedan Fractal Venturi HP-12 i razlika je velika naspram Glide Streama od Mugena,
građen je kao tenk, tjera zrak kao madrfakr i na 1800rpm je tiši od njega,
bila je dvojba između njega i Corsaira ML120 al 150kn mi je nekakav max za dat što se tiče ventova tak je Venturi kupljen.
Pitao sam i Uzi jel mogu nabavit Be Quiet Pure Wings 2 ventove,
našao dva na njuški povoljno pa da uzmem jedan koji mi fali za Define Mini C, naručujem nekad ovaj tjedan, AC F14 Pwm se rješavam ako nekome treba,
mislim da su za cijenu koju su stavili dobra kupnja 120mm 140mm
To su Pure, a ne Shadow ili Silent wings, znaci najjeftinija ponuda iz Be quieta, skroz normalna cijena.
Toxic
A naruci si bitfenix spectre pro led u boji koja ti odgovara, ne vidim nista bolje, ako ih ne zelis uzet od mene javi se uzi shopu.
Ne uzimaj pwm ventove zato jer ih neces moci spojiti na fan kontroler zbog toga sta su 4pinski, a ti trebas 3 pinske ventove.
Znam, mislio sam naspram ponude naših ostalih shopova za te ventove, koja je skoro nepostojeća i 20-tak kn su veće cijene.
Vidim da ovdje manje više svi znate o čemu pričate imam malu molbu.
Imam problema sa RAM-om.....random puta mi se računalo izgasi odnosno izbaci blue screen zbog problema sa radnom memorijom....radna memorija testirana više puta "keks po keks" i slot po slot....svaki put no problem.
E sad, sinoć mi se opet to dogodilo, otvorim računalo i vidim da su se "keksi" poprilično zagrijali, očistim prašinu, ponovo testiram i sve 5.
Dali pregrijavanje RAM-a može biti uzrok BOSD? Što se tiče ventova, imam samo jedan veliki bočni i jedan otraga od 120mm.
Koje bi mi preporučili da ugradim po jedan naprijed, otraga i na krov? Može li link u instar trgovini do? Cijena 50-80kn po komadu.
Stigao mi prošli tjedan Fractal Venturi HP-12 i razlika je velika naspram Glide Streama od Mugena,
bila je dvojba između njega i Corsaira ML120 al 150kn mi je nekakav max za dat što se tiče ventova tak je Venturi kupljen.
našao dva na njuški povoljno pa da uzmem jedan koji mi fali za Define Mini C, naručujem nekad ovaj tjedan, AC F14 Pwm se rješavam ako nekome treba,
Mislim da ti u uziju mogu nabavit skoro šta god hoces. Evo meni je danas stigao paket od njih, 2 minija, 2 bequiet SW3 i noctua low noise adapteri.
U cetvrtak slažemo ja i prijatelj moju i njegovu konfu u nove minija pa dižem neke slike u petak
Posudi ti fino negdje drugu radnu memoriju pa probaj s njom, to je jedini pravi test.
Mislim da ti u uziju mogu nabavit skoro šta god hoces. Evo meni je danas stigao paket od njih, 2 minija, 2 bequiet SW3 i noctua low noise adapteri.
U cetvrtak slažemo ja i prijatelj moju i njegovu konfu u nove minija pa dižem neke slike u petak
ne mogu.Meni nisu uspjeli srediti ekwb vodeno. Moram sam
Posudi ti fino negdje drugu radnu memoriju pa probaj s njom, to je jedini pravi test.
Nemam u koga(a i ne mogu uzeti nekome radnu memoriju na nekoliko dana da ne kažem tjedana) svi "voze neke kante", ovisnici o PS4.
Nije mi jasno, jer nakon restarta radi sve ok ....danima...
Možda je ova prašina bila previše...
Sve je moguće, iako malo vjerojatno.
Sve je moguće, iako malo vjerojatno.
Ok....svejedno imam manjak ventova pa ću staviti 3 na spomenuta mjesta...koja preporučaš...može li link u Instara molim...
Ps. Ako bude opet BOSD kupit ću novu memoriju.
Ok....svejedno imam manjak ventova pa ću staviti 3 na spomenuta mjesta
Bacanje novaca, možda te i ploča čak zafrkava, bezveze je trošiti novce, a ne znaš jesi ili nisi riješio problem.
Ajde se ti za početak prebaci u pravu temu, BSOD - što, zašto i kako.
Silent wings rade fenomenalno, na 5v su dovoljno tihi da efektivno ne proizvode nikakvu čujnu buku, a njih dvoje vuku više nego dovoljno zraka za bilo kakvo opterećenje moje gtx960/i5 mašine.
Gpu mi radi i hladnije nego u arc miniju. Ostalo jednako.
Na 7v se čuje protok zraka, još uvjek jako jako tiho. 12 nisam ni testirao. Kada budem imao MBO sa naponskom kontrolom ventilatora radit cu fina podešavanja.
Postam neke slike sutra
Ja sam jučer iz Alze naručio, Uzishop je taman dan prije rasprodao Mini C i ne znaju kad će dobavljač nabavit nova, šteta, u petak bi trebalo stići.
Ajd bar sam dobro prošao, prvo sam mislio uzet solid panel al vidio da za paypal imaju 10e popust pa reko ajd da uzmem sa prozorom, uzeo i pci slotove od Silverstonea imaju veću prorez od Fractalovih,
razlike su zanemarive u decibelima ako je vjerovat grafu sa Fractalove stranice, a i možda me kasnije opet uhvati bling bling faza pa da ne naručujem posebno bočnu stranu :D.
Stigli mi i Pure Wings 2 prije par dana i jako sam zadovoljan, odličan odnos buka/performanse, za koplje bolji od F14 pwm koje sam imao(isto jako dobri ventovi),
nisu puno glasniji al dosta više vibracija se prenosi na okvir zbog nešto lošije kvalitete izrade, mogu pretpostavit kakvi su onda Silent Wings.
Evo i obecane slike:
Odličan test kolega! Evo i mojeg zapažanja što se tiče također Fractal GP-14, ali vs Thermalright TY-141, za sada samo fizičke razlike.
Sa slika se vidi da TY-141, iako skoro pa nikakvog okvira teži 10 grama više od GP-14 koji ima puni kockasti okvir. Fractal ima lopatice jednake debljine od početka do kraja dok Thermalright ima 2x deblje lopatice pri kraju i čini se da su izrađene neke čvršće plastike.
GP-14 nam je referenca. Koliko su Noiseblocker deblji i/ili teži?
Nisam još testirao protok, to ću valjda za vikend.
Evo kolega Napokon uhvatio malo vremena da pogledam situaciju.
Težina ventilatora je: Scythe 136g, Fractal 168g i eLoop 200g. Debljina je 25, 23,8 i 28,7mm.
Lopatice su kod fractala i scythea 1,5mm dok su kod noiseblockera 1mm. Fractal ima mekaniju plastiku dok Noiseblocker ima tvrdu i sjajnu. Prašina se najviše hvata za fractala dok je scythe najteže obrisati.
Pošto sam nabavio novi mob evo i par slika.