Koju TV karitcu da kupim?

poruka: 8
|
čitano: 1.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako..do sada sam imao neku TV karticu al mi je pocela prekidat i nije imala daljnjiski...e sad, ja bi da mi vi preporucite koju da si kupim, al preduvjeti su: Da moze primati i HD, da ima 2x DIGITALNA TV tunera, (analogni mi uopce ne treba, a ako slucajno ima satelitski nece mi smetat,) da ulazi u moj komp znaci da ima nekakav PCI ili PCI ex x1 utor, samo da nije USB!!!, i da sa daljnjiskim mogu bez ikakvih problema kontrolirati Windows Media Center....sto se tice buđeta, to zavisi...spreman sam dati cca. 400 ili 500 kn-a...

EDIT: e da...sto se tice ducana: znaci, bitno mi je samo da dodje do Rijeke, moze to biti i vemil a moze biti i ADM pa da mi dodje postom...

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 13:41 (Tionio).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

TV kartice uglavnom imas u Vemil-u, drugdje je izbor dosta slab, i ja sam planirao uzet neku pci-e TV karticu,

da ne trosim bezveze pci slotove kad imam 3 pci-e x1, a u uzem izboru su mi bile:

*TerraTec Cinergy 2400i DT RT, dual tuner DVB-T kartica, PCI-E, remote

*Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCI-E

Ova TerraTec je bila "Nas izbor" u Bug-u, samo mi se osobno vise svida Pinnacle-ova jer ima 2 Hybrid tunera, sto

dobro dode za kabelsku i slicne stvari, ali je preskupa za moj ukus...

BTW. Skoro sve kartice mogu posluziti za HD, uglavnom ti ovisi o programu, ako ne moze onaj koja dode s karticom

imas na pretek drugih vecinom besplatnih koji mogu (a media centar moze), DVB-T, DVB-S hybrid ja mislim da niti ne postoji, za sada...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 15:39 (drnde).

0 0 hvala 1
16 godina
RE: Koju TV karitcu da kupim?
drnde kaže...

TV kartice uglavnom imas u Vemil-u, drugdje je izbor dosta slab, i ja sam planirao uzet neku pci-e TV karticu,

da ne trosim bezveze pci slotove kad imam 3 pci-e x1, a u uzem izboru su mi bile:

*TerraTec Cinergy 2400i DT RT, dual tuner DVB-T kartica, PCI-E, remote

*Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCI-E

Ova TerraTec je bila "Nas izbor" u Bug-u, samo mi se osobno vise svida Pinnacle-ova jer ima 2 Hybrid tunera, sto

dobro dode za kabelsku i slicne stvari, ali je preskupa za moj ukus...

BTW. Skoro sve kartice mogu posluziti za HD, uglavnom ti ovisi o programu, ako ne moze onaj koja dode s karticom

imas na pretek drugih vecinom besplatnih koji mogu (a media centar moze), DVB-T, DVB-S hybrid ja mislim da niti ne postoji, za sada...

OK...hvala ti puno...znaci siguran si da recimo sa ovom teratec mogu gledat HD...recimo onaj HRT HD...i dal se moze HD u windows media ceteru..??

16 godina

ima, ovo... 579kn

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...

OK...hvala ti puno...znaci siguran si da recimo sa ovom teratec mogu gledat HD...recimo onaj HRT HD...i dal se moze HD u windows media ceteru..??

Za HD s ovom karticom sam siguran, gotovo svaka kartica podrzava HD jer se dekodira softverski tako i tako, to ti je problem TV tunera

ugradenih u TV-e jer imaju hardverski decoder koji mora podrzavati mpeg4 za HD za PC kartice je svejedno, a sto se tice (Vista) media centra za

njega sam korisito CoreAVC codec, al sam ga makao jer sto cu gledati HD Promo, uglavnom moras imati neki HD decoder, ja mislim da bi trebali

raditi i oni sto dolaze s dvd-playerima tipa Cyberlink i slicno...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
ihush kaže...

ima, ovo... 579kn

ma radje bi ovu od terrateca...jeftinija mi je ....a dal ova tvoja ima 2 DIGITALNA tunera, ili jedan analogni a drugi digitalni?

EDIT: znaci onda ova terratec??

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 15:49 (Tionio).
16 godina

-terratecove su imale opciju za dokupljivanje (blesavo) upgradea HD coceca.. Terratec je (nekad) bio kvalitetan, ali malo specifičan software i nisu redovito updateovali, tako da ga sad 'zaobilazim' ali možda je dobar.

-ovo je i SAT, naravno digital (hybrid)... ima i verzija bez sat, s dva tunera, ista cijena/mogućnosti ili s jednim tunerm i hardware mpeg enkoderom (cijena svima cca 550-580kn). Dolazi s PowerCinema, podržava i WMC itd.

edit -digital, analogne skoro više nitko ne prodaje...

edit2: digital su svi tuneri koji podržvavaju mpeg2 (DVB-T/C/S) za HD je samo razlika u mpeg4... dakle ako ima neke od tih oznaka mora biti digitalan, ali treba pripaziti jer nisu svi za HDTV (AVC/H.264)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 16:21 (ihush).
16 godina
ihush kaže...

-terratecove su imale opciju za dokupljivanje (blesavo) upgradea HD coceca.. Terratec je (nekad) bio kvalitetan, ali malo specifičan software i nisu redovito updateovali, tako da ga sad 'zaobilazim' ali možda je dobar.

-ovo je i SAT, naravno digital (hybrid)... ima i verzija bez sat, s dva tunera, ista cijena/mogućnosti ili s jednim tunerm i hardware mpeg enkoderom (cijena svima cca 550-580kn). Dolazi s PowerCinema, podržava i WMC itd.

aha..al nisi me razumio u vezi tunera, dal je jedan analogni a jedan digitalni ili su obadva digitalna?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice