Nadogradnja - MBO ili HDD

poruka: 18
|
čitano: 2.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo ovako ljudi ni sam ne znam sto bi  Cool

imam C2Q Q6600, s. 775

imam neku intelicu retardiranu ploču koja nemoze oc, niti ima pci-e 2.0

imam ultra spori hdd koji mi koci cijeli komp

e sad: trenutno imam 300kn, mogo bi jos nesto sa c00l kartice povuc po potrebi, i ocekujem za bozic jos minimalno 200kn -> razmisljao sam izmedju ova 2 hdd-a:

prvi                         drugi

drazi mi je spinpoint al kaj vi mislite?

ako bi se naslo jos para, recimo da bih dobio za bozic 400kn od kuma i tetke, i jos recimo 500kn od dede (kao za ocjene, jer su mi bolje nego u osnovnoj, prolazim s 5 molim lijepo), to je 1200, znaci 300 hdd i jos 900 imam za maticnu, pa mi predlozite neku kvaltietnu maticnu (ne asrok) znaci gigabyte, asus, dfi koja podrzava s. 775 oc, ddr2 ram i ima pci-e 2.0 (imam samo jednu grafu a tako ce vjerojatno i ostati znaci netrebam neke lude maticne sa 3 do 4 pci-e itd...) i da ju mogu nabait u hr

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo slucajno sam naletio na ovu maticnu, ako imate neku bolju predlozite, cak i ako nije bolja maticna

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Nadogradnja - MBO ili HDD
Matatata krele od zanata kaže...

imam C2Q Q6600, s. 775

e sad: trenutno imam 300kn, mogo bi jos nesto sa c00l kartice povuc po potrebi, i ocekujem za bozic jos minimalno 200kn -> razmisljao sam izmedju ova 2 hdd-a:

ako bi se naslo jos para, recimo da bih dobio za bozic 400kn od kuma i tetke, i jos recimo 500kn od dede (kao za ocjene, jer su mi bolje nego u osnovnoj, prolazim s 5 molim lijepo), to je 1200, znaci 300 hdd i jos 900 imam za maticnu, pa mi predlozite neku kvaltietnu maticnu (ne asrok) znaci gigabyte, asus, dfi koja podrzava s. 775 oc, ddr2 ram i ima pci-e 2.0 (imam samo jednu grafu a tako ce vjerojatno i ostati znaci netrebam neke lude maticne sa 3 do 4 pci-e itd...) i da ju mogu nabait u hr

Zakaj mislis da Asrock ne valja to ti je sve isto danas niej to vise onaj Asrock od prije. Imaju dobre maticne itekako i jeftinije su ko recimo ova dole Asrock P43DE a pogledaj cijenu s njom ti nist ne bu falilo sigurno pa sad ti odluci a visak love mos prebacit nekud drugdje to ti je pametnije.Nevinašce

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.306.455

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P43DE

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 21:08 (rambox).
16 godina
neaktivan

ajde drugi da cujem misljenja. ja osobno mislim da je ascrok za kantu za smeće i njega necu uzet ni da mi plate da ga uzmem, dakle ostajemo na isotm, ajmo dalje!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

gluposti pričaš...asrock su odlične matične, pročitaj ovomjesečni bug pa ćeš vidit da ih itekako hvale i preporučuju za i5 procesor...

ali ako ti stvarno tako misliš, ok...

btw, ovaj hdd definitivno!

klikni HVALA, nije toliko teško!
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Jesi ikad imao ASRockicu?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

imam C2Q Q6600, s. 775

Zakaj mislis da Asrock ne valja to ti je sve isto danas niej to vise onaj Asrock od prije. Imaju dobre maticne itekako i jeftinije su ko recimo ova dole Asrock P43DE a pogledaj cijenu s njom ti nist ne bu falilo sigurno pa sad ti odluci a visak love mos prebacit nekud drugdje to ti je pametnije.Nevinašce

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.306.455

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P43DE

bas gledam matičnu, i citam i nije mi jasno - 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (green @ x16 mode) wtf, kad je samo jedan pci-e x16, jel to znaci da ide full kapacitetom 2.0 standarda, ili full kapacitetom 1.0 standarda?

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

njet, ali sam citao i na ovom i po drugim forumima kako asrockice nisu ni za smece, jer bi to bilo ponizenje za kantu... xD

16 godina
neaktivan

eh, evo sad sam skuzio da bih mogo svoj stari i novi disk mogo spojit u raid 0 za bolje performanse, ionako nemam neke zestoko bitne podatke, pa sam zagledo ovo gledo sam asrokice ali one nemaju raid, pa...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne kupuj matičnu za taj procesor preko 400-500 kn, jednostavno nije isplativo. neće ti performanse biti ništa bolje, a što se tiče asrokica, odlične su. e sad, trebalo bi ti ponuditi neku overclockabilnu ploču...evo ova mi se pari skroz dobra link.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

njet, ali sam citao i na ovom i po drugim forumima kako asrockice nisu ni za smece, jer bi to bilo ponizenje za kantu... xD

Prvo ispeci pa reci.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
mile_st kaže...

ne kupuj matičnu za taj procesor preko 400-500 kn, jednostavno nije isplativo. neće ti performanse biti ništa bolje, a što se tiče asrokica, odlične su. e sad, trebalo bi ti ponuditi neku overclockabilnu ploču...evo ova mi se pari skroz dobra link.

kupit cu neku maticnu za koju bih mogao racunati da ce mi jos najmanje 2 god drzati, a proc je super kaj ti brijes?

16 godina
neaktivan
mile_st kaže...

kupit cu neku maticnu za koju bih mogao racunati da ce mi jos najmanje 2 god drzati, a proc je super kaj ti brijes?

ja brijem samo bradu i brkove...a što se tiče tvog procesora, nisam rekao da je loš, dapače odličan je. a zašto misliš da ti tvoja matična neće izdržati još 2 godine?

16 godina
protjeran

Kupi si neki 500Gb disk i to je to.

Što bi uopšte kupovao matičnu.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Edit: Savjet koji sam napisao sam izbrisao jer sam vidio koliko si zahvalan kad ti ljudi pokušaju pomoći (Mentalistov TD).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 17:51 (MrBlc).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Edit: Savjet koji sam napisao sam izbrisao jer sam vidio koliko si zahvalan kad ti ljudi pokušaju pomoći (Mentalistov TD).

pa ostavi, a sto se tice njegovog td pa ja se ne slazem s njim, ja sam naveo sta ocekujem od nove maticne i zasto, napisi komentar opet pls, ako je dobar, necu ga td nego tu.

16 godina
odjavljen

Iz tvojeg posta se da zaključiti da ti je disk dosta star i spor i da bi matičnu možda uzeo i da igra opcija da uzmeš samo matičnu, a disk ne. S diskom ćeš dobiti neko poboljšanje, a s matičnom ti nitko ne jamči rezultate pri OC-u, a čak ako ih i postigneš, može ti se dogoditi da ti disk bude usko grlo za neke stvari, tako da u slučaju da bude ili - ili idi na disk. Da li ćeš ako ti ostane 200 kn uzeti veći disk ili ubacit u štednu kasicu ovisi o tvojim prioritetima.

Što se tiće TD-a, s obzirom da ti Mentalist pokušava samo pomoći, bilo bi pristojnije da si ga pitao da malo obrazloži što dobijaš u kojem slučaju i da si napisao malo više detalja o disku kojeg sad imaš.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ne znam, mozda se nisam kasnije dobro izrazio ali sam shvatio da upravo to sto si reko, da bi mi hdd mogo bit jako usko grlo, pa hdd ide zicer, a maticna ako mi se fkt posreci i skupim dosta para.

btw. naletio sam dns na dfi blood iron u diskont24 i ako ce ic maticna ja bih uzeo nju osim ako netko ima mozda losih kritika...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice