Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Općenito o kupnji hardvera u EU
dj_renny kaže...
Stjepanj kaže...

di su vani (blize k nama) procesori najeftiniji, haswell refresh/devils canyon...

https://www.senetic.hr/product/BX80648I75820K

hvala no odustao sam od 2011-v3 socketa, previse imam ulaganja i slaganja potpuno nove konfe! iako taj cpu imam 300kn jeftinije, zanimaju me 4790,4790k,4790S,4770K!

ps. i kakva je to uopce trgovina? moze par rijeci prvi put cujem?!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 18:14 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...

hvala no odustao sam od 2011-v3 socketa, previse imam ulaganja i slaganja potpuno nove konfe! iako taj cpu imam 300kn jeftinije, zanimaju me 4790,4790k,4790S,4770K!

ps. i kakva je to uopce trgovina? moze par rijeci prvi put cujem?!

I ja isto sam prvi put čuo ali sam nazvao ih na broj telefona. I pitao par poznanika vani kakvi su. Primarno su orijentirani na one koji žele sami sklapati servere i serverske aplikacije. Robu nabavljaju direktno od Intela i ostalih firmi a dostava im je UPS(kod nas UPS preuzima Overseas Šroteks). Računaj bar 100-150kn ekstra na cijenu za dostavu ali opet je jeftino. Roba doalzi primarno iz Njemačkih skladišta i jedini načini plaćanja su kartice Visa i Master Card.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 22:44 (dj_renny).
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji hardvera u EU

Pošto sam čekao kučište na CU pa nakon 15 dana nije došlo otkazao sam narudžbu. Sada bi uzeo nešto drugo, iskombinirao pa me zanima ako ima netko sa područja Splita ili okolice (može Šibenik ili Hvar, jer tamo često budem) da bi nešto naručivao pa bi podjelili troškove dostave, dakle igraju stranice kao:

Computeruniverse

Pc cooling

ili nešto treće, samo da ima ok ponudu i vrše dostavu. Kontakt može PM.

Šta je nagore nakon što nisu dobili Antec P50, nema ni Cooltek W2 tj. treba čekati, svako kučište koje izaberem da mi služi duži period nema ga na lageru :-(

EDIT: Ništa od ovoga, naručio sam jer vidim na CU da je Antec sada dostupan, a toliko želim kockasto kučište s prozorom i vertikalnom podjelom unutra :-)

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2015 13:34 (mrki_tua).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina

Ako kupim nešto prek azlashopa dali je cijena sa ili bez VAT-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sa

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Jedino je malo bed nešto tako glomazno slati na servis ili ako dođe DOA. 

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
14 godina
neaktivan

Trebam pomoć

Poslao sam CU-u hladnjak na RMA još 1.4., slao mailove svako malo, rekao da želim uzeti nešto u zamjenu i pristali su na to. Sad je vec znaci skoro 50 dana prošlo i lagano gubim živce! Niti sam dobio novce za poštarinu, niti imam hladnjak, niti novih artikala u zamjenu za taj hladnjak! Odgovorili mi valjda na svaki 10-ti mail, čisto da kažu budemo, budemo, a ništa ne naprave.

Šta da radim po Vama? jel nije neki zakonski rok da unutar 45 dana mora biti sve riješeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

74 dana za zamjenu napajanja. Posla sam im prije 10 dana harddisk, jucer su ga "zaprimili ", dok overseas kaze da je prihvacen prije 5 dana. Spori su vrlo sta se tice reklamacija.

Zovni ih telefonom i pricaj s sluzbom za reklamacije. Ja san ih par puta zva i tako brze rijesavaju stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

pozdrav ljudi

ocu uze ovu maticnu

al ne razumijem onaj zakon

http://www.notebooksbilliger.de/gigabyte+ga+z97mx+gaming+5+sockel+1150

koja je cijena sa svim davanjima

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kolko ja znam, oni ne dostavljaju u HR, mozda se varam. Zato je netko i napisao u temi popusta i akcija da tko ima nekog u Njemackoj da pogleda taj ducan. Computeruniverse je najpopularniji svapski ducan koji dostavlja u HR, Cyberport.de ili austrijski .at su manje poznati, prema idealo.de sa jednakom kolicinom certifikata te je dostava u HR 15e jeftinija. Citao sam u ovoj temi da je netko narucio iz Future-X.de pa mozes i taj ducan pogledat, sto se Njemacke tice. Amazon.de vise ne dostavlja u HR kolko sam skuzio, neka me netko ispravi, ako sam u krivu. Bilo bi super, ako netko zna jos kakav njem. ducan da dostavlja u HR da nadopise ili da mene ispravi, ako sam kaj krivo napisao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 14:10 (The_Fichek).
15 godina
The_Fichek kaže...

Amazon.de vise ne dostavlja u HR kolko sam skuzio, neka me netko ispravi, ako sam u krivu. Bilo bi super, ako netko zna jos kakav njem. ducan da dostavlja u HR da nadopise ili da mene ispravi, ako sam kaj krivo napisao.

Ovisi o dobavljaču. Neke stvari idu neke ne.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
16 godina
robert1995 kaže...

pozdrav ljudi

ocu uze ovu maticnu

al ne razumijem onaj zakon

http://www.notebooksbilliger.de/gigabyte+ga+z97mx+gaming+5+sockel+1150

koja je cijena sa svim davanjima

Shipping za HR ti je 29,99€ pa ti ploča izađe 141€. U Alzashopu je 135€ i free dostava. A Alza se pokazala kao sjajna trgovina kada je u pitanju reklamacija.

Amazon dostavlja stvari koje oni prodaju, stvari koje prodaju preprodavači to ovisi o preprodavaču.

Edit: I da, šalju samo pravnim subjektima, ne fizičkim osobama.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 22:00 (partwish).
11 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
Cansee kaže...
dj_renny kaže...
Cansee kaže...
na computer universu se naplaćuje kupovanje paypalom i kreditnim karticama, a SOFORT banking je besplatan, jel zna netko što je to, i je li netko to pokušao?

https://www.sofort.com/eng-GB/buyer/sb/how-sofort-banking-works/

već sam to vidio, zanima me je li možemo mi u HR to raditi, kakve su naše banke s time i je li netko pokušao? plaćanje kreditnom karticom u CU naplate 30-50 eura, volio bi to izbjeći ako se može

a jesi uopće pogledao link? Jasno se vidi da to nije dostupno u Hrvatskoj što znači da su naše bank s tim na vi i nitko nije pokušao.

Misli da si nešto pobrkao, dostava ti bude oko 30 eur a paypal uzme 1,5-2 eur.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
11 godina
neaktivan
Gman kaže...
dennocro kaže...

koja je cijena postarine?

11e. 

Je, ali par stvari koje sam gledao su skuplje nego u CU, i to osjetno, npr. grafička MSI R9 270 je 180 EUR, a u CU 169. Tako da na dvi komponente se ta razlika istopi. Sad treba vrebati nešto na akciji.

15 godina

Je li vrijedi / ima li tko popust od 5€ za alzashop? Bio bih jako zahvalan!

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovo se samo meni može dogoditi, naručim par stvari sa ComputerUniverse i u paketu mi dođe Cooltek C3 umjesto Cooltek W2 kučišta! Za ispalit na mozak, odmah sam bio mokar. Šta je najgore na kutiji je bar kod od W2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...

Ovo se samo meni može dogoditi, naručim par stvari sa ComputerUniverse i u paketu mi dođe Cooltek C3 umjesto Cooltek W2 kučišta! Za ispalit na mozak, odmah sam bio mokar. Šta je najgore na kutiji je bar kod od W2.

Navlačim se s njima već skoro 2 mjeseca u vezi reklamacije cooler-a. Ne znam šta im je, ali od njih više ništa ne uzimam! Ni povrat novca, ni starog coolera, ni novog. Čista figa koja je koštala 90 € i eto me sa stock coolerom još uvijek

11 godina
neaktivan
Nije da trčim pred rudu, ali nazvao sam danas computeruniverse (prije broja na stranico treba utipkat 0042) i rekao sam kako su poslali greškom Cooltek C3 umjesto W2, te da sam poslao e-mail sa slikama, čovjek je pogledao e-mail i rekao da će poslati W2. Ja sad pitam šta ću sa C3, a on kaže baci ga ća, pokloni i sl. Samo sam se zahvalio i rekao da ću ih pohvaliti na forumu BUG-a. Eto živi bili pa vidili, a ako se to ostvari osvanit će Cooltek C3 na njuškalu za 400 kn ili zamjena za SSD.
14 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...
Nije da trčim pred rudu, ali nazvao sam danas computeruniverse (prije broja na stranico treba utipkat 0042) i rekao sam kako su poslali greškom Cooltek C3 umjesto W2, te da sam poslao e-mail sa slikama, čovjek je pogledao e-mail i rekao da će poslati W2. Ja sad pitam šta ću sa C3, a on kaže baci ga ća, pokloni i sl. Samo sam se zahvalio i rekao da ću ih pohvaliti na forumu BUG-a. Eto živi bili pa vidili, a ako se to ostvari osvanit će Cooltek C3 na njuškalu za 400 kn ili zamjena za SSD.

meni se opet na broj 004206031/7910-0 nitko ne javlja. Dok na +4906031/7910-0 se javi govorni automat, prezentira mi reklame i uzme 20 kn samo dok mi se netko javi, jer je 5kn/min.

11 godina
neaktivan
Ja sam odsluša automat, skužija sam da je pod 4 verksand, i vraćanje, i kad sam stiska javija se švabo, computeruniverse, bitte bla bla bla. Ja mu kažem Šprehen zie doič oda ingliš? I onda je reka ingliš i lipo se dogovorili.
11 godina
neaktivan
Ja sam odsluša automat, skužija sam da je pod 4 verksand, i vraćanje, i kad sam stiska javija se švabo, computeruniverse, bitte bla bla bla. Ja mu kažem Šprehen zie doič oda ingliš? I onda je reka ingliš i lipo se dogovorili.
14 godina
neaktivan
kole2689 kaže...
mrki_tua kaže...

meni se opet na broj 004206031/7910-0 nitko ne javlja. Dok na +4906031/7910-0 se javi govorni automat, prezentira mi reklame i uzme 20 kn samo dok mi se netko javi, jer je 5kn/min.

Evo da javim da nakon, cca 70 dana su mi vratili novac. Ugl na mailove mi nisu već preko mjesec dana odg., a na tel. ako ih zovete pripremite novčanik. Nakon 2 mj. mi puko film i počeo sam im spamat FB stranicu i mailove svakih par dana da mi vrate novce, očito je pomoglo. Nadam se samo da više nikad neću morati nešto reklamirati kod njih. Od sada samo kupnja unutar RH i dometa gdje mogu doći na vrata pokucati, pa makar i koštalo više

15 godina
neaktivan

Uff dugacka je tema i kasno je, sorry ako je ovo vec odgovoreno ali dali ne netko slao nesto an garanciju u Computer Universe ili Alzashop?

Pricam i Njemacki i Ceski tako da mi nebi bio problem Skypom nazvat i sve to. Samo me zaniam da li se placa postarina ili nesto?

Nesto se pricalo davno da kao kada uđemo u EU da ce mo moci reklamirati stvari iz EUa kodnas kod ovlastenih prodavaca ako im damo potvrde o kupnji? Jel to zazivjelo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kupio sam mobitel preko computeruniversa 7.6.2015. Prilikom kupovine pisalo je za mobitel: available on short notice 3-5 days delivery time.

Na status pošiljke je pisalo da bi mobitel trebao biti kod njih u četvrtak 13.6.2015 da bi se danas status promjenio i piše da još nisu dobili mobitel.

Zanima me ako uradim cancel order kad ću dobiti novce nazad. Platio sam paypalom.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 8:02 (SEYOboy).

0 0 hvala 0
14 godina

Kako napraviti rezervaciju u Alzashopu?

Roba nije trenutno dostupna nego se očekuje kroz tjedan dva.

Edit: kako ostvariti onaj famozni popust ( 5€ ili koliko već )

skužio

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 8:54 (Tiby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dobiješ novce bez problema, možeš poništiti kroz svoj račun na computeruniverse, a možeš im poslati e-mail i objasniti kako šta.
15 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Kako napraviti rezervaciju u Alzashopu?

Roba nije trenutno dostupna nego se očekuje kroz tjedan dva.

Edit: kako ostvariti onaj famozni popust ( 5€ ili koliko već )

skužio

Reci kako se dobije popust :D Ocu uzet SSD tamo

14 godina
Mew kaže...

Uff dugacka je tema i kasno je, sorry ako je ovo vec odgovoreno ali dali ne netko slao nesto an garanciju u Computer Universe ili Alzashop?

Pricam i Njemacki i Ceski tako da mi nebi bio problem Skypom nazvat i sve to. Samo me zaniam da li se placa postarina ili nesto?

Nesto se pricalo davno da kao kada uđemo u EU da ce mo moci reklamirati stvari iz EUa kodnas kod ovlastenih prodavaca ako im damo potvrde o kupnji? Jel to zazivjelo?

Ja sam slao u Alzu. Proslo je bez ikakvih problema i bili su relativno brzi, jedino sto sam morao platiti shipping prema njima. Ne znam jesam li mogao traziti da mi pokriju te troskove, nije mi se dalo zezati s tim. Ali bio je prilicno skup shipping, nekih 130 kn, mozda i vise. (graficka)

16 godina
Minneyar kaže...
Mew kaže...

Ja sam slao u Alzu. Proslo je bez ikakvih problema i bili su relativno brzi, jedino sto sam morao platiti shipping prema njima. Ne znam jesam li mogao traziti da mi pokriju te troskove, nije mi se dalo zezati s tim. Ali bio je prilicno skup shipping, nekih 130 kn, mozda i vise. (graficka)

ja sam platio 100kn, iz zagreba u zagreb, tak da je to dosta jeftino sto si ti platio

battletag:MasnaKrvavic#2275
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice