Noob pitanje za CPU hladnjak
- poruka: 17
- |
- čitano: 5.119
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ovisi kako ga okreneš.
Krivo si ga postavio na MBO.
AC freezer upuhuje zrak kroz vent da prolazi između aluminijskih listića
Sta ovisi? Dali ispuhuje ili upuhuje? Ako to znam onda cu znat kako cu ga i okrenut :D ...BTW dali i od graficke hladnjak isto upuhuje ili ispuhuje?
EDIT:Znaci krivo sam ga okrenuo,jooj.sutra cu ga okrenut onda.A graficki hladnjak?
Inace ispuhuju, ukoliko leze horizontalno u odnosu na maticnu, a ako su vertikalno pozicionirani, onda ih namjestis u istom smjeru kao i oni naprijed i nazad na kucistu, da tu nemas sukob u protoku zraka
treba stvorit promaju
Sta ovisi? Dali ispuhuje ili upuhuje? Ako to znam onda cu znat kako cu ga i okrenut :D ...BTW dali i od graficke hladnjak isto upuhuje ili ispuhuje?
EDIT:Znaci krivo sam ga okrenuo,jooj.sutra cu ga okrenut onda.A graficki hladnjak?
Sada sam ti nacrtao protok zraka kroz AC - znači trebaš ga okrenuti.
A na GPU-ima su ventovi (u većini slučajeva) okrenuti tako da upuhuju zrak iz unutrašnjosti kućišta i ispuhuju ga van iz kućišta
koji si ti noob odnesi u servis ako neznas ugradit a ne tako pa pokvaris
Nema potrebe za vrijedjanjem, pitanje je uredno postavito i zatrazio je pomoc, ako nemas sta pametno za rec, bolje prisuti
Gle necu se s tobom svadat a i neam ni zivaca ni novaca nekom nostit 5 minuta posla kad znam to i sam slozit,slozio sam cijeli komp pa me samo zanima dali upuhuje ili ispuhuje zrak cpu cooler.A ovakvi kao sto si ti nam nisu potrebi ni na ovoj temi na na ovom cijelom forumu
Znaci gpu cooler ispuhuje zrak?
Kao sto dole vidis,kod gpua sam stavio veliki 120 mm vent koji ispuhuje zrak i pokraj njega je jedan mali 80mm koji upuhuje pa da je dole kod graficke propuh :D
Hvala svima koji su odgovorili,moze lock.Sutra ga okrecem.
Taj kabelić ti je od napajanja... za disketnu jedinicu (floppy)...
Kontrolirat brzinu vrtnje ventilatora možeš preko BIOS-a ako to podržava..(neke ASUS-ove matične ploče podrzavaju...)
Provjerit brzinu vrtnje ventilatora možeš sa Everestom....
A što se tiče CPU coolera...mnogo bolje bi hladio i napravio bi veći protok zraka
ako ga stavis ovako.
Vidiš samo položaj listića na ventilatoru i na koju stranu vrti i znaš na koju stranu propuhuje zrak THE END.
Znam sve to i svima hvala na tome i skuzio sam da trebam okrenut hladnjak ali meni su 3 ispusna 2 80 mm i 1 120 mm ukljuceni u molex konnektor i kako da ja znam kolko se oni okrecu i htio bi im malo ogranicit okretanje ali to nemrem,nista nije u maticnu spojeno iz tih hladnjaka a ti hladnjaci su sam spojeni na najobicini molex koji izlazi iz napajanja i to je to...neznam vise..Al mislim da se nemogu uopce nadgledat ta 3 hladnjaka,a kod nekih sam vidio da oni mogu to
Znam sve to i svima hvala na tome i skuzio sam da trebam okrenut hladnjak ali meni su 3 ispusna 2 80 mm i 1 120 mm ukljuceni u molex konnektor i kako da ja znam kolko se oni okrecu i htio bi im malo ogranicit okretanje ali to nemrem,nista nije u maticnu spojeno iz tih hladnjaka a ti hladnjaci su sam spojeni na najobicini molex koji izlazi iz napajanja i to je to...neznam vise..Al mislim da se nemogu uopce nadgledat ta 3 hladnjaka,a kod nekih sam vidio da oni mogu to
Pa sam napravi regulaciju - zalemiš potenciometar (čak nemoraš ni lemiti) i to je to. Ili kupi nešto ovakvo:
Pa sam napravi regulaciju - zalemiš potenciometar (čak nemoraš ni lemiti) i to je to. Ili kupi nešto ovakvo:
Znam al nie mi to to zato kaj bum bezveze daval pare za to a nie mi to toliko nit tako vazno,sam da mi radi al po zelji znaci da vidim dal rade i na koliko...Aj nema veze..Hvala svima na trudu..
e pogledaj temu colermasster 690 tamo san ugradija čak 8 ventilatora i dva fan controlera i upravljam s nima lakočom ako triba promaje odvrnem ako triba tišina zavrnem i nema boljeg od tog ma kakvi programi za kontrolu fana zaboravi a štose tiće cpu hladnjaka samo ga okreni